(foto) Au fost necesari aproape doi ani de muncă! Bugatti arată cum a creat “pielea” exclusivului Divo “Lady Bug”

Clienții Bugatti apreciază excepționalul. Cu cel mai recent finalizat Divo “Lady Bug”, marca franceză de lux și-a demonstrat încă o dată nivelul ridicat de experienţă în aplicații personalizate remarcabile și măiestrie manuală.

Timp de aproximativ doi ani de muncă a fost creat un exemplar Divo foarte special, în strânsă colaborare cu un client al Bugatti, pentru a i se crea o “haină” personalizată exclusivă, printre alte caracteristici cu adevărat unice.

“Fiecare Bugatti Divo este unic. Cu “Lady Bug” făcut la comandă, Bugatti și-a demonstrat întreaga gamă de experiență de personalizare. Ceea ce inițial părea imposibil a fost executat la perfecțiune de către designeri și dezvoltatori în colaborare cu clientul. Suntem mândri că am asortat gustul și așteptările personale ale clientului cu acest Divo unic. Mașina demonstrează cu adevărat de ce este capabilă marca în ceea ce privește creativitatea și măiestria. Munca la această capodoperă auto este o simbioză de artă, design și tehnologie. Întru totul în conformitate cu filosofia fondatorului companiei Ettore Bugatti, care a spus odată: “Dacă se compară cu o altă mașină, atunci nu este un Bugatti””, a declarat Stephan Winkelmann, președintele companiei.

La scurt timp după premiera mondială a modelului Divo din august 2018, ideea unui geometric-dinamic de decolorare algoritmică pe caroserie a apărut în colaborare cu clientul. Ceea ce avea în minte colecționarul din SUA a fost un model geometric strict, sub forme de diamante, cu un contrast unic de culoare. 

În colaborare cu colecționarul, echipa de design și dezvoltare a Bugatti a început apoi să dezvolte culorile speciale “Customer Special Red” și “Graphite” – ambele metalizate – pentru a obține efectul de contrast necesar. Pattern-ul cu diamante a fost conceput pentru a rula exact din față, peste părți laterale, spre spate – potrivindu-se cu silueta lui Divo.

Echipa a avut nevoie de peste un an și jumătate pentru a găsi și implementa soluțiile tehnice și grafice necesare. Cu toate acestea, puțini ar fi putut prezice cât de complex și dificil ar fi să pictezi diamantele pe caroseria mașinii cu precizie și definiție exactă.

Acest lucru s-a datorat faptului că modelele digitale din programul CAD se aseamănă puțin cu realitatea: datorită formei sculpturale tridimensionale a lui Divo, cu contururile, curbele și nervurile sale, diamantele imprimate 2D au devenit distorsionate la suprafața mașinii hiper sportive exclusive. 

Ca urmare, acestea au trebuit modificate digital. Tot de ce a fost nevoie a fost o diferență de un milimetru pentru a ruina întregul efect vizual. 

Diamantele au trebuit, de asemenea, să fie poziționate perfect pe linia acoperișului, ușile și marginea aripii din spate, pentru a obține un finisaj vizual curat. Împreună cu clientul, modelatorii CAD au dezvoltat și simulat un skin cu aproximativ 1.600 de astfel de romburi. O sarcină extrem de complexă și consumatoare de timp.

Au trecut săptămâni până când designerii au fost mulțumiți de rezultat. Au fost folosite filme lungi de șase metri, aplicate exact pe corpul unui vehicul de teste pentru a verifica desenul. Cu răbdare, măiestrie și îndemânare considerabilă, designerii au găsit în cele din urmă o modalitate de a potrivi datele CAD cu realitatea și de a aplica filmul pe suprafața profund concavă, fără ca diamantele să devină distorsionate sau să se dezvolte falduri.

“Lady Bug a fost o provocare excepțională și, în același timp, o experiență de neuitat. Datorită naturii proiectului, în care a fost aplicată o grafică 2D pe o sculptură 3D și după numeroase idei eșuate și încercări de a aplica diamantele, am fost aproape să renunțăm și să spunem: “Nu putem satisface cererea clientului”. Cu toate acestea, este convingerea noastră profundă că nu ar trebui să renunțăm niciodată și că motivația noastră cea mai importantă ar trebui să fie întotdeauna – să facem imposibilul pentru client. Suntem mândri de skill-urile pe care le-am aplicat în crearea acestui Divo: un produs de înaltă calitate și complex, bazat pe măiestrie pură și munca de echipă remarcabilă între design și dezvoltare”, a explicat Jörg Grumer, șeful departamentului Culori şi Trim al Bugatti Design.

Când Bugatti a informat clientul că viziunea sa va deveni realitate, a fost impresionat de efortul și procesul implicat în crearea sa. 

“Gândul ca acest proiect să devină realitate nu a fost doar interesant, ci și un vis al meu. La livrare am fost absolut mască. Lucrul cu echipa de design Bugatti la producția lui Lady Bug a fost o experiență excepțională, nu numai în dedicația reală la execuția impecabilă a designului unic, ci și în dedicația la toate nivelurile implicate în prezentarea finală a vehiculului. Nu numai că este o adevărată capodoperă și operă de artă, dar este adevărata înălțime a colecției mele până în prezent și cel mai complicat și bine dezvoltat vehicul pe care l-am deținut”, a spus colecţionarul anonim.

Diamantele din film sunt separate și transferate pe un film de transfer, care este apoi lipit pe corp. Fiecare dintre cele aproximativ 1.600 de romburi sunt verificate și realiniate, dacă este necesar. La începutul anului 2020, s-au petrecut nenumărate ore pe un vehicul de testare până când dezvoltatorii și designerii au fost mulțumiți de procedură. 

Cu puțin timp înainte ca mașina să fie livrată clientului, repetiția finală a avut loc pe un alt vehicul de testare, pentru că exista doar o singură încercare de făcut pe automobilul clientului şi aceasta trebuia să fie perfectă! Cu o răbdare considerabilă și instinct, echipa în primul rând a aplicat filmul pe linia acoperișului cu precizie milimetrică, verificând în mod constant poziționarea în raport cu linia de îmbinare a ușilor și capătul din spate.

Odată ce acest Divo a fost procesat în cele din urmă, nu au existat complicații majore. Angajații au verificat fiecare diamant pe parcursul mai multor zile pentru a se asigura că sunt poziționate cu precizie, tăindu-le dacă este necesar sau înlocuind formele. 

Următoarea sarcină a fost efectuarea picturii propriu-zise și îndepărtarea minuțioasă și meticuloasă a fiecărui diamant. Nuanţa “Graphite” și un strat protector transparent au fost aplicate deasupra vopselei “Customer Special Red” pentru a inversa desenul din punct de vedere al culorilor. 

Ca parte a acestui proces, vopseaua a fost șlefuită, netezită, verificată, retușată și apoi șlefuită din nou. Persoana care s-a ocupat de asta a avut nevoie de peste două săptămâni de muncă pentru a finisa lucrările!

“Provocarea specială a procesului de pictare a fost aceea de a nu deteriora pattern-ul aplicat cu atenție. Acest lucru a însemnat că abilitatea noastră de vopsire în faza finală a fost componenta crucială în finisarea mașinii, care a fost necesară pentru a ne îndeplini standardul de calitate absolut fără compromisuri și impecabil”, explică Dirk Hinze, expert în personalizare și suprafețe.

Structura de vopsea multi-strat integrează acum diamantele-rubin în mod uniform într-un gradient de culoare antracit. Procesul de netezire repetată a creat o adâncime și o strălucire extraordinară a culorilor. Lunile de artizanat manual au ajuns astfel la final.

Preţul de start al unui Bugatti Divo, dintr-un total de 40 care vor exista, este de cinci milioane de euro net. Opţiunea de culoare pentru exteriorul acestui Divo “Lady Bug” l-ar fi costat pe proprietar un alt milion de dolari!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/