Ford – primul producător auto care a brevetat un sistem de detectare a aproprierii trenurilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SUA este una dintre ţările în care au loc cel mai des accidente feroviare pe trecerile la nivel de cale ferată. Mai multe situaţii le-am distribuit şi noi aici pe blog. Însă cei de la Ford intenționează să contribuie cumva la diminuarea numărului unor astfel de accidente care la prima vedere par banale şi nu ar trebui să se întâmple, însă iată că se întâmplă cumva.

La sfârşit de martie cererea de aplicare pentru a breveta tehnologia dezvoltată de companie a fost acceptată de către autoritatea americană responsabilă. Conform documentului, aceasta poate fi implementată în două moduri, fiecare permițând electronicelor de bord să determine prezența unei amenințări din partea unui tren.

Prima metodă presupune instalarea unor senzori la trecerea la nivel cu cale ferată și un detector de semnal al acestora pe maşină. Prin schimbul de informații cu senzori, automobilul va putea înțelege dacă un tren se apropie, chiar dacă se întâmplă încă să nu apară în câmpul vizual al şoferului. Iar dacă se află deja la trecere, senzorii vor spune exact când va fi posibil de trecut calea ferată în deplină siguranță.

A doua metodă implică utilizarea unui complex hardware la bord, mai exact a radarelor care sunt folosite de sisteme de asistenţă a şoferului. Aceștia trebuie doar să fie învățați să recunoască semnalele, indicatoarele de avertizare de la trecere, cum ar fi semafoarele sau barierele. În acest caz, mașina va putea avertiza șoferul despre apropierea unui tren încă de la o distanţă de zeci de metri.

În plus, Ford își propune să implementeze posibilitatea de a distribui informațiile primite între mașini. Astfel, toţi care se apropie de trecere vor putea ști din timp că trecerea este închisă.

 Încă nu se știe dacă şi când tehnologia va fi aplicată pe mașinile de serie.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/04/brevet-ford.pdf”]

Cmentariile sunt închise