(video) Premieră mondială: Noua, a doua generaţie Mercedes-Benz Citan

Premieră mondială în Stuttgart. Mercedes-Benz Vans introduce noua, a doua generaţie Citan. Modelul va exista pe piaţă în trei versiuni: Citan Panel Van, Citan Tourer şi cea electrică eCitan!

Caracteristici cheie:

  • Din punct de vedere al designului exterior şi interior, totul a fost făcut de la zero cu forţele proprii ale Mercedes-Benz şi echipei designerilor de la Mercedes-Benz Cars, însă platforma tehnică şi conceptul caroseriei îl va împarte cu noul Renault Kangoo Van. Farurile standard sunt pe halogen, opţional cu LED-uri.
  • Standard, Citan măsoară în lungime 4.498 mm (+177 mm). Datorită unui număr de versiuni diferite și detalii practice ale echipamentului, acesta oferă o mulțime de posibilități de utilizare diferite și încărcare convenabilă.
  • Citan va fi lansat pe piață ca Panel Van și Tourer. Ulterior vor mai fi lansate variante cu ampatament lung, precum și o versiune Mixto. Chiar și în varianta cu ampatament scurt (2.716 mm), Citan oferă mult mai mult spațiu în comparație cu modelul precedent.
  • În Citan Panel Van, de exemplu, lungimea compartimentului de încărcare este de 3.05 metri (cu peretele despărțitor flexibil), iar volumul de 2.9 m3. Sarcina utilă se ridică la 752 kg.
  • Ușile glisante sunt o caracteristică practică, în special în locurile de parcare înguste. Noul Citan este disponibil cu până la două uși glisante. Acestea oferă o deschidere largă pe ambele părți ale vehiculului, măsurând 615 milimetri.
  • Înălțimea deschiderii compartimentului de încărcare este de 1.059 milimetri. Și în spate, compartimentul de încărcare este ușor accesibil: pervazul de încărcare al furgonetei se află la o înălțime de 59 cm. Între timp, cele două secțiuni ale ușilor din spate pot fi blocate la un unghi de 90 de grade și pot fi chiar deschise până la 180 de grade pe părțile laterale ale vehiculului. Ușile sunt asimetrice, ceea ce înseamnă că cea din stânga este mai largă și trebuie deschisă mai întâi.
  • Ca opțiune, Citan Panel Van poate fi comandat și cu uși posterioare cu geamuri încălzite și cu ștergătoare. La cerere, este disponibil și un hayon care dispune în mod egal de aceste două elemente de echipament.
  • Tourer vine deja standard echipat cu un hayon cu lunetă. Ca alternativă, este disponibil și cu ușile din spate. Bancheta din spate poate fi rabatată, cu fracționare 1/3 – 2/3. Numeroase spații și compartimente de depozitare facilitează utilizarea de zi cu zi a modelului.
  • Pe lângă peretele despărțitor fix (disponibil cu și fără fereastră) între cabina șoferului și compartimentul de încărcare, Citan Panel Van este disponibil și cu o variantă pliabilă. Această opțiune și-a dovedit deja valoarea în modelul precedent și de atunci a fost optimizată în continuare. Dacă obiectele lungi necesită transport, această grilă de pe partea copilotului poate fi pivotată la 90 de grade, înainte de a fi pliată în direcția scaunului șoferului și blocată în poziție. Scaunul copilotului poate fi pliat pentru a crea o suprafață plană. Grila de protecție a încărcăturii este fabricată din oțel și servește la protejarea șoferului și a copilotului de sarcină.
  • Dezvoltatorii noului Citan au pus un mare accent pe atingerea unui nivel de confort tipic mărcii, inclusiv niveluri exemplare de zgomot și de confort pentru scaune, ca să nu mai vorbim de o gamă de articole practice de echipare. Iar acest lucru nu ajută doar bunăstarea șoferilor, ci este, de asemenea, deosebit de benefic pentru siguranță: șoferii relaxați se pot concentra mai bine asupra situației din trafic.
  • Vehiculul este echipat și cu sisteme de confort familiare de la autoturisme, inclusiv THERMOTRONIC, funcția de pornire KEYLESS-GO și frâna de parcare electrică (Kangoo nu are una nici opţional). Citan-ul de bază are un echipament destul de simplu: un ecran monocrom al computerului de bord, climatizare manuală, un radio simplu. Dar versiunile bogate au un ecran color în panoul de instrumente (Kangoo nu are), climatizare pe două zone, un buton de pornire a motorului, etc.
  • Citan Panel Van și Tourer vor fi, de asemenea, disponibile în liniile de echipamente BASE și PRO. Cu Linia BASE, clientul primește o variantă funcțională entry-level cu toate echipamentele de bază necesare. PRO Line combină un design reprezentativ cu funcționalități suplimentare.
  • Volanul poate fi opţional echipat cu comenzi tactile.
  • La momentul lansării pe piață, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel și două pe benzină, cu patru cilindri. Punctele forte comune ale tuturor acestora sunt elasticitatea excelentă, chiar și la turații scăzute, și valorile de consum. Pentru o accelerație și mai rapidă, de exemplu la depășire, versiunea de 116 CP a motorului diesel disponibilă pentru Panel Van are o funcție overpower/overtorque. Până la 121 CP și 295 Nm de cuplu pot fi accesați pentru scurt timp.
  • Motorizările îndeplinesc normele de emisii Euro 6d. Toate motoarele sunt combinate cu o funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șase trepte, cele mai puternice modele diesel și pe benzină sunt disponibile și cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu șapte trepte. Vezi mai multe cifre şi specificaţii tehnice în documentul ataşat!
  • Versiunea eCitan se va lansa deja în a doua jumătate a anului 2022. Această variantă de model complet electrică a Citan va extinde portofoliul de vehicule comerciale alimentate electric alături de eVito și eSprinter. Se preconizează că autonomia sa va fi de aproximativ 285 de kilometri (WLTP), iar încărcarea bateriei de 44 kWh, de la 10 la 80%, va dura 40 de minute. Pe puntea din spate să un motor cu 102 CP şi 245 Nm.
  • La capitol şasiu şi suspensie, noul Citan are pe puntea din faţă o construcție McPherson cu braţe inferioare. În spate se utilizează o suspensie semi dependentă cu o bară de torsiune. În particular, Citan Tourer este echipat cu arcuri care funcționează cu o rată specifică și amortizoare reglate corespunzător la punțile față și spate. Şi un stabilizator ranforsat pe puntea față a lui Citan Tourer reduce înclinarea laterală în viraje.
  • Citan Tourer are frâne cu discuri pe puntea din spate, în timp ce Citan Panel Van şi toate modelele Kangoo au tamburi.
  • Structura robustă a caroseriei, cu căile sale de disipare care absorb energia, contribuie la un nivel ridicat de siguranță, la fel ca până la 6/7 airbag-uri standard (Panel Van/Tourer) și gama extinsă de sisteme moderne de asistență la conducere. Toate acestea pot sprijini șoferul în numeroase situații. În plus, Citan Tourer este echipat standard cu un airbag central care se poate umfla între scaunul șoferului și pasagerului.
  • Cu ajutorul unor senzori radar și ultrasonici, precum și a unor camere, sistemele de asistență la conducere și parcare monitorizează traficul și împrejurimile și, dacă este necesar, pot emite avertismente sau pot ajuta șoferul intervenind. La fel ca în noile generații ale Mercedes C-Class și S-Class, Active Lane Keeping Assist folosește intervenții de direcție spre deosebire de frânare și, prin urmare, este deosebit de confortabil.
  • În plus față de sistemele ABS și ESP, noile modele Citan sunt echipate, de asemenea, cu Hill Start Assist, Crosswind Assist, sistemul de avertizare a oboselii ATENTION ASSIST și sistemul de apeluri de urgență Mercedes-Benz, toate standard. Sistemele de asistență de pe Citan Tourer sunt și mai multe: Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist şi Speed Limit Assist cu detectoare de indicatoare rutiere.
  • Multe alte sisteme de asistență la conducere sunt disponibile la cerere, inclusiv Active Distance Assist DISTRONIC care poate prelua automat conducerea în ambuteiaje, precum și Active Steering Assist, care îl ajută pe șofer să păstreze maşina în centrul benzii (vor fi disponibile din a doua jumătate a lui 2022).
  • Diverse versiuni ale sistemului multimedia MBUX sunt disponibile la cerere pentru noul Citan. Printre punctele sale forte se numără conceptul de operare intuitiv care utilizează ecranul tactil de 7.0 inci, butoanele Touch Control de pe volan sau asistentul vocal “Hey Mercedes”. Alte avantaje sunt integrarea smartphone-urilor cu Apple Car Play și Android Auto, sistemul hands-free Bluetooth și radio digital (DAB și DAB +).
  • Mai mult, Citan este pregătit din fabrică pentru utilizarea multor servicii digitale de la Mercedes me connect. Prin urmare, clienții sunt întotdeauna conectați la vehicul indiferent de locul în care se află. Astfel, informațiile importante sunt întotdeauna disponibile atât la bord, cât și în afara vehiculului și pot folosi unele funcții utile.

Noua autoutilitară compactă va putea fi comandată de la jumătatea lunii septembrie, cu un preț de pornire estimat la mai puțin de 23.800 de euro (în Germania, cu TVA inclus). Astfel, se anticipează că prețul net de listă al modelului de bază va începe de la mai puțin de 20.000 de euro.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/