(video) Premieră: Noul BMW X2 M35i are primul şi cel mai puternic motor M Performance cu patru cilindri

Sportivitate şi un design dinamic, extrovertit, fără compromisuri – pe baza acestei formule noul BMW X2 a inspirat, în primul rând, un public-ţintă tânăr. Pentru a-l ţine aprins, bavarezii prezintă nouă vârf de gamă din portofoliul X2 – noul model M Performance M35i.

Noul model va putea fi deosebit la exterior de un X2 cu accesorii M Performance prin numeroase elemente specifice M Performance finisate în Cerium Grey, dezvoltate pe baza pachetului X2 M Sport.

Acestea încep în faţă cu tehnologia full HD pentru farurile principale şi proiectoarele de ceaţă şi continuă cu grila dublă a radiatorului în Cerium Grey şi prizele de aer laterale cu design nou în aceeaşi culoare în faţă pentru cea mai bună răcire a frânelor şi a motorului. Oglinzile retrovizoare vin cu capacele specifice modelelor M Performance, de asemenea în nuanţă Cerium Grey.

În spate, X2 M35i dispune de spoilerul M distinctiv şi de sistemul de evacuare M Sport cu două ţevi de eşapament (fiecare cu diametrul de 100 mm), finisate la fel în Cerium Grey. Datorită sistemului de amortizare adaptat, sistemul de evacuare produce un spectru sonor foarte sportiv.

Jantele M Sport de 19 inci, din aliaj uşor, cu design 715M (opţional: jante M Sport de 20 de inci, din aliaj uşor, cu design 721M şi bicolore cu Cerium Grey) completează în mod impresionant dotările de design exterior.

Vezi şi: (video) Ediţia limitată BMW X2 Rebel Edition: Doar cinci maşini „tatuate” vor exista

Un aspect foarte sportiv domină şi interiorul. Ca şi la designul exterior, baza o reprezintă pachetul M Sport. Mai mult, X2 M35i dispune standard de volan M Sport îmbrăcat în piele, cu padele de schimbare a vitezelor în spate, şi decoraţiuni ale pragurilor uşilor faţă ce poartă inscripţia “M35i”.

Scaunele sport M opţionale din faţă sunt o noutate. Ele oferă nu doar suportul laterale perfect pentru conducător şi pasagerul din faţă în virajele strânse, ci şi cel mai ridicat nivel de confort şi siguranţă prin tetierele integrate. Scaunele sport M sunt disponibile în următoarele trei interpretări de tapiţerie: combinaţia FabricTrigon/Alcantara în negru cu accente albastre, piele Dakota Magmared perforată cu accente negre şi piele Dakota neagră perforată. În ofertă se regăsesc şi centurile de siguranţă potrivite cu design M.

Vezi şi: (foto) BMW a pregătit pentru modelele X2, X3 şi X4 accesorii M Performance

Noul BMW X2 M35i dispune de un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri, ce dezvoltă 306 CP şi 450 Nm. În spatele noului model se află încă o dată BMW M GmbH, ale cărei cunoştinţe de motorsport au fost utilizate în dezvoltarea tuturor componentelor. Motorul TwinPower Turbo de 2.0 litri ascuns sub capota acestei maşini este primul propulsor M Performance cu patru cilindri şi, în acelaşi timp, cea mai puternică versiune BMW la această cilindree!

Pentru a exista garanţia că această putere veritabilă este transferată sigur la drum, X2 M35i este echipat standard cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive în combinaţie cu transmisia Steptronic cu opt trepte, care include Launch Control! Transmisia automată dispune de reglajul M Performance specific.

Echipat în acest fel, BMW X2 M35i este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde. Pentru a face faţă solicitărilor, noul motor dispune acum de un sistem de răcire reproiectat.

Fiind un automobil M Performance tipic, BMW X2 M35i dispune, pe lângă motorul puternic, şi de un sistem de suspensie M Sport care a fost reglat şi adaptat specific pentru a se potrivi cu caracterul sportiv al automobilului. Suspensia adaptivă, care oferă două moduri diferite ajustabile manual şi care combină sportivitatea şi confortul de condus maximizate, este disponibilă opţional.

Un punct de atracţie tehnică foarte special – şi, de asemenea, o premieră pentru un automobil M Performance – este diferenţialul M Sport instalat pe angrenajul punţii faţă. În timpul manevrelor de condus foarte dinamice, acest diferenţial blocant reduce în mod eficient posibilele pierderi de tracţiune pe puntea faţă.

În plus, sistemul de frânare a fost îmbunătăţit pentru a fi utilizat la X2 M35i. Sistemul de frânare M Sport, cu etriere fixe în nuanţă Dark Blue metalizat şi discuri de oţel de 18 inci pe puntea faţă (17 inci pe cea spate), garantează distanţe de frânare foarte scurte chiar şi sub cele mai mari sarcini.

Cu toate acestea, cunoştinţele M sunt departe de a fi epuizate. Direcţia şi suspensia au fost adaptate şi ele pentru a se potrivi cu performanţele sistemului de propulsie. De exemplu, datorită unui reglaj special, direcţia M Sport transmite conducătorului o senzaţie foarte directă şi precisă a direcţiei.

Mai mult, X2 M35i vine echipat standard cu suspensia M Sport cu un reglaj mai rigid al arcurilor şi amortizoarelor, precum şi cu o coborâre a gărzii la sol a automobilului. Construcţia punţii spate a fost reproiectată şi ea. O suspensie cu o combinaţie adaptivă de arc şi amortizor, care oferă două moduri diferite ajustabile manual, este disponibilă ca variantă opţională.

Startul producţiei este prevăzut pentru luna noiembrie 2018, pentru pieţele europene, în timp ce lansarea este aşteptată în martie 2019.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/