Transportul aerian, închis în Moldova până aproape de sfârșitul lui aprilie!

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis pe perioada stării de urgență, adică până pe 24 aprilie, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. Restricţia impusă anterior a expirat astăzi.

FOTO: cutewallpaper.org

Autoritatea Aeronautică Civilă este în strânsă conexiune cu operatorii aerieni, cât și cu Autoritățile Aeronautice străine.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă împreună cu Ministerul Apărării, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cât mai curând posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 3 martie 2022. Urmează a fi examinate toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, se menționează că în conformitate cu prevederile Dispoziției nr.5 din 3 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă poate autoriza utilizarea spațiului aerian în următoarele cazuri:

  • zboruri de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini;
  • zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini;
  • zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale;
  • pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata