Polestar recheamă în service circa 2200 de maşini electrice, la scurt timp după livrare! Ce s-a întâmplat

Abia acum câteva săptămâni a început livrarea de Polestar 2 pe continentul european şi iată că deja primele câteva sute de maşini sunt rechemate oficial în service! Ce s-a întâmplat şi de ce este nevoie ca electromobilele să ajungă înapoi pe mâinile Polestar, deşi trebuie de realizat doar un update de software?

Campania de rechemare în service afectează 2.189 de vehicule livrate clienților din Europa și China. Managerii de top responsabili au decis să se asigure pe viitor şi au cerut posesorilor să le dea înapoi temporar maşinile pentru remedieri. Asta deşi doar trei proprietari de exemplare Polestar 2 au reclamat despre pierderea bruscă a puterii în timp ce conduceau, determinându-i să se oprească în drum.

„Luăm această problemă foarte în serios, motiv pentru care am luat măsuri atât de repede”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Polestar.

Problema nu afectează nicio mașină dedicată pentru Elveția, Statele Unite și Canada, deoarece nu au existat până acum livrări către acele piețe, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tot acesta a mai adăugat că nu au existat accidente rutiere sau răni cauzate de această problemă. Este vorba despre o defecțiune în software-ul companiei din modulul de control al energiei provenite de la baterie.

În contextul celor spuse, sunt rechemate în service un număr total de: 843 de maşini din Norvegia, 595 din Suedia, 280 din Olanda, 202 din Germania, 129 din Belgia, 110 din Regatul Unit şi 30 din China.

Polestar a început să informeze clienții de vineri, 2 octombrie, că trebuie să meargă la cele mai apropiate puncte de service pentru a rezolva problema.

Dacă un client o întâmpină la fel, soluția pe termen scurt este ieșirea din mașină, blocarea acesteia și așteptarea timp de 10 minute, după care intrarea în habitaclu şi pornirea sistemului. Totuși, asta nu rezolvă problema definitiv.

În teorie, o astfel de problemă ar putea fi rezolvată printr-o actualizare over-the-air, însă Polestar nu va oferi acest serviciu decât la începutul anului 2021.

Primul nostru contact cu Polestar 2:

https://autoblog.md/geneva-2019-noul-polestar-2-reportaj-video-autoblog-md/

Cmentariile sunt închise