(video) Premieră: Noua generaţie Opel Astra Sports Tourer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o premieră exact la mijlocul verii a versiunii hatchback, Opel a ales să marcheze prima zi a iernii prin lansarea versiunii break a noului Astra, primul break electrificat al mărcii!

Modelul numit complet Opel Astra Sports Tourer a ajuns la generaţia L şi împarte platforma cu noul Peugeot 308 SW.

Caracteristici cheie:

  • Dacă fostul hatchback şi break Astra au avut un ampatament identic, acum Opel a revenit la soluția folosită pe modelele generației H. În comparație cu hatchback-ul, ampatamentul noului break este întins cu 57 mm – până la 2.732 mm (+70 mm comparativ cu Astra K). Lungimea totală a scăzut de la 4.702 mm la 4.642 mm (în lăţime şi înălţime are 1.860 şi 1.480 mm respectiv). Pentru comparație: lungimea hatchback-ului este de 4.374 mm.
  • Portbagajul a devenit considerabil mai spațios: volumul sub raft a crescut de la 540 la 608 litri. Volumul maxim poate ajunge până la puţin peste 1.634 litri (anterior 1.630 litri). În echipare de bază este o banchetă posterioară cu trei secţiuni (împărţită în proporţie 40:20:40). Panoul de podea Intelli-Space din portbagaj poate fi instalat la două nivele diferite.
  • Accesul într-un compartiment separat pentru trusa de prim ajutor și trusa de reparații a anvelopelor este organizat atât din portbagaj, cât și din cabină: nu trebuie neapărat de scos toate bagajele. Înălțimea de încărcare este de 600 mm, iar hayonul acţionat electric poate fi deschis inclusiv printr-o mişcare a piciorului sub bara de protecţie.
  • Gama de motoare este identică cu cea pregătită pentru hatchback: un benzinar turbo cu trei cilindri şi volum de 1.2 litri (110 sau 130 CP) şi un turbodiesel cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (130 CP). Toate vin standard cu sistem Stop-Start şi cutie de viteze mecanică în şase trepte. O transmisie automată în opt trepte este opţională în combinaţie cu propulsoarele de 130 de cai.
  • Va exista acest break şi în format plug-in hybrid! Sub capotă o astfel de variantă va avea un benzinar turbo de 1.6 litri (150 sau 180 CP), care funcționează în tandem cu un motor electric (110 CP) încorporat în cutia de viteze automată cu opt rapoarte. Maxim va propune 180 sau 225 CP (în funcție de versiune). Autonomia în modul electric nu s-a anunţat la moment, dar din cauza bateriei au un portbagaj cu volum redus: 548 şi 1.574 litri respectiv.
  • Restul dotărilor disponibile le împarte cu hatchback-ul, toate despre care poţi afla de aici.

Modelul va ajunge pe piaţă abia la începutul verii lui 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/