(video) Cât costă noul IONIQ 5 în Coreea şi câte maşini s-au precomandat în primele 24 de ore. Este un record!

Hyundai Motors anunţă despre o reacţie explozivă a clienţilor din Coreea de Sud după lansarea noului IONIQ 5. În primele 24 de ore de la momentul deschiderii înregistrării precomenzilor s-au făcut 23.760!

https://youtu.be/drq6irgVvMQ

Potrivit producătorului auto, cifra este un nou record în ce priveşte comenzile preliminare ale unui model nou lansat, fie el cu motor cu combustie internă, fie electric. Anterior performanţa i-a aparținut lui Hyundai Grandeur facelift – 17.294 de unităţi dorite din prima zi.

Totodată, electromobilele au depășit pentru prima dată în istoria industriei auto coreene numărul de vehicule precomandate cu motoare cu ardere internă, înregistrând în același timp cu noul IONIQ 5 cel mai mare număr de vehicule precomandate în rândul produselor tuturor producătorilor auto naționali.

“Motivul pentru care IONIQ 5 a reușit să primească un răspuns exploziv de la clienți într-o singură zi a fost că a răspuns cerințelor și așteptărilor lor. Este primul vehicul electric dedicat al Hyundai Motor, care va oferi o experiență cu totul nouă, cu design inovator și tehnologie avansată”, spune un oficial Hyundai.

Noul record obținut de IONIQ 5 este de așteptat să fie o piatră de hotar în popularizarea vehiculelor electrice, cota vânzărilor de EV-uri în Coreea de Sud fiind de aproximativ 2.5% în 2020.

La momentul de faţă, în Coreea de Sud este disponibil de comandat electromobilul în două echipări a versiunii Long Range. Amintim că, doar cu o tracţiune spate (un singur motor electric) şi cu bateria cea mai mare de 72.6 kWh se pot înregistra până la 480 de km în ciclu WLTP.

Preţul de start pentru maşina în echipare de bază Exclusive variază între 52 şi 52.5 milioane de woni (38.500-38.866 de euro, după cursul actual de schimb), în timp ce pentru un exemplar în echipare premium Prestige se cer între 57 şi 57.5 milioane de woni – 42.200-42.567 euro (şi asta fără beneficiul local al impozitului pe vehiculele electrice, pe baza taxei individuale de consum de 3.5%).

Dacă beneficiile fiscale individuale de consum aplicate vehiculelor electrice (până la 3 milioane de woni) și subvenția de cumpărare (12 milioane de woni, valabilă în raza oraşului Seoul) sunt reflectate, este de așteptat ca modelul Long Range în echipare de bază să fie cumpărat cu toate reducerile şi bonusurile incluse chiar şi cu 30 de milioane de woni (22.210 euro), estimează Hyundai într-un comunicat de presă oficial!

Încă un apropo pe final. În Coreea de Sud cel puţin (pentru că modelul european nu a fost arătat astfel şi nici nu a fost descrisă această opţiune), noul IONIQ 5 va putea fi comandat cu camere în locul oglinzilor exterioare! Imaginile de pe acestea vor fi redate pe nişte monitoare OLED montate pe interiorul uşilor. Hyundai spune că sistemul este mult mai eficient decât oglinzile obișnuite pentru că se pot observa mai multe, inclusiv pericolele din unghiurile moarte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/