BMW Group şi Vodafone integrează în premieră reţeaua 5G şi Personal eSIM într-un automobil

Cu noul BMW iX, BMW Group este primul producător premium care integrează standardul 5G într-un automobil de producţie disponibil la nivel global, iar Vodafone oferă primul contract de frecvenţă 5G pentru un astfel de automobil, fiind urmat de Deutsche Telekom.

Un contract multiSIM existent poate fi prelungit cu opţiunea Vodafone One Number Car (MobilityConnect de la Telekom) pentru a activa Personal eSIM în automobil. Acest lucru face din automobil un alt dispozitiv interconectat pentru clienţi, precum un ceas inteligent. În plus faţă de lăţimea de bandă ridicată şi latenţa redusă a 5G, aceştia beneficiază şi de o calitate telefonică semnificativ sporită prin utilizarea a patru antene externe şi a unui hotspot Wi-Fi 5G pentru până la 10 dispozitive din automobil!

Personal eSIM activ este legat direct de BMW ID al clientului şi poate fi transferat fără probleme către alte automobile capabile de eSIM, inclusiv cu funcţiile corespunzătoare.

Mobilitatea intră pentru prima dată în era 5G

Noul standard de frecvenţă 5G va creşte semnificativ opţiunile de transmisie a datelor comparativ cu standardul anterior. Acest lucru va crea noi aplicaţii bazate pe date şi va creşte de multe ori calitatea aplicaţiilor existente.

Pentru mobilitate, aceasta înseamnă o extindere vastă a serviciilor bazate pe date în domeniile divertismentului şi infotainmentului, condusului autonom şi asistat şi, mai presus de toate, siguranţei rutiere. Standardul 5G este un accelerator decisiv pentru inovaţiile viitoare în mobilitate şi alte domenii de aplicare.

Vodafone şi BMW Group folosesc Personal eSIM şi Vodafone One Number Car pentru a conecta automobilul şi clientul cu telefonia mobilă bazată pe 5G pentru prima dată. Automobilul devine o parte integrată a ecosistemului conectat al clientului.

Personal eSIM, hotspot “Dual-SIM-Dual-Active” şi WLAN reale

BMW iX este avanpostul tehnologic al BMW Group şi reprezintă o premieră mondială reală în conectivitate. 5G şi eSIM sunt utilizate aici pentru prima dată într-un automobil de producţie.

În plus faţă de eSIM standard integrat în automobil, va fi integrat un Personal eSIM suplimentar, aşa cum este cunoscut anterior de la dispozitivele inteligente, cum ar fi o tabletă sau un smartwatch. Tehnologia de telefonie mobilă instalată în automobil permite ambelor eSIM să fie active simultan cu 5G cu întreaga gamă de servicii (Dual-SIM-Dual-Active)!

Sistemul multi-aerian al BMW iX, special dezvoltat pentru 5G, direcţionează semnalul radio de la antenele multi-bandă optimizate pentru performanţă direct la sistemul de infotainment al automobilului printr-o conexiune Gigabit Ethernet!

În viitor, toţi pasagerii vor beneficia de o calitate sporită a conexiunii şi de o creştere a fluxului de date, deoarece un hotspot WLAN poate fi activat în automobil prin intermediul Personal eSIM, permiţând ca până la 10 dispozitive finale să navigheze sau să transmită date la viteză 5G. În acelaşi timp, nu mai este necesar de rezervat un serviciu suplimentar sau un tarif separat pentru telefonul mobil pentru automobil pentru un hotspot.

Vodafone introduce primul contract de frecvenţă 5G pentru automobile

Vodafone introduce primul tarif pentru smartphone pentru maşină. Pentru a putea folosi toate avantajele, cum ar fi o conexiune 5G optimizată, o calitate îmbunătăţită a conexiunii şi utilizarea serviciilor digitale cu o conexiune de mare viteză în maşină, nu trebuie încheiat vreun contract suplimentar.

Când BMW iX va fi disponibil pe piaţă, clienţii Vodafone îşi pot prelungi contractul de telefonie mobilă cu opţiunea Vodafone One Number Car pentru a include BMW iX – şi ulterior alte modele BMW activate – pentru doar 5 euro pe lună (9.95 euro e tariful cerut de Telekom).

Rezervarea poate fi pornită cu uşurinţă în automobil, iar clientul este ghidat pas cu pas de aplicaţia My BMW sau de aplicaţia My Vodafone până la încheierea contractului. Când rezervaţi opţiunea de tarif, eSIM este activat pentru automobil pentru o taxă unică de 10 euro. După aceea, Vodafone One Number Car costă 5 euro pe lună.

Nu există un angajament permanent pentru client. Opţiunea de tarif poate fi anulată lunar. Astfel, familiile pot rezerva, de exemplu, serviciile digitale în scurt timp pentru următoarea călătorie cu maşina. Anul viitor, tariful telefoniei mobile pentru maşini va fi disponibil şi la alte modele BMW. Pe lângă BMW iX, noul BMW i4 va avea şi el capacitate 5G şi va avea funcţii Personal eSIM.

Personal eSIM poate fi transferat către alte automobile activate

Odată ce Personal eSIM a fost activat prin Vodafone cu tariful Vodafone One Number Car, datele nu sunt stocate doar în automobil, ci şi cu BMW ID. Astfel, clienţii pot transfera setările Personal eSIM către alte automobile activate prin activarea BMW ID.

Activarea Personal eSIM se efectuează automat odată cu autentificarea cu BMW ID şi este disponibilă imediat. Astfel, clienţii transformă fiecare BMW capabil 5G (automobil de închiriat sau împrumutat) în dispozitivul lor conectat.

*Funcţia de telefonie şi hotspot Wi-Fi va fi disponibilă probabil până la sfârşitul lui 2021

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/