Decizie istorică! Din martie 2022, în SUA se pot vinde legal maşini cu faruri adaptive

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O decizie cu adevărat istorică, una care elimină un standard impus deja de 55 de ani! Singura piaţă auto masivă care nu a permis până în prezent comercializarea automobilelor cu faruri adaptive a fost Statele Unite ale Americii, iar din martie lucrurile se vor schimba radical!

Până în prezent, în SUA există propriile cerințe, deşi depășite de mult timp, pentru forma fasciculului, luminozitatea lămpilor și limita iluminării. În aceste condiţii farurile adaptive moderne au fost complet scoase în afara legii.

Standardul adoptat în 1967 interzice direct funcționarea simultană a fazei scurte şi lungi, ceea ce, de fapt, şi reprezintă caracterul adaptiv al unor blocuri optice de ultimă generaţie. Din cauza acestei legi, chiar și cele mai progresive şi moderne faruri de pe mașinile foarte scumpe pentru piața americană au o funcționalitate mult redusă în comparație cu cele de pe automobile vândute inclusiv în Republica Moldova.

Progresele în acest domeniu au început acum patru ani. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a devenit în cele din urmă convinsă că tehnologiile moderne nu reprezintă un pericol crescut de orbire a șoferilor de pe contrasens, ci, dimpotrivă, servesc la o iluminare mai bună și permit şi observarea mai devreme a obstacolelor în întuneric.

Astfel spus, încă din toamna anului 2018 au început pregătirile pentru legalizarea farurilor adaptive, iar abia acum cerința învechită din 1967 a fost anulată. La 1 februarie a fost semnată o nouă lege de 327 de pagini, care va intra în vigoare la 45 de zile de la publicare.

Cmentariile sunt închise