(live) Volvo arată profilurile a încă şase maşini electrice, una dintre care o va prezenta chiar astăzi

Volvo Cars se angajează să devină lider pe piața de mașini electrice premium în creștere rapidă și intenționează să devină o companie complet electrică până în 2030. Până atunci, producătorul auto va vinde doar mașini complet electrice și va elimina treptat orice mașină cu un motor cu ardere internă din portofoliul său global, inclusiv hibridele.

Volvo Cars to be fully electric by 2030 – Mid-decade electric

Tranziția companiei spre a deveni un producător de mașini complet electric face parte din planul său climatic ambițios, care urmărește să reducă în mod constant amprenta de carbon per ciclu de viață a unei maşini prin acțiuni concrete.

Decizia sa se bazează, de asemenea, pe așteptarea ca legislația din ţările care constituie pieţe cheie, precum și o extindere rapidă a infrastructurii de încărcare accesibile de înaltă calitate, să accelereze acceptarea de către consumatori a mașinilor complet electrice.

Mișcarea Volvo Cars către electrificarea completă vine împreună cu un accent sporit pe vânzările online și o ofertă de consum mai completă, atractivă și transparentă sub numele Care by Volvo. Toate modelele complet electrice vor fi disponibile numai online!

Ambiția din 2030 reprezintă o accelerare a strategiei de electrificare a Volvo Cars, determinată de cererea puternică pentru mașinile sale electrificate din ultimii ani și de convingerea fermă că piața mașinilor cu motor cu combustie este în scădere.

„Pentru a rămâne de succes, avem nevoie de o creștere profitabilă. Deci, în loc să investim într-o afacere în scădere, alegem să investim în viitor – electric și online. Ne concentrăm pe deplin să devenim lider în segmentul electric premium cu creștere rapidă”, a declarat Håkan Samuelsson, directorul executiv al companiei.

Volvo Cars a lansat anul trecut prima sa mașină complet electrică, XC40 Recharge, pe piețele din întreaga lume. Iar astăzi va dezvălui cea de-a doua mașină complet electrică, despre care ni se comunică acum oficial că este un nou model din seria 40!

În anii următori, Volvo Cars va lansa câteva modele electrice suplimentare, cu mai multe care vor urma. Deja până în 2025, își propune ca 50% din vânzările sale globale să fie compuse din mașini complet electrice, iar restul din hibride. Iar până în 2030, fiecare mașină pe care o vinde ar trebui să fie complet electrică.

„Nu există un viitor pe termen lung pentru mașinile cu motor cu ardere internă. Suntem ferm dedicați să devenim un producător de mașini destinate exclusiv electricității și tranziția ar trebui să aibă loc până în 2030. Ne va permite să îndeplinim așteptările clienților noștri și să fim o parte a soluției atunci când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice”, a spus Henrik Green, director tehnologic.

Vezi şi:

https://autoblog.md/anunt-oficial-de-la-volvo-si-geely-ce-au-decis-sa-faca-impreuna/

Cmentariile sunt închise