Deşi urmează să intre în istorie, Ford anunţă motorizări hibride pentru modelele Galaxy şi S-MAX facelift

Ford a anunțat acum câteva ore despre o investiție de 42 milioane de euro în uzina sa din Valencia, Spania, pentru a sprijini strategia de electrificare a companiei printr-o nouă întreprindere de asamblare a bateriilor de ultimă generație.

Un anunţ paralel este şi despre apariţia versiunilor S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid, modele care recent au suferit un facelift.

Două noi linii de asamblare vor permite ca bateriile litiu-ion avansate care ajută la alimentarea completă a noilor Kuga Plug-In Hybrid, Kuga Hybrid, S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid, să fie produse alături de vehicule pentru o mai mare eficiență de fabricație și durabilitate. Noua instalație de asamblare a bateriilor va începe producția din luna septembrie a acestui an datorită unei prime tranşe în valoare de 24 de milioane de euro.

Atunci când vor fi introduse la începutul anului 2021, noile S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid vor demonstra o eficienţă mai mare în materie de consum de combustibil, emisii reduse de CO2 și un rafinament mai mare. Un motor electrificat unic în segment va oferi o alternativă convingătoare pentru motorizările diesel Ford EcoBlue, fără a compromite spațiul interior, confortul sau flexibilitatea.

Producția noilor variante hibride S-MAX și Galaxy, puse în mişcare de combinaţia dintre un motor pe benzină de 2.5 litri care funcţionează în baza ciclului Atkinson, alături de un motor electric, un generator și o baterie, este posibilă datorită unei investiţii suplimentare de 8 milioane de euro în unelte și modernizări ale liniei de producţie la uzina Ford din Valencia.

O investiție suplimentară de 10 milioane de euro va susține şi producția noului SUV Kuga Hybrid, iar până la sfârșitul lui 2020 Ford va introduce pe piaţa europeană un număr total de 14 vehicule electrificate.

“Odată cu electrificarea, care a devenit rapid un curent principal, creștem investițiile noastre în Valencia pentru a oferi și mai multe modele electrificate și opțiuni de propulsie pentru clienții noștri. Făcând mai ușor decât oricând tranziția către un vehicul electrificat, ne așteptăm ca majoritatea vânzărilor vehiculelor noastre dedicate transportului de pasageri să fie compuse din astfel de modele până la sfârșitul anului 2022”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford of Europe.

Ford a investit deja 3 miliarde de euro în uzina sa din Valencia, din 2011, inclusiv 750 de milioane de euro pentru a sprijini producția noului Kuga – cel mai electrificat vehicul Ford cu o linie completă care include variantele: Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (mild hybrid) și Kuga Hybrid (full-hybrid).


Noile S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid vor fi făcute de fapt pe cea mai recentă arhitectură full-hybrid introdusă de noul Kuga Hybrid, încorporând o baterie litiu-ion răcită cu apă, montată într-o structură rezistentă la apă, absorbantă de accidente, sub partea inferioară a vehiculului pentru o utilizare cât mai eficientă de spațiu.

S-MAX Hybrid va fi disponibil în configurații cu cinci sau șapte locuri și va păstra volumul de spațiu de încărcare existent de până la 2.200 litri pentru varianta cu cinci locuri. Galaxy Hybrid va avea ca dotare standard șapte locuri și va oferi o flexibilitate optimizată, păstrând volumul de spațiu de încărcare existent de 2.339 litri (în ambele cazuri e calculat volumul până în tavan şi doar cu primele două scaune faţă instalate normal).

Susținută de o transmisie automată power-split, motorizările de pe S-MAX Hybrid și Galaxy Hybrid vor oferi 200 de CP și 210 Nm pentru o mai bună acceleraţie de pe loc şi în trepte decât versiunile dotate cu motoare diesel Ford EcoBlue. În plus, şi aceste maşini vor avea o capacitate de remorcare de 1.500 de kg.

Capabile să ofere propulsie pur electrică și combinată cu cea provenită de la benzină, pentru o experiență de conducere rafinată și sensibilă, modelele vor furniza o cantitată target redusă de emisii – 140 g/km de CO2 (WLTP), în timp ce emisiile NOx la fel vor fi reduse semnificativ.

Alte tehnologii concepute pentru a ajuta șoferii să optimizeze eficiența fără a sacrifica confortul, care vor fi găsite la bordul acestor maşini, sunt:

  • Tehnologie de frânare regenerativă care captează până la 90% din energia pierdută în mod normal în timpul frânării pentru a reîncărca bateria;
  • Interfața SmartGauge a Ford pentru monitorizarea consumului de combustibil și energiei, cu caracteristici, inclusiv Brake Coach, care încurajează frânarea treptată pentru a ajuta la returnarea de mai multă energie în baterie;
  • Servodirecţie asistată electric şi sistem de climatizare, de răcire a motorului și de vacuum, toate alimentate electric pentru a reduce semnificativ rezistenţa aerodinamică care vine asupra propulsorului cu ardere internă şi a consumului său.

Preţurile noilor variante hibride urmează a fi anunţate la o dată ulterioară.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/