(video) Premieră mondială: Noile Jaguar XF şi XF Sportbrake facelift

La exact trei săptămâni distanţă de premiera noului Jaguar F-PACE facelift, marca britanică ne arată cum au fost actualizate modelele din familia XF! Amintim că aceasta este compusă dintr-un sedan şi un break, care acum au devenit mai moderne, mai conectate şi mai sigure, numai bune pentru a accede în noul deceniu!

Caracteristici cheie:

  • Ambele maşini au fost retuşate la exterior: au primit noi bare de protecţie (în faţă cu prize de aer lărgite), noi faruri LED (cu semnătură luminoasă “Double J”, doar cu farurile adaptive opţionale Pixel LED) şi o nouă grilă de radiator.
    • Inserţiile laterale din aripi cuprind acum emblema Jaguar.
    • Farurile Premium LED au devenit o dotare standard în întreaga gamă și sunt disponibile cu sistemul de comutare automată a fazelor Auto High Beam Assist pe modelele în echipare SE și HSE. Nişte indicatori de direcţie dinamici sunt la fel o opţiune.
    • Stopuri cu o finisare fumurie au devenit disponibile pentru sedan.
    • În specificațiile R-Dynamic (din fotografii), noile modele XF și XF Sportbrake facelift prezintă o serie de elemente de design distincte pentru un aspect mai orientat spre performanță, iar un Black Exterior Pack oferă un aspect și mai dinamic cu elemente personalizate finisate într-un negru lucios.
    • O gamă de 12 opțiuni de jante includ cinci modele noi. Dimensiunile disponibile variază între 18 şi 20 de inci.
  • Interiorul noilor automobile este complet nou, practic similar cu cel introdus pe F-PACE facelift. Noul design al cockpit-ului este mai îndrăzneț, mai dinamic și cu un accent mai mare pe șofer. O nouă consolă centrală în stil sport încorporează un încărcător opțional wireless (15 W) cu un booster de reţea.
    • Pe centrul consolei centrale a fost montat un monitor tactil HD de 11.4 inci, din sticlă curbată, într-o carcasă elegantă din aliaj de magneziu, care controlează noul sistem de infotainment Pivi Pro (suportă standard Apple CarPlay, Android Auto şi Baidu CarLife, în dependenţă de piaţă, dar şi conexiune a două telefoane simultan prin Bluetooth). Beneficiile cheie includ claritate sporită, ecranul fiind de trei ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar structurile de meniu simplificate permit șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din activitățile obișnuite de pe ecranul de pornire în două atingeri sau mai puțin.
    • Pentru a ajuta șoferii să acceseze rapid informații vitale, noul XF facelift dispune de un nou afișaj HD interactiv de 12.3 inci în spatele volanului, cu grafică îmbunătățită și un aspect configurabil, care poate afișa navigaţia pe ecran complet cu instrucțiuni pas cu pas, cadrane digitale, media, lista de contacte sau detalii de infotainment. Lucrând împreună cu cel mai recent Head-up Display, noul XF facelift oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie cu cea mai mică distragere a atenției.
    • Finisajele autentice, inclusiv furnirurile din lemn cu por deschis și aluminiul, sunt în forme frumos formate. Plasele boxelor sistemului audio gravate cu laser și cadranul rotativ metalic al JaguarDrive Control ilustrează atenția la detalii.
    • Nou este şi levierul cutiei de viteze.
    • Panourile noi interioare ale ușilor, dotate cu noi mânere, oferă acces mai ușor și spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole.
    • Noile scaune oferă amortizare mai largă, funcții noi de masaj și acoperire îmbunătățită a zonelor încălzite și de răcire. O emblemă Jaguar Leaper în relief este o caracteristică standard pe toate tetierele, în timp ce un set de tag-uri “Est.1935 Jaguar Coventry” pe tapiţerie evidențiază moștenirea brandului britanic.
    • O serie de tehnologii avansate asigură sănătatea și bunăstarea tuturor ocupanților. Opțional pentru toate modelele, sistemul de ionizare a aerului în cabină îmbunătățește calitatea aerului interior prin tehnologia Nanoe, care ajută la eliminarea alergenilor și a mirosurilor neplăcute. Sistemul dispune, de asemenea, de filtrare PM2.5, care captează particule ultra-fine – inclusiv particule PM2.5 – pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ocupanților.  Clientul poate activa sistemul prin simpla apăsare a butonului “Purify”.
  • Sub capotă se va găsi un motor pe benzină în două versiuni de putere sau un motor diesel, parte a unui sistem mild hybrid. Toate vin în combinaţie cu o cutie de viteze automată în opt trepte (cu padele în spatele volanului), dar şi în combinaţie cu tracţiune spate sau integrală, după disponibilitate. Caracteristicile în detalii, dar şi cele dinamice, vezi în documentul cu specificaţii ataşat.
    • Turbo diesel MHEV cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 204 CP/430 Nm. Poate fi combinat cu RWD sau AWD.
    • Benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 250 CP/356 Nm. Poate fi combinat cu RWD sau AWD.
    • Benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 300 CP/400 Nm. Poate fi combinat doar cu AWD.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Printre alte dotări se numără:

  • În premieră în segment, tehnologia Active Road Noise Cancellation monitorizează în mod constant vibrațiile de pe suprafața drumului și calculează unda sonoră în fază opusă necesară pentru a elimina zgomotul auzit de ocupanți. Acest lucru înseamnă o cabină mai silenţioasă și rafinament îmbunătățit, care ajută la reducerea oboselii, frecvent asociate cu expunerea prelungită la zgomot de joasă frecvență. Nivelul de ocupare a cabinei este monitorizat, sistemul optimizând continuu performanța pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă pentru toată lumea. Tehnologia ușoară asigură că greutatea și caracteristicile de manevrabilitate ale vehiculului nu sunt afectate. Iar Engine Noise Cancellation izolează cabina de zgomotul nedorit al motorului pentru a spori și mai mult sentimentul de liniște.
  • Pentru o comoditate sporită, brelocul portabil Activity Key de a doua generație poate fi utilizat pentru blocarea, deblocarea și pornirea vehiculului fără a fi nevoie ca cheia convențională să fie prezentă în vehicul. Dispozitivul reîncărcabil încorporează un ceas și are o durată de viață a bateriei de până la șapte zile între încărcări.
  • În plus, oglinda retrovizoare interioară ClearSight de la Jaguar oferă șoferului o vedere liberă a drumului din spate. Folosind o cameră cu unghi larg orientată spre spate, sistemul poate reda imagini video pe oglinda retrovizoare interioară fără cadru.
  • Noul mod Guardian (numai în Marea Britanie) utilizează, de asemenea, un cronometru pentru a oferi un plus de securitate și liniște sufletească atunci când utilizați aplicația Secure. Acesta permite clienților să identifice momentele în care vehiculul va fi inactiv, de exemplu pe timp de noapte, și să primească alerte pe smartphone-ul lor dacă este utilizat în timpul acestei ferestre, oferind avertizare imediată cu privire la orice mișcări neautorizate.
  • Noul XF facelift beneficiază, de asemenea, de o selecție de tehnologii avansate de asistență pentru șoferi. Aceasta include Clear Exit Monitor, care poate alerta atât ocupanții din față, cât și cei din spate cu privire la prezența unei mașini care se apropie sau a unui biciclist la ieșirea din vehicul. Iar cu Adaptive Cruise Control se poate menține automat o distanță stabilită față de vehiculul premergător.
  • Cea mai recentă tehnologie 3D Surround Camera de la Jaguar oferă funcționalitate 3D avansată pentru a oferi mai multe detalii și o gamă de vizualizări în timp real atunci când manevrați vehiculul. Selecția setărilor include Junction View, 3D Perspective View şi ClearSight Plan View.
  • Clienții pot alege din pachetele de specificații S, SE și HSE, toate fiind disponibile în specificația R-Dynamic. De asemenea, opțional pe toate modelele este Black Exterior Pack.
  • Sistemul audio Meridian Sound vine cu 12 difuzoare şi un subwoofer, iar Meridian Surround Sound cu 16 difuzoare şi un subwoofer.

Preţul de start al noului XF facelift în Republica Moldova nu a fost anunţat deocamdată.

Poţi afla mai multe detalii în comunicatul de presă complet:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/