(video) Cel mai nou Ford Focus ST se oferă acum la comandă cu un Track Pack

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cei mai entuziaști dintre șoferi, care pun în prim plan dinamica mașinii, pot comanda acum pachetul Track Pack pentru cel mai nou Focus ST. Dezvoltat de Ford Performance și testat intens inclusiv pe faimosul Nürburgring Nordschleife, pachetul este montat din fabrică și disponibil exclusiv pentru varianta cu transmisie manuală cu șase trepte a hatchback-ului.

Caracteristici cheie:

 • Noul Track Pack le permite șoferilor să-și ajusteze cu precizie modul în care reacționează Focus ST pe circuit, grație suspensiei reglabile dezvoltată de KW Automotive. Acest sistem lucrează în corelație cu jantele speciale din aliaj, care oferă o masă redusă.
  • Dezvoltat împreună cu specialiștii de la KW Automotive, sistemul de suspensie oferit cu Track Pack are carcase din oțel inoxidabil pentru amortizoare și oferă un reglaj în 12 trepte pentru compresie și 16 trepte pentru recul.
  • Cele două moduri de reglare permit utilizatorilor obișnuiți să ajusteze răspunsurile suspensiei și chiar să ajusteze performanța pentru a se potrivi cu circuitele lor preferate.
  • Amortizoarele funcționează alături de noi arcuri, cu până la 50% mai rigide. Acestea reduc garda la sol cu 10 mm în comparație cu un Focus ST standard – coborând centrul de greutate și contribuind la reducerea ruliului caroseriei pentru schimbări mai rapide de direcție.
  • De asemenea, șoferii pot regla suspensia pentru o scădere suplimentară cu alţi până la 15 mm a gărzii la sol, acolo unde este permis de legislația locală.
 • Noile jante de 19 inchi sunt fabricate folosind un proces care compactează aliajul de aluminiu pentru a crește rezistența la șoc, folosind mai puțin material, pentru un aliaj mai ușor.
  • Din acest proces rezultă jante care sunt cu 10% mai ușoare decât cele standard. Astfel, direcția reacționează mai rapid, iar contactul și aderența anvelopei sunt îmbunătățite pentru performanțe mai bune la accelerare, frânare și schimbarea de direcție.
  • Roțile sunt completate de anvelope Pirelli P Zero Corsa personalizate, optimizate pentru aderență mai bună, pentru a face față fără compromisuri pe pistă și pe drum uscat.
 • Şi performanța de frânare creşte datorită acestui pachet opţional. Discurile din față sunt cu 10% mai mari în diametru (363 mm) decât versiunile standard de 330 mm și sunt completate de etriere Brembo cu patru pistoane, care sporesc aderența și disipă căldura mai rapid – reducând efectul de frânare ineficientă indusă de căldură, în timpul sesiunilor prelungite pe circuit.
 • Designul exterior specific pentru Track Pack oferă un aspect și mai distinctiv față de un Focus ST normal. Caracterul de mașină de înaltă performanță este acum scos și mai bine în evidență.
  • Spoilerul spate, difuzorul spate și anumite elemente ale spoilerului față sunt vopsite în Agate Black, indiferent de culoarea caroseriei. Toate cele trei elemente oferă efecte aerodinamice pasive – optimizează forța aerodinamică și stabilitatea.
  • Plafonul Focus ST Track Pack, grila față și capacele oglinzilor exterioare sunt, de asemenea, vopsite în Agate Black.
  • Un efect similar de negru lucios este regăsit și la jantele din aliaj, în spatele cărora etrierele de frână sunt finisate într-un roșu puternic.
  • Alte detalii exterioare exclusive includ contururi negre subtile pentru siglele ST în locul cromului standard.
  • Culorile caroserie includ Agate Black, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic și, exclusiv pentru ST, Mean Green.
 • Anul trecut, Ford a introdus noi caracteristici interioare pentru Focus ST, inclusiv noile scaune Ford Performance dezvoltate in-house, care pot fi acum exploatate pe deplin de către șoferii de Focus ST cu Track Pack, care vor beneficia de suport lateral optim și confort maxim pe circuit.
  • Scaunele sunt certificate de organizația pentru sănătatea coloanei vertebrale Aktion Gesunder Rücken eV (AGR) – Campanie pentru spate mai sănătos.
  • Esențial pentru obținerea certificării AGR, scaunele pot fi ajustate pentru a se potrivi ocupanților în 14 moduri pentru un confort și un sprijin maxim – mai degrabă decât ocupantul să-și adapteze poziția la scaun.
  • Pe lângă reglarea obișnuită înainte/înapoi și reglarea unghiului spătarului scaunului care încorporează tetiera integrată inspirată de curse și raliuri, ocupanții pot, de asemenea, să ajusteze extensia și unghiul pernei de bază pentru a se potrivi poziției lor favorizate de conducere.
  • Reglarea înălțimii scaunului este, de asemenea, disponibilă și poate fi deosebit de benefică pentru șoferii înalți, permițându-le să se așeze confortabil în poziția inferioară, mai verticală, adesea favorizată de șoferii entuziaști. 
  • Reglarea lombară în patru direcții este controlată electronic de la un comutator de pe partea scaunului.
  • Inginerii Ford au experimentat cu diferite spume, căptușeli și designuri structurale pentru a găsi echilibrul potrivit de confort pentru călătoriile rutiere și conducerea zilnică, precum și suficient suport pentru a completa experiența de condus.
  • Mai multe prototipuri de maşini au fost testate pe pistele de testare Ford – care reproduc planurile și suprafețele reale ale drumurilor din întreaga lume – precum și pe drumurile publice. Testele de durabilitate au fost efectuate, de asemenea, folosind Robutt – un simulator robotizat de fund care recreează o utilizare de un deceniu în doar trei zile, deoarece stă, sare și se răsucește pe scaun de 7.500 de ori!
  • Noile scaune sunt finisate cu tapițeria premium Sensico de la Ford – un material vegan care reproduce aspectul premium, senzația, durabilitatea și ușurința de curățare a pielii.

Focus ST Track Pack este disponibil pentru a fi comandat în ţări precum Austria, Belgia, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Portugalia, România, Spania, Elveția și Regatul Unit, primele livrări fiind așteptate în luna noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata