(video) Trafic intens la frontieră. Vămile Sculeni şi Albiţa, pe sensul de ieşire din România, sunt încărcate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de stat rămâne a fi Leușeni-Albița. Poliția de Frontieră spune că săptămâna curentă se atestă o creștere cu 43.4% a autorizărilor persoanelor și peste 20% a mijloacelor de transport pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În unele din zile creșterea a constituit de patru ori.

Astfel, la data de 16 aprilie a fost autorizată ieșirea din Republica Moldova a puțin peste 2.000 de persoane și a 700 de mijloace de transport, pe când la data de 18 aprilie a fost autorizată trecerea frontierei de stat a 8.077 de persoane și a 2.800 mijloace de transport.

Iată situația curentă de la frontieră, din această seară de 23 aprilie. Datele aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră din România arată că punctul Sculeni e încărcat, media de așteptare fiind cel puțin o oră. Și în vama Albița există cozi, timpul mediu de așteptare fiind de peste 30 de minute.

O confirmă şi cititorii noştri:

VIDEO: Alexandru, martor ocular

Cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România întreprind toate măsurile necesare pentru fluidizarea fluxului peste frontiera de stat, în conformitate cu prevederile Acordului cu privire la controlul coordonat.

Pe linia Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a fost deja suplinit numărul de personal. De câte ori impune situația, se pune în aplicare mecanismul REVERS, iar numărul de piste active pentru controlul trecerii frontierei de stat se ridică la șapte.

Împreună cu omologii din România, în fiecare 24 de ore se analizează situația și se propun noi măsuri operaționale pentru a fluidiza traficul, în același timp asigurând nivelul înalt de securitate a frontierei de stat.

În perioada 24-26 aprilie se anticipează majorarea fluxului de trafic pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Autoritățile vor fi la datorie pentru a degaja circulația și minimaliza la maximum timpii de așteptare la traversarea frontierei de stat, având în vedere aplicarea tuturor mecanismelor disponibile a părților implicate în controlul coordonat.

Suntem la o săptămână de la operaționalizarea controlului coordonat în vama Albiţa (pe sensul de ieşire din RM) și peste o săptămână va fi organizată o ședință operațională cu participarea tuturor părților implicate în proiectul pilot pentru a veni cu propuneri noi în scopul îmbunătățirii calității serviciilor oferite cetățenilor.

În continuare, se recomandă cetățenilor care tranzitează frontiera de stat în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise pentru traficul internațional și să se informeze cu privire la condițiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. La graniţa cu România sunt operaționale cinci puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme şi camioane.

În regim real poate fi urmărit traficul din punctele de trecere, accesând pagina camerelor web. La fel, activează non-stop call centrul Linia Verde a Poliției de Frontieră – 022 259 717. Informați-vă doar din surse oficiale!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/