(video) Premieră: Noul Hyundai Grandeur facelift – cu lumini de zi în grilă şi interior a la S-Class

Din momentul când Hyundai a scos din producţie modelul Aslan în 2017, titlul de cel mai mare şi prestigios sedan al brandului sud-coreean i-a revenit automat lui Grandeur. Acest sedan se află în prezent la a şasea generaţie care a fost lansată în 2016 şi iată că a venit timpul pentru un facelift.

În stilul mărcilor sud-coreene, un facelift pentru ei înseamnă o schimbare radicală de design, una care să nu mai aibă nici o legătură cu maşina pre-facelift, şi asta chiar dacă nu este o nouă generaţie. S-a întâmplat la fel şi cu Grandeur: pe lângă o prezenţă exterioară proaspătă şi un interior nou, automobilul a şi mai crescut în dimensiuni!

Aflăm că în timp ce ampatamentul a fost extins cu alţi 40 de mm (până la 2.885 mm), lungimea totală a crescut cu 60 mm! Asta înseamnă că modelul măsoară în total în lungime aproximativ cinci metri (4.990 mm)!

În plus, sedanul a devenit mai lat cu 10 mm (1.875 mm), deoarece aproape toate panourile exterioare ale corpului, inclusiv aripile și ușile au fost schimbate! Partea frontală și cea posterioară a caroseriei sunt complet noi la fel.

Dar principala caracteristică care ar da tonul unui nou limbaj de design este grila de radiator cu celule sub formă de romburi, inclusiv unele strălucitoare la propriu. În preajma blocurilor optice full LED, câte cinci astfel de romburi iluminate, formând săgeţi, sunt folosite drept lumini de zi sau indicatori de direcţie. Din câte se pare, acelaşi concept stilistic l-ar putea moşteni şi noua generaţie Tucson.

Designul interior este, de asemenea, reconceput. Nouă este planşa de bord care conţine câteva deflectoare de aer combinate vizual, dar şi, după cum afirmă Hyundai, un panou tactil de control al climatizării (pentru prima dată în autoturisme Hyundai).

Un panou de instrumente cu ceasuri analogice şi un ecran de 8 inci al sistemului multimedia sunt acum lăsate în trecut (deşi în nivel de echipare de start panoul de bord cu cadrane clasice va fi păstrat). În loc, în nivele de echipare de top, au apărut două ecrane color de 12.3 inci fiecare, aceeaşi dimensiune şi poziţionare fiind bine cunoscute de pe actualul încă Mercedes-Benz S-Class.

Monitorul central este tactil, dar se mai poate manipula şi printr-un touchpad de pe consola centrală. Tot acolo, în stânga sa, în loc de un levier tradiţional al unei transmisii automate, a fost instalat un set de comenzi corespunzătoare sub forma unor butoane.

Cei de la Hyundai mai spun că au lucrat la izolarea fonică, inclusiv datorită geamurilor din spate a căror grosime a fost mărită. Un sistem de purificare a aerului, existent la bord, a devenit mai eficient, iar scaunele în cele mai bogate nivele de echipare sunt tapiţate cu piele Nappa!

La capitolul sisteme de asistenţă şi protecţie, noul Grandeur, fiind un model de top în gama mărcii, le are la bord pe toate cele moderne şi bine cunoscute. Mai nou însă, în listă a apărut un sistem de frânare automată la detectarea unui obstacol când se conduce în marşarier şi sistem de avertizare despre o potenţială coliziune la traversarea intersecţiilor.

La capitolul motoare stă destul de decent. Motorul de bază GDI de 2.4 litri (190 CP) a fost înlocuit de o unitate natural aspirată de 2.5 litri, din familia SmartStream, cu sistem de injecție combinată de combustibil, care pe noua generaţie Sonata produce 194 CP. Propulsorul este acum cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte în loc de una veche cu şase rapoarte.

Aceeași cutie de viteze nouă este oferită în combinaţie cu unitate de propulsie hibridă disponibilă, deşi benzinarul de 2.4 litri şi electromotorul care îl asistă, oferă în continuare o putere totală de 200 de cai.

Va continua să existe pe piaţa locală şi o motorizare eco ce consumă gaz: un V6 3.0 LPi (235 CP) care a păstrat cutia de viteze cu şase trepte, dar a primit un nou rezervor toroidal în loc de unul cilindric pentru propan.

Dacă un benzinar V6 de 3.0 litri şi un turbo diesel de 2.2 litri au fost eliminate din ofertă, aflaţi că motorizarea de top reprezintă un V6 natural aspirat de 3.3 litri (290 CP), cuplat la o cutie de viteze cu opt rapoarte. Pe o astfel de maşină, o noutate constituie o servodirecţie electrică R-MDPS.

Noul Hyundai Grandeur facelift va fi dezvăluit complet abia spre sfârşit de an, deşi dealerii locali pot înregistra precomenzi. Preţul de bază a crescut de la 26.800 la 28.400 de dolari. În anul 2020 modelul va apărea şi pe alte pieţe.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise