(foto) Premieră: Noul Opel Grandland facelift – primele detalii

Compania Opel introduce modelul actualizat Grandland X, din denumirea căruia a fost scoasă litera X. Fiind deocamdată cel mai mare SUV al mărcii, disponibil mai nou de cumpărat şi în ţara noastră, modelul s-a ales cu un facelift generos exact la mijlocul ciclului de viaţă a generaţiei actuale.

Caracteristici cheie:

  • Opel Grandland are o faţă reproiectată pentru a include acum elementul semnătură Opel Vizor. Acesta clarifică aspectul și integrează fără probleme grila, emblema Opel Blitz și tehnologii precum farurile IntelliLux LED® Pixel Light într-un singur element vizual.
  • Bara de protecţie posterioară a fost uşor actualizată, hayonul include acum denumirea modelului cu litere de tipar, iar oferta de jante a fost completată cu modele noi.
  • Accentele suplimentare sunt setate de barele de protecție și panourile laterale, acum vopsite în culoarea corpului, precum și de plăcile de protecţie în negru și argintiu lucios. Noul Grandland este, de asemenea, disponibil într-o combinaţie de culori, cu acoperiş negru.
  • Este acum echipat cu faruri adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Cele 168 de elemente LED – 84 per far, ca la Opel Insignia – au ca rezultat o adaptare perfectă a fasciculului de lumină în funcție de situația de conducere și de împrejurimi, fără orbire pentru un alt participant la trafic. Elementele LED ale fiecărui far subțire se aliniază într-un sistem matricial pe trei rânduri.
  • Lampa de zi cu LED, integrată în fiecare far, conferă semnătura caracteristică Opel. Această generație de corpuri de iluminat inovatoare face din noul Grandland liderul clar al segmentului său de piață.
  • O altă noutate este introducerea unui sistem Night Vision. O cameră cu infraroșu detectează oameni și animale pe o distanţă de până la 100 de metri în fața maşinii, în direcția de deplasare, pe baza diferenței lor de temperatură față de împrejurimi. Night Vision îl avertizează pe șofer și arată poziția pietonilor, de exemplu, pe monitorul de 12 inci din spatele volanului.
  • În habitaclu, planşa de bord a fost reproiectată pentru a include un cockpit digital Opel Pure Panel. Monitorul central al sistemului multimedia poate măsura până la 10 inci şi este întors spre şofer.
  • Au mai fost modificate printre altele deflectoarele de ventilaţie şi levierul cutiei de viteze. A mai apărut un panou de încărcare wireless pentru telefoane.
  • Sistemele de infotainment sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. În combinație cu serviciile de la OpelConnect, Multimedia Navi Pro face ca călătoriile să fie mai relaxante, cu informații despre trafic în timp real, actualizări de hărți online și navigare predictivă.
  • Sunt disponibile de comandat niște scaune ergonomice active, certificate de Aktion Gesunder Rücken e.V., oferă o gamă largă de reglaje, de la înclinarea electrică până la un suport lombar electro-pneumatic. Dacă sunt tapițate cu piele pot avea și încălzire/ventilare.
  • Confortul este sporit și mai mult de Keyless Open&Start și hayonul controlat de senzori, care poate fi deschis și închis printr-o mișcare a piciorului sub bara de protecție din spate.
  • De asemenea, o noutate în combinație cu transmisia automată este Highway Integration Assist. Folosind o cameră și senzori radar, sistemul combină diverși asistenți pentru a face conducerea și mai relaxată. Controlul automat al vitezei de croazieră menține distanța față de vehiculul premergător în funcție de viteza setată și, în combinație cu poziționarea activă în bandă, menține maşina exact în mijlocul benzii. Viteza crește sau scade urmărind-o pe cea a vehiculului premergător – fără a depăși viteza setată – și poate frâna până la oprire, dacă este necesar. Datorită funcţiei Stop & Go, pe autostradă se poate relua automat conducerea de pe loc.
  • Noul Opel Grandland facelift oferă în plus numeroase alte sisteme de asistență: un set de camere cu vizualizare la 360 de grade, automatic parking assistant, blind spot warning, etc.
  • Standard fiecare mașină, indiferent de echipare, vine cu Front collision warning with automatic emergency braking, Pedestrian detection, Lane departure warning, Traffic sign recognition, sistem de detectare a somnolenței șoferului și cruise control.
  • Sub capotă va include în continuare motoare diesel şi pe benzină, alături de o unitate de propulsie plug-in hybrid care poate fi combinat cu tracţiune faţă sau integrală. Mai multe detalii şi cifre la acest capitol vor fi dezvăluite mai târziu.

Opel va anunța prețurile și va deschide cărţile de comenzi pentru noul SUV flagship în câteva săptămâni. Livrările vor începe din această toamnă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/