(foto) Opel anunţă un facelift pentru modelul Crossland. Ce este nou

Compact la exterior, foarte spațios și versatil la interior, cu aspect de SUV. Acesta este noul Opel Crossland facelift, primul model care a adoptat noua față inconfundabilă a mărcii, prezentată doar cu câteva săptămâni în urmă de noul Opel Mokka.

La fel ca modelul Mokka, noul Opel Crossland renunță la X-ul din numele său. Pe lângă design, Opel a îmbunătățit șasiul și direcția modelului Crossland și a adăugat un nivel de echipare sportiv GS Line+, precum și sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip.

Caracteristici cheie:

 • Integrând în mod organic grila radiatorului și farurile, semnătura Opel Vizor acoperă întreaga parte frontală a autovehiculului. Acesta extinde optic lățimea și organizează partea frontală cu un număr redus de elemente. Emblema legendară a mărcii domină partea centrală. Opel Vizor va deveni parte a designului tuturor autovehiculelor Opel care vor apărea în cursul anilor din deceniul în care intrăm, având ca scop îmbinarea unui număr tot mai mare de tehnologii de top.
 • În partea din spate, stopurile cu tentă închisă accentuează designul tipic Opel în formă de aripi al luminilor, iar suprafața neagră ultra-lucioasă a hayonului (disponibilă în combinație cu acoperișul negru) face noul Crossland să pară mai lat și mai robust.
 • Alte noutăți sunt scuturile de protecție față și spate (vopsite argintiu în cazul variantei Ultimate), proiectoare de ceață frontale pe bază de LED-uri (cu ornament cromat pentru variantele Ultimate și Elegance), bandouri cromate pentru uși, pentru nivelul de echipare Ultimate, precum și o gamă de jante din aliaj ușor de 16 și 17 inci. Cele de 16 inci sunt disponibile în variantele argintii, bicolore și negru ultra-lucios, în timp ce jantele de 17 inci sunt disponibile bicolore și în varianta negru ultra-lucios.
 • Admiratorii aspectului sportiv se vor convinge că nivelul de echipare Crossland GS Line+ merită toți banii (modelul prezentat în fotografii). Acest nivel de echipare nou include jante din aliaj ușor, negre, de 17 inci, acoperiș negru și inserție de culoare roșie, scaune ergonomice certificate AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) pentru șofer și pasagerul din față, faruri adaptive LED, stopuri LED și railings-uri pe acoperiș.
 • Șoferii și pasagerii sunt și bine conectați datorită gamei variate de sisteme de infotainment precum sistemul Radio BT, Multimedia Radio și varianta de top, sistemul Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil cu diagonala de 8.0 inci. Sistemele Multimedia sunt, de asemenea, compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate în timpul utilizării, prin încărcare wireless. În plus, Crossland oferă serviciul OpelConnect ca dotare opțională. Navigația cu informații în timp real din trafic și prețuri actuale ale carburantului și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apelul de urgență garantează călătorii relaxante.
 • Senzația de spațiu generos și scaunele ergonomice AGR de primă clasă ale modelului Crossland sporesc confortul în timpul călătoriilor lungi. În plus, SUV-ul convinge și prin nivelul ridicat de flexibilitate datorat scaunelor spate glisante individual și reglabile în înălțime. Acestea pot fi rabatate fracționat în raport de 60/40 și pot fi deplasate cu până la 150 mm, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 litri în doar câteva secunde. Rabatând complet scaunele spate, volumul portbagajului crește până la 1.255 de litri.
 • Sub capotă situaţia este următoarea. Poate avea:
  • motor pe benzină de 1.2 litri natural aspirat, cu 83 CP/118 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuală în cinci trepte;
  • motor pe benzină de 1.2 litri turbo, cu 110 CP/205 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte;
  • motor pe benzină de 1.2 litri turbo, cu 130 CP/230 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte sau la una automată în şase trepte;
  • motor diesel de 1.5 litri, cu 110 CP/250 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte;
  • motor diesel de 1.5 litri, cu 100 CP/300 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată în şase trepte.
 • Șoferii vor mai aprecia în mod deosebit upgrade-urile pe care Opel le-a adus șasiului modelului Crossland. Inginerii Opel din Rüsselsheim au dezvoltat arcuri și amortizare noi pentru suspensia față cu brațe McPherson și pentru puntea spate cu bară de torsiune. În combinație cu noul arbore intermediar al coloanei de direcție, care îmbunătățește precizia direcției și centrarea volanului, șasiul noului Crossland asigură un echilibru optim între confort și agilitate.
 • Cumpărătorii noului Crossland pot adăuga un plus de siguranță dinamicii mai bune de conducere cu IntelliGrip. Acest sistem adaptiv de control al tracțiunii asigură tracțiune și stabilitate optime pe toate tipurile de suprafețe. IntelliGrip oferă următoarele cinci moduri:
  • Normal / pe șosea: modul Normal este activat imediat după pornirea modelului Crossland. Tracțiunea și sistemul ESP sunt adaptate pentru condiții de conducere normale în oraș, pe autostradă sau în zone rurale.
  • Zăpadă: acest mod special pentru iarnă asigură tracțiune optimă pe carosabil acoperit cu polei sau cu zăpadă, la viteze de până la 50 km/h. Controlul tracțiunii adaptează patinarea roților din față, reducând viteza roții care patinează și transferând cuplul către cealaltă roată față.
  • Noroi: acest mod permite o patinare mai mare a roților. Această patinare intenționată a roții cu cea mai mică tracțiune atunci când autovehiculul pornește permite îndepărtarea noroiului de pe pneu, putând fi restabilită tracțiunea. În acest timp, mare parte a cuplului este distribuită către roata cu cea mai bună aderență. Acest mod este activ la viteze de până la 80 km/h.
  • Nisip: acest mod permite o patinare redusă, simultană a ambelor roți conduse din față, asigurând înaintarea autovehiculului.
  • ESP oprit: acest mod dezactivează sistemul ESP și tracțiunea la viteze de până la 50 km/h. Din motive de siguranță, IntelliGrip revine automat la modul Normal la viteze mai mari de 50 km/h.
 • Călătoriile devin mai relaxante și mai sigure datorită numeroaselor tehnologii și sisteme de asistență ultramoderne de la bordul Opel Crossland. Farurile adaptive cu LED cu funcție de iluminare în viraje, asistent pentru faza lungă și reglare automată a înălțimii fasciculului farurilor asigură o vizibilitate de excepție în întuneric.
 • Iată şi cele mai importante sisteme de asistență ale noului Opel Crossland, prezentate pe scurt:
  • Afișajul de pe parbriz (head-up display) proiectează cele mai importante date referitoare la viteză, navigație și sisteme de asistență direct în câmpul vizual al șoferului.
  • Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor funcționează la viteze mai mari de 5.0 km/h. Dacă vă apropiați prea repede de un autovehicul sau un pieton din față, sistemul va emite un semnal sonor și va afișa un mesaj în cadrul centrului de informații pentru șofer. Dacă o coliziune este iminentă, sistemul de frânare este pregătit și, dacă este necesar, frânarea de urgență este activată pentru a micșora efectele unei potențiale coliziuni. La viteze mai mici de 30 km/h, sistemul poate opri complet autovehiculul. Dacă viteza depășește 30 km/h, sistemul reduce viteza și șoferul trebuie să frâneze activ.
  • Sistemul de avertizare la părăsirea benzii .
  • Sistemul de detectare a somnolenței șoferului evaluează nivelul de oboseală prin intermediul stilului de conducere și îl avertizează pe șofer dacă este necesar să ia o pauză.
  • Asistentul pentru monitorizarea unghiului mort folosește senzori ultrasonici pentru a alerta referitor la autovehiculele care circulă în părțile laterale ale autovehiculului, printr-o lumină de avertizare în oglinda respectivă.
  • Camera video panoramică pentru marșarier cu unghi de vizualizare de 180 de grade în spatele autovehiculului.
  • Sistemul automat de asistență la parcare identifică locurile adecvate de parcare paralelă și perpendiculară și parchează automat autovehiculul, șoferul trebuie doar să acționeze pedalele și schimbătorul de viteze.
  • Cruise control cu limitator de viteză, împreună cu Speed Sign Recognition, care poate limita viteza maximă a maşinii în mod automat la scanarea unui indicator de viteză restricţionată.

Opel va deschide în curând cartea de comenzi pentru noul Crossland facelift, care va sosi în reprezentanțele din Europa la începutul anului 2021.

Cmentariile sunt închise