Taxa care ar fi fost cerută de un echipaj INSP pentru a închide ochii asupra unei maşini date în căutare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar au fost documentați de către CNA și procurorii anticorupție într-un caz de corupere pasivă. Aceștia ar fi pretins de la un șofer 400 de euro pentru a nu-i ridica automobilul, aflat în urmărire!

Potrivit materialelor cauzei, la data de 3 mai 2022, șoferul în cauză a fost oprit de un echipaj al INSP pentru verificare. În cadrul controlului, s-a depistat că mașina înmatriculată în Elveţia, s-ar fi aflat în urmărire, iar polițiștii urmau să o ridice pentru a fi plasată la parcarea specializată. Pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, angajații INSP i-ar fi cerut proprietarului automobilului 400 de euro. 

În următoarele zile, polițiștii l-ar fi somat pe șofer să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune, iar acesta s-a adresat cu un denunț la CNA. Astfel, transmiterea banilor, prin intermediar, a fost documentată cu mijloace video și audio, sub supravegherea CNA și a procurorilor anticorupție.

Toate trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuit, iar unul din polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore. 

În prezent, Centrul Național Anticorupție și procurorii desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.  Dacă instanța va constata vinovăția persoanelor, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o anumită perioadă. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/