(video) Premieră mondială: Noua generaţie Opel Astra

Opel a dezvăluit astăzi noua generație – L – a șasea a modelului Astra. Pentru prima dată în istoria acestei maşini compacte devine disponibilă o unitate de propulsie electrificată!

Caracteristici cheie:

  • După SUV-urile Mokka, Crossland și Grandland, noul Astra este primul hatchback Opel care interpretează filosofia de design îndrăzneață și pură a mărcii.
  • Opel Vizor (noua față a mărcii văzută pentru prima dată pe Mokka și elementul central de design exterior) urmează Opel Compass în care axele verticale și orizontale – cutele ascuțite ale capotei și grafica în formă de aripă a luminilor de zi – se intersectează cu emblema Opel Blitz din mijloc. Vizor integrează perfect tehnologii precum farurile ultra-subțiri Intelli-Lux LED și camera frontală a sistemului Intelli-Vision.
  • În spate, caracteristica Opel Compass este repetată de Blitz-ul montat central, de lampa de frână montată în poziție verticală și stopurile LED. Emblema Blitz funcționează și ca deschizător de hayon, acesta din urmă fiind fabricat din material compozit de ultimă generație.
  • Măsoară 4.374 (+4) x 1.860 (-11) x 1.470 (-15) x 2.675 (+13) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Portbagajul cu podea reglabilă oferă 422 de litri (anterior era de 370 litri).
  • Poate fi dotată cu faruri adaptive Intelli-Lux LED Pixel Light, fiecare bloc având câte 84 de elemente LED. Raza și direcția luminii variază în funcție de situația de conducere și de împrejurimi.
  • Opţional caroseria poate fi vopsită în două tonuri (acoperiş negru). Jantele pot măsura până la 18 inci.
  • Bordul cuprinde în echipare de top un Pure Panel – un digital cockpit cu două monitoare de 10 inci și un deflector de aer lateral pentru șofer – într-un singur panou orizontal (opţional fiind complet acoperit cu sticlă anti-reflexivă). Sistemul multimedia poate fi operat tactil sau vocal. Standard pe toate maşinile este o conectivitate wireless cu wireless Apple CarPlay şi Android Auto. Pentru controlul climatizării au fost păstrate comenzi fizice.
  • Pentru Astra s-au mai proiectat noi scaune certificate de “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (Campania pentru un spate sănătos). Cele frontale au o poziţie mai joasă cu 12 mm decât în modelul anterior, sporind și mai mult senzația de sportivitate. Este garantată o postură bună, densitatea spumei scaunelor fiind optimizată în conformitate cu contururile Sport sau Comfort.
  • Scaunele din față dispun de o gamă largă de ajustări opționale, de la reglare electrică până la suport lombar electro-pneumatic. În tapiţerie cu piele Nappa, acestea oferă chiar şi ventilație, masaj doar pentru cel al conducătorul auto și încălzire (precum şi pentru locurile posterioare). Alternativă pentru Nappa este Alcantara.
  • Noul Astra se bazează pe a treia generație a arhitecturii multi-energy extrem de flexibile EMP2 (o împarte cu noul Peugeot 308), cu un ADN Opel încorporat de la începutul dezvoltării. Rigiditatea torsională a noii Astra este cu 14% mai mare decât cea a predecesorului său. Suspensia foloseşte o configuraţie McPherson pentru puntea din faţă şi o bară de torsiune pentru puntea din spate.
  • Noul Astra va fi disponibil încă de la începutul vânzărilor cu mai multe motoare pe benzină, diesel, dar şi în două versiuni plug-in hybrid. Mai multe detalii urmează a fi dezvăluite la acest capitol, însă puterea agregatelor non-electrificate va varia între 110 şi 130 CP (benzinare turbo cu trei cilindri de 1.2 litri şi turbo diesel cu patru cilindri de 1.5 litri), în timp ce a unităţilor PHEV se va ridica până la 225 CP (benzinar turbo de 1.6 litri, cu patru cilindri, plus un motor electric de 110 CP integrat în cutia de viteze).
  • O cutie de viteze manuală cu șase trepte vine standard, iar una automată în opt trepte este opţională în combinaţie cu motoarele mai puternice. Toate propulsoarele mai dispun standard de sistem Stop-Start.
  • Noua arhitectură Astra încorporează, de asemenea, cele mai noi sisteme automate de asistență a șoferului (standard e unul de frânare automată de urgenţă). În plus față de camera multifuncțională din spatele parbrizului, tehnologia cuprinde patru camere corporale, cinci senzori radar şi mai mulţi senzori cu ultrasunete în față și în spate.
  • Camerele și senzorii sunt integrați cu conectivitatea e-horizon în sistemul Intelli-Drive 2.0, care extinde intervalul de funcţionare a camerelor și a radarului. Acest lucru permite sistemului să adapteze viteza în curbe, să facă recomandări de viteză și să efectueze schimbări semi-automate de bandă. La fel există senzori şi în volan, care detectează şi bate alarma când mâinile sunt luate de pe el pentru o perioadă îndelungată de timp.
  • Printre altele va mai oferi: sistem de alertă despre trafic transversal din spate, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte și sistem de poziționarea activă în centrul benzii de rulare, cruise control adaptiv (cu Stop & Go dacă maşina are o cutie de viteze automată), head-up display şi Intelli-Vision 360 (un sistem bazat pe cameră și radar pentru o parcare mai ușoară).

Noua generație Astra a fost proiectată și dezvoltată la sediul Opel din Rüsselsheim, unde producția-i va începe în această toamnă. Cărţile de comandă vor fi deschise la fel din această toamnă, iar livrările vor începe din primele săptămâni ale lui 2022.

Cmentariile sunt închise