(video) Toate detaliile despre noua generaţie Renault Kangoo Van şi primele despre Kangoo Van E-Tech Electric

Renault prezintă în detalii noua generaţie a modelului Kangoo Van, după o avanpremieră efectuată în noiembrie 2020. Această autoutilitară inovatoare, cu un stil atletic și dinamic, se adresează în principal flotelor corporative, comercianților și proprietarilor de afaceri cu cerințe ridicate în căutarea unui vehicul personalizat, care să profite de cea mai recentă tehnologie și inovație pentru a se potrivi nevoilor lor de afaceri.

De la lansarea sa în 1997, peste 4.2 milioane de vehicule Kangoo au fost vândute în 70 de țări din întreaga lume. Cu excepția pick-up-urilor, Renault ocupă locul al doilea pe segmentul vehiculelor utilitare ușoare din Europa, cu o cotă de piață de 14.6%. Renault este şi lider în vânzări de vehicule utilitare electrice din Europa, cu o cotă de piață de 36%, în special datorită bestsellerului său Kangoo Z.E.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-NMKNq2jUc
https://www.youtube.com/watch?v=T6QrsaUTO6w

Caracteristici cheie:

Design exterior:

  • Partea frontală a fost complet reproiectată și verticalizată, decorată cu o linie cromată aflată între grilă și fațada frontală. Farurile poartă semnătura distinctă în forma literei C (C-Shape), identitate a mărcii Renault. Designul său îl face mai agil și mai dinamic, în conformitate cu gama de utilitare Renault Group (Alaskan, Master, Trafic).
  • Cu laturile sculptate și puternic marcate, New Kangoo Van rupe formatul cubic specific camionetelor. Linia orizontală și ușile spate curbate și înclinate îi conferă dinamism și fluiditate. Protecțiile din părțile de jos ale lateralelor sunt opționale.
  • În partea din spate, noul Kangoo Van își reechilibrează proporțiile pentru o mai bună manevrabilitate și stabilitate pe carosabil. Lateralele sunt lărgite, oferind astfel un volum mai mare de încărcare. Liniile fine și stopurile cu tehnologie LED îi conferă un aspect mai modern.
  • Actualizarea estetică a noului Kangoo Van este vizibilă în liniile fluide ale caroseriei, alegerea detaliilor și finisajelor rafinate, precum și în inserțiile cromate din grila radiatorului. Ștergătoarele de parbriz și duza de apă sunt discret ascunse în spatele capotei, iar senzorul sistemelor de asistență la conducere este integrat în bara de protecție față. În plus, vehiculul este echipat cu o antenă radio scurtată cu 300 mm.
  • Mânerele ușilor care, opțional, pot avea culoarea caroseriei și jantele de oțel de 16 inci îi conferă și mai multă modernitate. Paleta de culori pentru caroserie este formată din şapte opţiuni.
  • Oglinzile laterale mai largi (+35 mm lungime și +22 mm lățime) îmbunătățesc vizibilitatea cu 35%.
  • Noul Kangoo Van este echipat în versiunea standard cu lumini laterale cu LED față și spate. Beneficiile sunt incontestabile: nu este nevoie să schimbați becurile și aveți un câștig de consum de 0,04 l/100km sau 1 g/km CO2.
  • Iluminarea frontală full-LED opțională garantează o rază de acțiune de 350m. Proiectoarele de ceață cu LED-uri și funcție de viraj curbă sunt disponibile pentru a ilumina marginea drumului. Pentru o vizibilitate optimă fără a deranja ceilalți participanți la trafic, sistemul nou de comutare fază lungă – fază scurtă (AHLB) este introdus pe noul Kangoo Van.

Design interior:

  • Interiorul a fost modernizat cu un tablou de bord orizontal și un nou volan care încorporează comenzile principale. Printr-un amestec subtil de culori și texturi, interiorul a fost dus la alt nivel.
  • În funcție de versiune, ornamente cromate apar pe mânerele ușilor, în jurul comenzilor volanului, la nivelul manetei schimbătorului de viteze și al tabloului de bord: grile de ventilație, butoane de comandă, ecran multimedia de 8 inci.
  • Datorită celor două comenzi separate, aerul condiționat automat bi-zonal menține temperatura dorită de fiecare ocupant în zona sa.
  • Deoarece șoferii profesioniști petrec deseori mult timp pe drumuri, noul Kangoo Van se adaptează la forma fiecărui șofer cu un scaun care poate fi reglat în funcție de înălțime și adâncime și cu un suport lombar reglabil (adâncime +/- 40 mm, înălțime +/- 30 mm).
  • Volanul era deja reglabil pe înălțime, însă acum este reglabil și în adâncime (+/- 25 mm) pentru un confort sporit.
  • Accesul pe scaun al șoferului este extrem de ușor datorită ușii care se poate deschide la 90 de grade!
  • Pentru a îmbunătăți siguranța pe șosea, noul Kangoo Van este echipat cu oglindă cu vedere panoramică, ceea ce face posibilă vizibilitatea în punctul mort al unei furgonete cu panou și, de exemplu, traversarea unei intersecții în perfectă siguranță.
  • Pentru un confort și mai mare, frâna electrică de parcare va fi introdusă în 2021, oferind siguranța unei frâne aplicate automat și eliberând în același timp spațiu în cabină.
  • Scaunele cuprinzătoare sunt întărite cu spumă și țesături mai rezistente pentru a face orele de condus mai confortabile. De asemenea, poate fi tapițat cu un material mai rezistent, deoarece intrarea și ieșirea constantă din vehicul poate duce la uzură. Scaunul pasagerului poate fi rabatat pentru a forma o podea plană. Cu două inele de ancorare, se câștigă spațiu suplimentar pentru o depozitare sigură.
  • Noul Kangoo Van are 60 de litri de depozitare în cabină: deasupra capului (19.4 litri); depozitare centrală de bord (5 litri); depozitare ușă (2.7 litri x 2) și în consola centrală (5.2 litri) care încorporează două suporturi pentru pahare (0.75 litri x 2); compartiment închis pe partea șoferului (1.5 litri); depozitare sub scaunul pasagerului (10 litri). Pe cât de ingenios pe atât de practic, noul sertar Renault Easy Life servește ca o cutie de mănuși de 7 litri. Sertarul glisează pentru deschidere, oferind o vedere clară a conținutului său ușor accesibil, chiar și pentru șofer. Este disponibil și într-o versiune frontală închisă.
  • Noul Kangoo Van poate găzdui până la trei ocupanți în cabină datorită scaunelor opționale din față. Pentru o senzație și mai personalizată, duba se poate transforma într-un spațiu mobil de birou, cu spătarul central care se pliază într-un birou cu raft detașabil, clemă pentru documente A4 și suport pentru pahare. Șoferul îl poate folosi ca zonă de birou sau ca loc de luat masa în interior.
  • Pentru a spori confortul la bord și a reduce oboseala, acustica noului Kangoo Van a fost modificată pentru a reduce perturbările de zgomot: izolarea fonică consolidată a tabloului de bord și a panourilor ușilor, carcasa de reducere a sunetului motorului, geamuri mai groase (+11%), utilizarea căptușelii cu spumă etc. Acustica sistemului audio a fost, de asemenea, îmbunătățită cu două difuzoare în panourile ușii și două difuzoare la baza parbrizului. Circuitul de aer a fost refăcut pentru o distribuție uniformă a fluxului de aer între orificiile laterale și cele centrale.
  • Și pentru a opri poluarea exterioară să ajungă în habitaclu, noul Kangoo Van este echipat cu aer condiționat reciclat și un filtru de polen încorporat!

Zonă de încărcare:

  • În versiunea standard, noul Kangoo Van oferă un spațiu de încărcare fără precedent, de până la 3.9 m³. Sarcina sa maximă de 600 – 800 kg (cu opțiunea de sarcină utilă crescută) atinge aproape o tonă la modelele lungi. Capacitatea sa de remorcare, la cel mai înalt nivel, a crescut la 1.500 kg.
  • În versiunea sa lungă, noul Kangoo Van este liderul segmentului, echipat cu o ușă laterală glisantă extra largă (864 mm). De asemenea, se mândrește cu cea mai bună lungime de încărcare de 3.548 mm. Capacitatea sa de stocare variază de la 4.2 la 4.9 m³. În versiunea standard, aceasta variază între 3.3 și 3.9 m³. Zona de încărcare are 1/3 – 2/3 uși care se pot deschide larg de la 90° la 180°, facilitând accesul chiar și în cazul în care rămâne puțin loc în spatele vehiculului.
  • Cilindrii de blocare a ușii au fost scoși pentru a crește rezistența la spargere și furt. Un sistem opțional de super-blocare oferă un nivel mai ridicat de protecție: comenzile de deblocare a ușii interioare sunt activate numai dacă este detectat cardul hands-free sau se folosește cheia cu 3 butoane. Drept urmare, dacă se ajunge la spargerea cabinei, zona de încărcare (100% panouri) rămâne închisă și protejată.
  • Noul Kangoo Van este disponibil în două lungimi ale caroseriei (standard și lung) și cu doi pereți despărțitori: un perete solid (cu sau fără ferestre) sau o partiție din plasă (cu un panou pivotant lateral pasager). Configurația variază în funcție de numărul de locuri dorit: 2, 3 sau 5 locuri (cu o cabină de echipaj). Noul Kangoo Van acoperă, de asemenea, cele mai specifice transformări: volume foarte mari, unitate frigorifică etc.

Două inovaţii majore pe care le introduce, nemaiîntâlnite în segment!

  • Prin eliminarea stâlpului central al caroseriei, noul Kangoo Van oferă cel mai amplu acces lateral de pe piață, 1.446 mm, fiind de două ori mai mare decât în versiunea sa anterioară! Deosebit de practică în centrul orașului, această inovație denumită “Open Sesame by Renault” facilitează încărcarea și descărcarea prin lateral, eliberând șoferul de constrângerile de parcare care pot limita accesul din spate (parcare în oraș, parcare îngustă etc.).
  • Open Sesame by Renault este o caracteristică opțională disponibilă doar pe partea dreaptă, la modelele cu lungime standard și cu două scaune față. Va fi disponibilă și pe versiunea complet electrică a noului Kangoo Van.
  • Punctele sale forte: ușa pasagerului din față se deschide la 90°; întreaga zonă de încărcare este ușor accesibilă; scaunul pasagerului este rabatabil și compartimentul pivotant permite un pat plat de încărcare de până la 3.05 m lungime; ușa pasagerului și ușa glisantă pot fi deschise și închise în orice ordine; scaunul pasagerului este prevăzut cu două inele de ancorare pentru a asigura o prindere eficientă a încărcăturii.
  • După ce a scos stâlpul ușii pasagerului și a lărgit accesul lateral, Open Sesame by Renault a oferit noului Kangoo Van nenumăratele posibilități de conversii și adaptări. De exemplu, acum este posibil să adăugați un set suplimentar de rafturi suspendate pentru a transporta cu 60% mai multe echipamente și unelte fără a fi nevoie să intrați în vehicul. Această funcționalitate deschide vehiculul către o lume cu totul nouă de idei, cum ar fi magazinele mobile.
  • Noul Kangoo Van inovează din nou şi cu un raft interior retractabil, care poate fi blocat și care este poziționat în partea superioară a zonei de încărcare, deasupra zonei pentru pasageri. Acest sistem, numit “Easy Inside Rack”, face posibilă o mai bună utilizare a zonei de încărcare prin stocarea obiectelor lungi (de la 2 m la 2.5 m în versiunea lungă).
  • Raftul are o capacitate de până la 30 kg și nu depășește limitele de înălțime întâlnite adesea în parcări sau tuneluri. Easy Inside Rack este disponibil numai pe partea dreaptă a vehiculului, indiferent dacă volanul este poziționat pe stânga sau pe dreapta. Această inovație este compatibilă cu versiunile complete de echipare și care vin cu 2 sau 3 locuri în cabină.
  • Punctele sale forte: galeria poate fi pliată dacă nu este utilizată; obiectele sunt protejate împotriva furtului și a intemperiilor; spre deosebire de depozitarea pe plafonul mașinii, această metodă nu presupune un consum sau zgomot suplimentar; inelele de ancorare integrate asigură securitatea sarcinii; scaunul pasagerului poate rămâne în poziție verticală și poate fi folosit, lucru care nu este posibil atunci când obiecte lungi sunt depozitate direct pe podea (partiție pivotantă și scaun rabatabil).

Sistem multimedia şi alte dotări:

  • Opţional este disponibil un panou de bord digital.
  • Noul Kangoo Van vine cu trei opțiuni multimedia: Radio Connect R & Go cu DAB (Digital Audio Broadcasting) FM / AM, Bluetooth și aplicația R & Go pentru a accesa funcțiile smartphone-ului sau sistemul Renault EASY LINK cu sau fără sistem de navigație.
  • În ultimul caz, afișajul de 8 inci este încorporat în tabloul de bord. Dispune de servicii conectate, actualizări automate și este la fel de ușor de utilizat și de personalizat ca un telefon inteligent. Compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, Renault EASY LINK poate fi activat prin voce pentru a accesa toate funcțiile multimedia, de navigare și infotainment, precum și setările pentru sistemele de asistență a șoferului. Șoferul poate efectua și primi apeluri telefonice folosind volanul, ecranul tactil sau comenzile vocale și poate asculta și dicta mesaje text.
  • Suplimentar, un spațiu special dedicat telefoanelor inteligente, care poate fi plasat în fața șoferului la stânga sau la dreapta acestuia (dacă este dreptaci sau stângaci), poate transforma telefonul într-un pseudo computer. Un încărcător wireless de 15W completează setarea. Bateria telefonului este afișată pe ecranul multimedia. Încărcarea se oprește automat după încărcarea completă a bateriei, eliminând riscul supraîncărcării.
  • În funcție de versiunea selectată, Noul Kangoo Van oferă până la trei prize USB: două în zona de depozitare de deasupra volanului (util pentru încărcarea în siguranță a telefonului) și una pe ecranul multimedia sau radio.
  • Cele trei prize de 12V sunt poziționate strategic în întreaga camionetă: în depozitul de deasupra volanului, în consola centrală și în spațiul de încărcare din spate (convenabil pentru încărcarea sculelor alimentate cu baterie).
  • Pentru a preveni spargerile, încuietorile cu cheie din spate și laterale au fost îndepărtate. Prin intermediul cardului Renault hands-free, puteți accesa în siguranță și ușor autoutilitara fără să vă folosiți mâinile: blocați și deblocați vehiculul în timp ce vă apropiați de el, porniți motorul fără cheie in contact, deblocați portbagajul separat de cabină etc. Aceste elemente aduc o gamă largă de avantaje: nu este nevoie să vă îndepărtați mănușile de siguranță pentru a căuta cheia dacă doriți să accesați sau să blocați vehiculul (uneori proces dificil, dacă mâinile sunt murdare sau ocupate).
  • Noul Kangoo Van vine, pentru companii, cu opțiunea de a conecta vehiculele între ele printr-o cheie digitală care se conectează la radio, permițând astfel urmărirea datelor și informațiilor pentru gestionarea optimizată a flotei. Iar datorită navigării conectate, noul oferă posibilitatea de a afla prețuri la combustibil, de a face căutări pe Google, de a avea actualizări automate ale hărții țării preferate etc.

Vine cu 12 sisteme de asistenţă de nouă generaţie!

Pentru o călătorie mai relaxată:

  • Sistemul de avertizare a distanței vă anunță, direct din ecranul tabloului de bord, intervalul de timp dintre dvs. și vehiculul din fața dvs., pentru a respecta distanțele de siguranță.
  • Controlul vitezei de croazieră (Cruise Control) și limitatorul de viteză (Speed Limiter with hill-descent control) sunt utilizate pentru a seta / limita viteza vehiculului la o viteză aleasă de șofer, folosind comenzile montate pe volan, chiar și atunci când coborâți o pantă.
  • Controlul de viteză adaptiv cu Stop & Go (Adaptive Cruise Control with Stop & Go) reglează viteza vehiculului și menține o distanță de siguranță față de vehiculele din față pe aceeași bandă, în funcție de viteza și distanța de siguranță alese. Pentru vehiculele cu transmisie automată, sistemul este util în blocajele de trafic, deoarece poate opri complet vehiculul înainte de a demara din nou.
  • Sistemul Motorway and Traffic Companion este disponibil numai pe vehiculele cu transmisie automată și combină Adaptive Cruise Control with Stop & Go și asistența pentru păstrarea benzii. Păstrează o distanță sigură față de vehiculele din față pe aceeași bandă, în funcție de viteza și distanța de siguranță alese.

Pentru o parcare mai ușoară:

  • Activ sub 10 km/h, sistemul Front, Rear, and Side Parking Assistant informează șoferul despre obstacolele aflate în imediata apropiere a vehiculului. Indicatorul audio și vizual emite un sunet din ce în ce mai puternic pe măsură ce vehiculul se apropie de obstacole. Sunetul devine un singur beep continuu și zona devine roșie atunci când obiectul este la mai puțin de 30 cm distanță. Sistemul poate fi pornit / oprit prin consola de bord.
  • Sistemul EasyPark Assist Hands-Free Parking vă ajută să parcați vehiculul, găsind o locație adecvată pentru manevra necesară (cu spatele, în unghi, paralel). Sistemul manevrează mașina, în timp ce șoferul controlează viteza, frânarea și schimbările de direcție înainte / înapoi.
  • Pentru manevrare, noul Kangoo Van poate fi echipat cu radar față și spate și o cameră de marșarier cu indicație de traiectorie. În funcție de echipamentul ales, imaginea camerei de marșarier este disponibilă fie în oglinda retrovizoare interioară, fie în sistemul de monitorizare a vederii din spate sau în ecranul Easy Link.

Pentru drumuri mai sigure:

  • Noul Kangoo Van este echipat cu Permanent Rear View Assist. Oglinda retrovizoare interioară, care este în mod normal inexistentă deoarece nu există lunetă, a fost înlocuită cu un ecran de 7 inci (cel mai mare din categorie) care afișează imagini realizate de o cameră montată deasupra ușilor din spate asupra solului și fundalului din spatele vehiculului.
  • Avertizarea la părăsirea benzii de circulație (Lane Departure Warning) oferă șoferului indicii vizuale pe tabloul de bord atunci când taie o linie continuă sau întreruptă (fără a utiliza mai întâi semnalizarea). Sistemul va funcționa dacă viteza vehiculului este cuprinsă între 70 și 180 km/h. Acest sistem corectează apoi traiectoria vehiculului pentru a îl menține pe banda sa.
  • Activă între 70 și 180 km/h, funcția de monitorizare activă a punctului mort oferă o siguranță suplimentară. Corectează traiectoria vehiculului pentru a evita potențiale coliziuni laterale cu vehiculele pe ambele părți.
  • Frânarea activă de urgență (bicicliști și pietoni), Active Emergency Braking, avertizează șoferul asupra unei potențiale coliziuni cu obstacole staționare sau în mișcare, apoi crește frânarea după cum este necesar sau acționează frânele în cazul în care șoferul nu reușește să facă acest lucru. Activ între 7 și 80 km/h, sistemul detectează pietoni și bicicliști în mișcare, atât ziua, cât și noaptea. Între 30 și 170 km/h, sistemul detectează vehiculele în mișcare și vehiculele care circulă din direcția opusă, atunci când se apropie de o intersecție.
  • Avertismentul de viteză cu recunoașterea semnelor de circulație (Speed Warning with Traffic Sign Recognition) amintește șoferului de limita curentă de viteză afișând viteza corespunzătoare pe tabloul de bord și îl avertizează când aceasta este depășită.
  • Activă de la peste 60 km/h, funcția de alertă a traiectoriei instabile (Unstable Trajectory Alert) avertizează șoferul atunci când detectează apariția somnolenței, prin emiterea unui sunet și afișarea unui mesaj pe tabloul de bord. Detectarea oboselii se bazează pe o analiză a reacțiilor șoferului: mișcarea volanului, utilizarea indicatorilor sau a ștergătoarelor de parbriz, timpul de conducere fără pauză.

Motorway and Traffic Companion este printre primele sisteme de asistență de acest gen din segment și va fi disponibil pe noul Kangoo Van la sfârșitul anului 2021. Oferind autonomie de nivel 2, este o caracteristică ce îmbunătățește semnificativ confortul la volan, necesitând în același timp ca șoferul să-și țină mâinile pe volan și privirea asupra drumului, combină sistemul Adaptive Cruise Control (cu Stop & Go) cu Lane Keeping Assistant care funcționează chiar și pe drum virajat (în limitele sistemului). Reglează viteza mașinii, menținând-o permanent centrată între liniile de demarcație și la o distanță sigură de vehiculele din față. Kitul va fi disponibil și pe noul Kangoo Van E-TECH Electric și noul Kangoo Van cu transmisie automată și frână de parcare electronică!

Noul Kangoo Van oferă, de asemenea, sistemul Trailer Swing Assist, care asigură stabilitatea și diminuează balansul remorcii cauzat de vânturile laterale sau denivelările de pe șosea. În cele din urmă, Extended Grip (cu anvelope all-season) îmbunătățește manevrabilitatea și stabilitatea vehiculului pe pante și suprafețe inegale, cum ar fi zăpada, noroiul, terenul neuniform, șantierele etc.

Motoarele disponibile:

  • Este disponibil în transmisie automată EDC cu 7 trepte (dublu ambreiaj) și transmisie manuală în 6 trepte, în combinaţie cu motorul pe benzină 1.3 TCE (100 și 130 CP) și 1.5 Blue dCi (75, 95 și 115 CP). Agregatele sunt echipate şi cu tehnologia Stop & Start, gama fiind astfel compatibilă cu cele mai noi reglementări stabilite de standardele Euro 6D FULL.
  • Două motoare Ecoleader – benzină 1.3 TCE 130 PF și 1.5 diesel albastru dCi 95 – fac parte, de asemenea, din gamă și vin cu un limitator de viteză de 110 km/h pentru a asigura un consum redus de combustibil, indiferent de stilul de condus al șoferului. Consumul combinat în ciclul WLTP începe de la 4.9 l/100 km pentru motoarele diesel și 6.1 l/100 km pentru motoarele pe benzină.
  • Mai mult, sistemul Eco-Mode al vehiculului poate fi activat prin intermediul tabloului de bord pentru o economie suplimentară de combustibil de 12%. Iar indicatorul de schimbare optimă a vitezei îl informează pe șofer când este cel mai bun moment pentru schimbarea vitezelor, economisind astfel 5% suplimentar la nivel de combustibil.
  • Trebuie remarcat faptul că motoarele necesită întreținere la fiecare 30.000 km și la fiecare doi ani (în funcție de stilul de condus al șoferului).
  • Noul Kangoo Van este echipat cu o mulțime de dotări și funcții care ajută la economisirea combustibilului: motoare pe benzină și diesel de nouă generație, capotă mai ușoară din aluminiu și anvelope de clasă A. De asemenea, are performanțe aerodinamice mai bune datorită noii sale grile frontale, aeratoarelor, sistemului de iluminare din spate remodelat, etc.

Fabricat la uzina Renault din Maubeuge, Franța, în care s-a investit aproape jumătate de miliard de euro pentru el, modelul va fi comercializat în Europa și în întreaga lume începând cu iunie 2021. Preţul său de start în patrie este de 20.700 de euro fără TVA. Cel mai scump model are un preţ de pornire de 23.100 de euro.


De la lansarea sa în 2011, Kangoo Z.E. este lider în autoutilitare electrice în Europa. Astăzi, peste 58.000 de Kangoo Z.E. străbat drumurile europene, combinând eficiența și deplasarea cu zero emisii. Pentru a-și consolida poziția de lider, noul Kangoo Van ETECH Electric va fi lansat la sfârșitul anului 2021.

Echipat cu un motor electric 100% de 75 kW (102 CP) și un cuplu maxim de 245 Nm disponibil de la pornire, noul Kangoo Van E-Tech Electric are 6 moduri de conducere. Modul Eco (55 kW) optimizează autonomia, modul Normal (75k W) oferă mai multă performanță și viteză maximă mai ridicată.

Disponibil în două lungimi (standard și lung), noul Kangoo Van E-TECH Electric este echipat cu o baterie litiu-ion de 44 kWh care oferă o autonomie de aproximativ 265 km, în funcție de ciclul WLTP, stilul de conducere, înclinația drumului și temperatura exterioară.

Vehiculul poate fi încărcat complet în: două ore de la un punct de încărcare public (încărcător Cameleon de 22 kW); 4.5 ore de la un terminal de 11 kW (încărcător trifazat 16A); 7 ore de la o cutie de perete (încărcător monofazic de 7.4 kW), 19 ore de la o priză ranforsată şi 26 de ore de la o priză casnică obişnuită. Cu un încărcător rapid de 75 kW, vehiculul poate fi reîncărcat până la 80% din capacitate în 42 de minute (adică 150 km de autonomie în 30 de minute).

Noul Kangoo Van E-TECH Electric are servicii conectate specifice vehiculelor electrice: programarea încărcării bateriei, programarea precondiționării termice a habitaclului, căutarea punctelor de încărcare în călătorie, calcularea destinațiilor accesibile cu raza de baterie rămasă.

Cmentariile sunt închise