(video) Spălătoriile din Moldova au astăzi clienți din plin. Noaptea a plouat cu praf din Sahara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Regiunea noastră va fi acoperită de o masă de aer cu particule de praf saharian. Aceasta a ajuns noaptea trecută peste Republica Moldova și va continua să se mențină și astăzi.

„În perioada 23 aprilie ora 9:00 – 24 aprilie ora 13:00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi şi în prima parte a zilei de miercuri”, se arată într-un scurt comunicat emis de Administrația Națională de Meteorologie din România.

De cealaltă parte, nicio avertizare nu a venit din partea meteorologilor de la Chișinău. Ultimul lor mesaj a fost acesta: „Din cauza unui front atmosferic vremea va deveni instabilă, mai ales pe timp de noapte, unde pe arii extinse vor cădea ploi, acestea menținându-se și în prima parte a zilei, mai mult în nordul țării. În orele nocturne și ale dimineții pe alocuri vor fi condiții de formare a ceții.”

În schimb, cu mesaje a venit abia în această dimineață Agenția de Mediu a Republicii Moldova:

𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐨𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐚𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢.„În perioada 23 aprilie – 24 aprilie, circulația…

Posted by Agenția de Mediu on Tuesday 23 April 2024

𝐂𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐟 𝐬𝐚𝐡𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐚𝐳𝐚̆: Un nor…

Posted by Agenția de Mediu on Tuesday 23 April 2024

Noaptea trecută s-au înregistrat precipitații sub formă de ploaie, care au adus la sol aceste particule de nisip. Toți automobiliștii care și-au lăsat mașinile sub cerul liber le-au găsit murdare în această dimineață. Astfel fiind spuse, în această săptămână spălătoriile nu vor duce lipsă de clienți, dar vor fi mai mulți decât de obicei.

Însă bine că nu avem parte de situația din Grecia, acolo unde sunt așteptate averse de noroi și depunerile peste suprafețe, inclusiv peste mașini, sunt considerabil mai semnificative.

Cmentariile sunt închise