in ,

LoveLove LOLLOL COOLCOOL OMGOMG

(update) Noul BMW X8 ar fi primit undă verde pentru dezvoltare! Detalii noi despre SUV-ul de top

(update 03.11.2019) Linia de crossovere şi SUV-uri marca BMW va mai fi completată de încă un model: unul mai luxos şi mai scump decât actual X7, care ar putea fi varianta sa coupe. Mai exact, acest model va fi adresat celor care, în linii generale, le place noul X7, însă sunt gata să sacrifice al treilea rând de scaune şi din volumul portbagajului pentru o siluetă mai la modă, cu un acoperiş înclinat în stilul noului X6.

FOTO: drivemag.com

Potrivit BMW Blog, care face referire la propriile sale surse de informaţii de la Munchen, compania deja lucrează asupra modelului flagship din această linie de maşini, care, destul de logic, s-ar numi X8. Insiderii afirmă că proiectul a primit deja aprobarea conducerii grupului auto german și va fi gata să apară în fața publicului larg la începutul anului 2021, probabil la Salonul Auto de la Geneva.

Pe lângă un corp diferit faţă de X7, noul X8 va fi o variantă mai scumpă și mai luxoasă a sa. Există probabilitatea ca, în plus față de platforma comună și alte agregate, să primească în versiunea de top un motor mult mai puternic şi indisponibil pentru X7. Cel mai probabil va fi acelaşi de pe ultimele modele BMW M din gamă, un V8 biturbo de 4.4 litri, parte sau nu dintr-un sistem de propulsie plug-in hybrid.


(01.07.2019) BMW pregăteşte extinderea gamei de maşini M. Presa britanică afirmă că vârful de gamă va fi X8 M

Gama de maşini fierbinţi BMW M deja s-a extins în ultimii ani mai mult decât se aştepta. Cele mai recente modelele sunt noile şi atrăgătoarele M8 Coupe/Cabriolet, X3 M și X4 M, precum și crossoverul BMW X2 M35i care aparține seriei mai tinere M Performance. De asemenea, cine ne urmăreşte pe noi sau presa auto în general, cunoaşte că bavarezii s-au avântat în a lansa şi versiuni M Competition, mai performante decât cele originale.

În contextul celor spuse, aflaţi că divizia BMW M GmbH nu intenționează să se oprească aici şi acum, ci lucrează deja la o serie de mașini noi.

Colegii de la Autocar, cu referire la sursa proprie de informaţie, scriu că pe lângă noile versiuni Competition va fi mărită şi populația modelor CS (Club Sport) – cele mai extreme variante ale modelelor M obişnuite – care se deosebesc în mare parte printr-o greutate redusă la maxim şi motoare din care se storc un număr maxim de CP. Un exemplu îl vom vedea în 2020 atunci când va fi lansat modelul M2 CS, ultimul reprezentant nou al generaţiei actuale.

De asemenea, potrivit surselor, noul BMW M135i xDrive nu va fi lăsat drept model de top în această familie. Producătorul pregăteşte o versiune cu 400 de CP a hatchback-ului, dar şi una mai extremă care va fi capabilă să concureze cu actual sau noul Audi RS 3 Sportback (400 CP) sau cu modelul care se lansează peste câteva săptămâni Mercedes-AMG A 45 S (421 CP).

Principalele staruri din 2020 vor fi totuşi noile M3/M4, care pentru prima dată vor dispune de sisteme de tracţiune integrală. Pe de altă parte, cel mai aşteptat este noul BMW X8 M, versiunea coupe a noului X7, care urmează a fi arătată în anii care vin. Vârful de gamă a BMW M GmbH va dispune de un motor care va produce peste 600 de CP.

Un model mai puternic decât BMW X8 M nu se prevede, precum nici apariţia unui supercar. Chiar dacă BMW a afirmat că se poate gândi la producţia unei maşini pe baza conceptului Vision M Next arătat acum câteva ore, doar dacă vor exista destul de multe solicitări, până atunci “interimatul” va fi asigurat de noul M8 Coupe.

Se mai prevede ca întreaga gamă de modele M să se bazeze pe doar trei motoare turbo cu cilindri unificaţi care să aibă fiecare câte un volum de 500 cm³. Pentru maşinile cu motor montat transversal se pregăteşte un benzinar de 2.0 litri cu doar patru cilindri, iar pentru cele cu un aspect clasic al poziţionării propulsorului un agregat de 3.0 litri cu şase cilindri şi un nou V8 de 4.0 litri.

În mod evident vor exista şi modele BMW M hibride. Acestea vor fi lansate iniţial înainte altora, fiind cele mai scumpe şi respectiv cele mai performante/rapide din istorie.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Am condus noul BMW X7 M50d

Iti place articolul?