(video) Supărat că Mercedes nu a lansat un X-Class AMG, un bărbat din Africa şi-a făcut o Toyota Hilux AMG

Quentin Boylan este un locuitor al Africii de Sud care şi-a îndeplinit un vis. Supărat că Mercedes nu a lansat un X-Class AMG, şi-a făcut propriul pick-up marca AMG, doar că pe bază de Toyota Hilux!

https://www.youtube.com/watch?v=2-tmZdXNW4g

Ca șasiu pentru proiect, entuziastul a luat un Hilux de ultimă generaţie care a fost implicat într-un accident nesemnificativ. Quentin l-a reparat complet în atelierul său și, în același timp, a instalat panouri externe și echipamente de iluminat care au apărut pe versiunea facelift.

Pentru motorul Mercedes-AMG ales, un V8 natural aspirat de 6.2 litri (M156) preluat de la un C 63 AMG (peste 500 CP şi 630 Nm de cuplu) a fost instalată suplimentar o unitate de comandă MoTeC M150. Transmisia automată a rămas cea marca Toyota, dar a fost necesar un adaptor pentru a se conecta la noul motor.

De asemenea, printre altele s-a montat o suspensie diferită care a făcut posibilă micșorarea gărzii la sol, jante în stil AMG și aplicaţii peste arcurile roţilor. În interior au apărut scaune sport, ornamente din Alcantara și mai multe accente roșii.

Quentin recunoaște că inițial s-a gândit să-şi facă o maşină pe care să o poată conduce zi de zi, ceea ce face acum, însă nu exclude vânzarea către o persoană interesată pentru o sumă de bani adecvată, pe care nu o dezvăluie.

Cmentariile sunt închise