(video) PARIS 2018: Noul Bugatti Divo şi-a sărbătorit premiera europeană frumos, acasă

Locul de desfășurare a primei apariții publice a noului Bugatti Divo pe teritoriul european nu poate fi un altul mai potrivit decât acasă. Marca franceză de lux Bugatti sărbătorește premiera europeană a ultimului său model la Paris, la o lună după premiera mondială la evenimentul “The Quail: A Motorsports Gathering” din Monterey, California.

În cadrul Salonului Auto de la Paris, Bugatti a dezvăluit Divo în fața unei audiențe a reprezentanților media și a clienților selectați.

În dezvoltarea lui Divo, Bugatti a dorit să creeze o mașină super sport cu un caracter diferit de Chiron, dar care ar putea fi imediat recunoscut ca un Bugatti. Modelul Divo, care este alimentat de motorul iconic W16 de 8.0 litri, ce produce 1.500 de CP, este reglat pentru agilitate și performanță optimă în manevre pe şosele bătute de vânturi, fără nici un fel de rezerve în ceea ce privește nivelurile obișnuite de confort și de lux.

Aerodinamica modelului a fost foarte bine reglată, iar setările suspensiei și șasiului au fost modificate. Ca rezultat, Divo este cu 35 de kilograme mai ușor și produce cu al său corp o forţă de apăsare cu 90 de kilograme mai mare decât un Chiron standard. Acceleraţiile laterale a crescut de asemenea, generând o forţă de 1.6 g. Viteza sa maximă este limitată la 380 km/h.

Noul limbaj de design progresiv subliniază valorile interioare ale noului model super sport, în același timp cu fortificarea unei legături cu patrimoniul bogat de construcție a autovehiculelor Bugatti. Divo este făcut de la zero la capitolul design.

Toate cele 40 de mașini din seria strict limitată, cu un preț unitar net de 5 milioane euro, au fost vândute imediat după începerea prezentărilor pentru clienți selectați. Noul Divo va fi produs începând cu anul 2019 împreună cu Bugatti Chiron la sediul mărcii din Molsheim, Alsacia. Primele livrări către clienți sunt planificate pentru anul 2020.

Ca o menţiune. Potrivit informaţiilor oficiale, noul Bugatti Divo înregistrează un consum urban de 35.2 litri, unul extra urban de 15.2 litri şi unul mixt de 22.5 litri. Emisiile de CO2 în regim mixt ajung la tocmai 516 g/km!

Vezi mai multe detalii şi imagini cu maşina: (video) Premieră la Pebble Beach: Noul Bugatti Divo – doar 40 vor circula pe drumurile lumii

Specificaţii tehnice complete:

[embeddoc url=”https://media.autoblog.md/2018/10/Technical_Specifications_Bugatti_DIVO.pdf” download=”none”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise