(foto) Bugatti a adunat la un loc legendele Super Sport înainte de lansarea unui model

Extrem de rapid și totuși foarte confortabil – cu Chiron Super Sport 300+, Bugatti redefinește încă o dată mașinile hiper sport de lux. Din nou, pentru că producătorul francez a proiectat primul său Super Sport în urmă cu aproximativ 90 de ani – Type 55 – care a fost creat de un tânăr pe nume Jean Bugatti.

Cele trei modele ulterioare – EB 110 Super Sport, Veyron 16.4 Super Sport și Chiron Super Sport 300+ – au stabilit fiecare repere noi în deceniul în care au apărut. Cei trei piloți Bugatti Loris Bicocchi, Pierre-Henri Raphanel și Andy Wallace au avut un rol semnificativ de jucat în succesul acestor repere, astfel încât s-au adunat toţi împreună la sediul mărcii din Molsheim pentru a face o călătorie în istorie.

Interesant este că se întâmplă la doar câteva ore până la debutul unui nou model Bugatti, cel mai probabil fiind vorba despre modelul de producţie Chiron Super Sport 300+.

Producătorul spune deocamdată că indiciile vizuale unice care îi modelează designul îi conferă caracteristici cufundate într-o moștenire bogată, fără a fi legate de istorie și promit performanțe ca nicio altă mașină de pe pământ.

Bugatti Type 55 Super Sport

Modelul Type 55 este singurul Super Sport din epoca lui Ettore Bugatti. Motorul său supercharged de 2.3 litri şi cu opt cilindri în linie i-a permis să atingă viteze maxime care nu fuseseră atinse până atunci.

De asemenea, se mândrește cu o formă elegantă, despre care istoricul Bugatti, Jonathan Wood, a scris că grila-i radiatorului sub formă de potcoavă este “în perfectă armonie vizuală cu linia laterală grațios echilibrată care parcurge lungimea mașinii… Aripile curgătoare conferă vehiculului un aspect excepțional de elegant, în timp ce punctul de intrare scăzut (inițial nu existau uși) oferă confort”.

Jean Bugatti a introdus o nouă divizare de culori în două tonuri pentru acest model, oferind companiei inspirația pentru diviziunea orizontală a culorilor în 2010, opțiunea oferită pentru prima dată pe Veyron 16.4 Super Sport.

Primul Type 55 Super Sport a fost produs acum 90 de ani pentru Salonul Auto din Paris din 1931. Au fost laude atât de la clienți, cât și de la mass-media, în special pentru viteza sa maximă, accelerație și bună menţinere pe drum. În numărul din iulie 1932, revista Motor Sport a menționat că Type 55 accelerează aproape de două ori mai repede decât Type 43, care a fost apreciat pentru agilitatea sa. Editorii revistei au atins o viteză maximă de peste 180 km/h.

Au fost construite doar 38 de exemplare Type 55 Super Sport. Raritatea sa îl face mai mult decât o piesă de colecţie.

“Cu Type 55, Bugatti a fabricat primul său Super Sport și, fără îndoială, un ultimate grand tourer al timpului său. Datorită combinației sale de confort și performanțe ridicate, precum și conducerii directe, vehiculul a fost cu mult înaintea timpului său. Cu el, Bugatti a dus confortul la noi culmi în urmă cu 90 de ani și a definit o nouă categorie de vehicule”, a spus Luigi Galli, Specialist Heritage & Certification la Bugatti.

Bugatti EB 110 Super Sport

“Sunt încă uimit de cât de modern se simte EB 110 SS în condus. Este direct, la obiect, ușor și incredibil de rapid. Se mândrește cu o bună rezistență la drum și oferă o aderență maximă. Primele prototipuri au urmat numele de cod A1, A2 și A5 și au un șasiu din aluminiu. Din fericire, s-a decis apoi că în schimb va fi utilizat carbonul, făcând din EB 110 prima mașină de producție cu o caroserie parțial din fibră de carbon”, a declarat cu entuziasm talentatul pilot de teste Loris Bicocchi, care a fost implicat în dezvoltarea lui EB 110 de la zero la uzina Bugatti din Campogalliano la începutul anilor ’90.

Monococul extrem de ușor realizat din carbon pur cântărește doar 125 de kilograme. Caroseria este realizată, printre altele, din aluminiu și carbon, roțile sunt turnate în magneziu, iar prezoanele sunt din titan. Își primește propulsia de la un motor V12 care are patru turbocompresoare și livrează până la 610 CP. Puterea este transferată pe toate cele patru roți. Transmisia manuală cu șase trepte, diferențialul cu alunecare limitată vâscoasă la toate roțile și LSD-ul din spate au ca rezultat o propulsie şi control rapid.

“EB 110 se mândrește cu un control și un echilibru remarcabil, în ciuda puterii imense de peste 600 CP. Șasiul este agil, direcția directă și, în plus, EB 110 oferă un confort ridicat, chiar și pe călătorii mai lungi. A fost cel mai bun timp din viața mea”, îşi amintește Bicocchi, care a petrecut practic fiecare zi în automobile din 1990 până în 1995.

Într-adevăr, el a ajutat la dezvoltarea celei mai bune maşini super sport de la începutul anilor ’90. EB 110 se afla într-o ligă proprie și a doborât record de viteză după record de viteză – 351 km/h pe Nardo, 296 km/h pe gheață, 342.7 km/h rulând pe CNG și un timp de 3.26 secunde pentru sprintul 0-100 km/h.

Între 1993 și 1995, aproximativ 96 de exemplare EB 110 GT au fost produse în atelier, precum și mai ușorul și mai puternicul EB 110 Super Sport cu 610 CP, în 39 de exemplare.

Vezi şi: (video) Mai scump decât un Veyron! S-a vândut la licitaţie un Bugatti EB110 Super Sport practic nou

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

“Voi asocia mereu Veyron Super Sport cu un moment cu totul special din viața mea. Îmi amintesc clar că nu am putut dormi bine în noaptea zilei când am stabilit recordul. Dar când m-am trezit la 4:27 dimineața, am luat asta ca un semn… și restul este istorie”, a povestit Pierre-Henri Raphanel, pilotul oficial al Bugatti, participant multiplu în cursa de 24 de ore de la Le Mans și deținătorul recordului Guinness timp de mai mulţi ani.

În iunie 2010, Pierre-Henri Raphanel a stabilit un record de viteză pentru mașinile sport stradale cu un Veyron 16.4 Super Sport, atingând o viteză medie de 431.072 km/h – 427.933 km/h într-o direcţie și 434.211 km/h în alta.

Bugatti a scris din nou istoria automobilelor, când Veyron 16.4 a fost lansat în 2005: “Am avut norocul de a fi primul pilot oficial Bugatti și de a prezenta această mașină hiper sport atât pentru mass-media, cât și pentru clienți. Reacțiile lor au fost incredibile – au simțit că se află pe un roller coaster cu roți”. 

Veyron a anunțat o nouă eră în noul mileniu și a catapultat mașinile super sport într-o nouă dimensiune. Noul motor W16 de 8.0 litri a avut o putere inițială de 1.001 CP și un cuplu de 1.250 newton metri, permițând coupeului să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.5 secunde și să atingă 200 km/h după 7.3 secunde. Puterea sa maximă este transpusă la drum prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală.

“Îmbunătățirea unei astfel de capodopere și obținerea genului de upgrade-uri incredibile pe care Bugatti le-a reușit cu Veyron 16.4 Super Sport era de neconceput la acea vreme. Motorul său puternic a fost forţat să genereze 1.200 CP pentru a putea face 0-200 km/h în doar 6.7 secunde şi atinge o viteză maximă limitată la 415 km/h. Este încă un vehicul extraordinar. Pe lângă dezvoltarea incredibilă a puterii, perfecțiunea rezidă în manevrabilitatea sa ușoară și în manopera de calitate”.

Doar 450 de Veyron-uri au fost produse la Atelierul din Molsheim până în 2015, dintre care 48 au fost de model Veyron 16.4 Super Sport. Apropo, ultimul Veyron 16.4 Super Sport a fost la vânzare acum câteva zile şi deja şi-a găsit un nou proprietar.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

“Când am auzit prima dată despre ideea că voi sparge bariera sonoră de 300 mph cu Chiron Super Sport, am fost destul de nervos. Dar am devenit mai puțin nervos cu fiecare zi care trecea, deoarece inginerii Bugatti au reușit să implementeze feedback-ul meu 1:1, așa că am putut optimiza continuu mașina. Chiron Super Sport 300+ se conduce acum foarte precis și ușor, chiar și la viteze de 400 km/h. Și chiar și după opt ore de călătorie în mașină, simți totuși că stai într-un sedan confortabil”, a descris experienţa sa Andy Wallace, pilotul oficial Bugatti din prezent.

În septembrie 2019 a sosit timpul, iar Andy Wallace a fost primul șofer care a trecut de 300 mph, conducând un Chiron Super Sport 300+ pre-producţie și atingând o viteză de 304.773 mph (490.484 km/h): “Accelerația unui Chiron este incomparabilă, dar a lui Chiron Super Sport 300+ este și mai puternică, se simte ca și cum forța incredibilă nu se va termina niciodată. Pur și simplu este cu viteză maximă înainte”.

Cu Chiron, Bugatti a prezentat o mașină hiper sport complet nouă, începând din 2016 (poţi vedea aici cum se face de la A la Z). Motorul său W16 de 8.0 litri oferă 1.500 CP de putere și un cuplu de 1.600 newton metri. Dar cu 1.600 CP, Chiron Super Sport 300+ îl depășește pe Chiron cu 100 CP, făcându-l cel mai puternic Bugatti construit vreodată.

Din punct de vedere vizual, Chiron Super Sport 300+ diferă în primul rând de Chiron datorită caroseriei sale extinse și optimizate aerodinamic, care este proiectată pentru viteze extreme care depășesc 420 km/h. Ediția specială va fi formată din doar 30 de exemplare finisate cu fibră de carbon jet black vizibilă, în contrast cu două dungi portocalii care se extind longitudinal pe întreaga caroserie.

“Veyron era deja într-o clasă proprie și încă se conduce astăzi fantastic. Chiron a reușit să intre în cu totul noi dimensiuni fizice și să împingă în continuare limitele a ceea ce este fezabil din punct de vedere tehnic. Este incredibil modul în care Bugatti împinge cele mai rapide și mai luxoase automobile la o perfecțiune și o performanță atât de ridicată”.

Fostul șofer de curse și câștigătorul Le Mans a prezentat ultimul Bugatti potențialilor cumpărători din 2011 și asistă, de asemenea, echipa de dezvoltare din 2015. El a parcurs deja peste 100.000 de kilometri în luxoasa mașină hiper sportivă de la Molsheim și în mod regulat. oferă inginerilor feedback. Pentru el, Chiron Super Sport 300+ este mai mult decât cea mai rapidă mașină sport din lume. Este, de asemenea, o dovadă a fineței tehnice, a manoperei de înaltă calitate și a unei adevărate pasiuni pentru detalii. Și nu va fi ultimul Super Sport din lunga istorie a Bugatti!…

Vezi şi: (foto) Bugatti EB110 Super Sport, Bugatti Veyron 16.4. Super Sport şi Bugatti Chiron au pozat frumos împreună în Dubai

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/