Proiectul primului automobil marca Apple ar fi fost reluat! Noi detalii despre când ar putea fi lansată maşina

Apple Inc. avansează în tehnologiile de condus autonom și vizează anul 2024 pentru a produce un vehicul dedicat transportului de pasageri, care ar putea include şi propria sa tehnologie de baterie revoluționară, au declarat pentru agenţia Reuters persoane familiarizate cu proiectul gigantului din Silicon Valley.

În caz că aceste informaţii se vor confirma în anii care vin, efectul care se va produce pe piaţă va fi similar celui care a fost atunci când s-a lansat primul iPhone.

Render neoficial Apple iCar

Eforturile producătorului de iPhone-uri, cunoscute sub numele de Project Titan, au continuat din 2014, an de când a început să-și proiecteze propriul vehicul de la zero. La un moment dat, Apple a făcut un pas înapoi pentru a se concentra pe software și și-a reevaluat obiectivele. Doug Field, un veteran Apple care a lucrat la Tesla, s-a întors să supravegheze proiectul în 2018 și a concediat 190 de persoane din echipă în 2019.

De atunci, Apple a progresat suficient încât acum își propune să construiască un vehicul pentru consumatori potrivit a două surse familiarizate cu proiectul, care au dorit să rămână anonime deoarece planurile Apple nu sunt publice. Scopul companiei este de a face un vehicul personal pentru piața de masă care să contrasteze cu rivalii, cum ar fi cei de la Waymo, care au construit robo-taximetre pentru a transporta pasageri printr-un serviciu de ride-hailing driverless.

Un element esențial pentru strategia Apple este un nou design al bateriilor care ar putea reduce “radical” costul lor și ar putea crește semnificativ autonomia vehiculului, potrivit unei persoane terțe care a văzut designul bateriei Apple.

De cealaltă parte Apple a refuzat să comenteze planurile sale sau produsele viitoare.


Realizarea unui vehicul reprezintă o provocare a lanțului de aprovizionare chiar și pentru Apple, o companie cu buzunare adânci care produce sute de milioane de produse electronice în fiecare an cu piese din întreaga lume, dar nu a făcut niciodată o mașină. Pentru Tesla lui Elon Musk a fost necesari 17 ani înainte ca, în cele din urmă, să obțină profituri din facerea de automobile.

“Dacă există o companie pe planetă care are toate resursele necesare pentru a face acest lucru, probabil că este Apple. Dar, în același timp, trebuie de remarcat că nu se poate compara cu un telefon mobil”, a spus o persoană care a lucrat la Project Titan.

Rămâne neclar cine ar putea asambla o mașină marca Apple, dar sursele spun că s-ar putea contracta un partener de producție care este specializat în asta (gen Magna Steyr). Dar există şi ideea ca Apple să decidă să-şi reducă domeniul de aplicare al eforturilor sale la un sistem de conducere autonom care ar fi integrat într-o mașină fabricată de un producător de automobile cunoscut, mai degrabă decât să-şi facă una sub marca proprie.

Cele două surse au mai menţionat că întârzierile legate de pandemia globală ar putea împinge începutul producției în 2025 sau mai târziu. După această ştire acţiunile Apple au cresscut cu 1.24% în valoare.

https://autoblog.md/video-cel-mai-mare-producator-de-apple-iphone-a-prezentat-o-platforma-universala-pentru-masini-electrice/

Apple a decis să apeleze la parteneri externi pentru elemente ale sistemului, inclusiv senzori LiDAR, care ajută mașinile cu capacitate de conducere automată să aibă o vedere tridimensională a drumului, potrivit surselor Reuters.

Mașina Apple ar putea avea senzori LiDAR multipli pentru scanarea diferitelor distanțe. Unii senzori ar putea fi derivați din cele dezvoltate intern de Apple, care au început să se folosească pe iPhone şi iPad. Reuters a mai scris anterior că Apple a purtat discuții cu potențiali furnizori de LiDAR-uri, dar examinează și construirea propriului senzor.

Iar în ceea ce privește bateria mașinii, Apple intenționează să utilizeze un design unic “monocell” care să îngrămădească celulele individuale din baterie și să elibereze spațiu în interiorul acumulatorului prin eliminarea pungilor și a modulelor care conțin materialele bateriei.

Designul Apple înseamnă că materialul mai activ poate fi ambalat în interiorul bateriei, oferind mașinii o autonomie potențial mai mare. Apple examinează, de asemenea, utilizarea de LFP (litiu-fier-fosfat), care este inerent mai puțin probabil să se supraîncălzească și, prin urmare, este mai sigur decât alte tipuri de baterii litiu-ion.

“Este next level”, a spus persoana care a văzut tehnologia bateriei Apple. “La fel ca prima dată când ai văzut iPhone-ul.”


Apple a angajat anterior Magna International Inc în discuții despre fabricarea unei mașini, dar discuțiile s-au stins pe măsură ce planurile Apple au devenit neclare, a spus o persoană familiarizată cu acele eforturi anterioare. Magna nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Pentru a obține profit, producătorii de contracte auto solicită adesea volume care ar putea reprezenta o provocare chiar și pentru Apple, care ar fi un nou venit pe piața auto.

“Pentru a avea o fabrică de asamblare viabilă, aveți nevoie de 100.000 de vehicule anual, cu un volum mai mare”, a spus persoana respectivă.

Unii investitori Apple au reacționat cu precauție la raportul Reuters privind planurile companiei. Trip Miller, partener general al investitorului Apple Gullane Capital Partners, a declarat că ar putea fi greu pentru Apple să producă volume mari de mașini în afara porților sale.

“Mi s-ar părea că, dacă Apple dezvoltă un sistem de operare avansat sau o tehnologie a bateriei, acestea ar fi cel mai bine de utilizat într-un parteneriat cu un producător existent, sub licență”, a spus Miller. “După cum vedem cu Tesla și companiile auto vechi, existența unei rețele de producție foarte complexe în întreaga lume nu se poate întâmpla (aranja) peste noapte.”

Hal Eddins, economist-șef la acționarul Apple Capital Investment Counsel, a declarat că gigantul tehnologic are o istorie de marje mai mari decât majoritatea producătorilor de automobile.

“Reacția mea inițială ca acționar este, pe bune?” Spuse Eddins. “Totuși nu prea văd atracția afacerii auto, dar Apple ar putea privi dintr-un alt unghi decât ceea ce văd eu.”

Vezi şi:

https://autoblog.md/peste-sapte-ani-masinile-electrice-ar-putea-fi-mai-ieftine-decat-cele-pe-benzina-sau-motorina-apple-este-ingrijorata/
https://autoblog.md/apple-ar-duce-tratative-pentru-cumpara-compania-mclaren-reactia-constructorului-auto/
https://autoblog.md/foto-doua-indicii-care-ne-spun-ca-gigantul-apple-isi-va-lansa-curand-propria-masina-electrica/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/