Ford anunţă reforme în Europa: Închide şase uzine şi pregăteşte mai multe modele electrificate

Ford lansează un nou model de afaceri și o linie proaspătă de modele, ca parte a celei mai mari reforme din istoria afacerii sale în Europa. Compania intenţionează pe această cale să-şi îmbunătăţească în mod semnificativ rezultatele sale financiare în Europa în acest an, deschizând calea către profitabilitatea durabilă și obiectivul său pe termen lung de a înregistra o marjă EBIT (profitul înainte de plata dobânzilor și impozitului) de 6%.

Noul model european de operare și organizarea care rezultă din aceasta este valabilă din 1 iulie curent. Trei noi grupuri de afaceri cu vehicule utilitare comerciale (CV), vehicule pentru pasageri (PV) și cele de import sunt stabilite pentru a facilita luarea de decizii rapide centrate pe nevoile clienților. Fiecare are o organizație de management dedicată, inclusiv lideri responsabili pentru comercializarea, fabricarea și dezvoltarea de produse.

Grupul de vehicule utilitare comerciale va fi condus de managerul general Hans Schep și se bazează pe centrul de excelență al companiei din Dunton, Marea Britanie, care este consolidat prin îmbunătățiri ale facilității și investiții pentru a îmbunătăți competențele tehnice. Ford intenționează să-și dezvolte poziția de lider în acest segment în Europa și să-şi dubleze profitul în următorii cinci ani pe baza realizării în Europa a vehiculelor comerciale. Această creștere va fi susținută de alianța sa strategică cu Volkswagen, societatea mixtă Ford Otosan din Turcia și cea Ford Sollers din Federaţia Rusă.

Grupul de vehicule pentru pasageri, sub conducerea generală a lui Roelant de Waard, cu sediul în Köln, Germania, va răspunde de un viitor portofoliu de autoturisme și SUV-uri europene. Dezvoltarea de modele pentru piaţa europeană, inclusiv vehiculele electrice cu baterii, va fi centrată în Köln-Merkenich.

Grupul de importuri va cuprinde un portofoliu de nișă de vehicule emblematice pentru pasageri, care va fi compus din Mustang, noul Explorer și un crossover electric inspirat din formele lui Mustang, care vine pe piaţă la sfârşitul anului 2020. Ford se așteaptă ca importurile de vehicule în Europa să se tripleze până în 2024.

Ford mai anunţă că va împrospăta şi va extinde gama de modele pe care le vinde în Europa, introducând cel puțin trei denumiri noi în următorii cinci ani, deoarece va continua să crească portofoliul său de vehicule utilitare, inclusiv cu noul electromobil inspirat de Mustang. Denumirile noi sunt în plus față de cele recent lansate: Kuga, Puma și Explorer plug-in hybrid, toate care apar pe piaţă chiar la începutul anului 2020.

Îmbunătățirile în ceea ce priveşte economiile de carburant și reducerile de CO2 vor fi realizate prin modificarea unităţilor de propulsie convenționale, gestionarea portofoliului de vehicule specifice fiecărei țări și o gamă largă de noi opțiuni hibride și complet electrice.

Fiecare nou model Ford dedicat transportului de pasageri va include o opțiune electrificată, compania oferind astfel una dintre cele mai cuprinzătoare linii de vehicule electrificate pentru clienții europeni. Mai mult, o viitoare familie de vehicule electrice cu baterii vor fi asamblate în Europa!

Vezi şi: (video) Ford a anunţat despre 16 modele electrificate, toate pregătite pentru piaţa europeană

Partea proastă a acestor reforme este că eficiența producției nu va putea fi îmbunătățită decât prin închiderea sau vânzarea propusă anterior sau confirmată a șase uzine producătoare de maşini și componente, până la sfârșitul anului următor:

  • închiderea uzinei Bridgend producătoare de motoare din sudul Ţării Galilor din Marea Britanie;
  • închiderea uzinei producătoare de transmisii Ford Aquitaine Industries din Franţa;
  • închiderea uzinelor de asamblare din Naberezhnye Chelny, St. Petersburg şi cea de producţie a motoarelor din Elabuga, toate din Federaţia Rusă (ca urmare a părăsirii acestei pieţe, în particular afacerea cu autoturisme pentru pasageri);
  • vânzarea uzinei producătoare de transmisii din Kechnec, Slovacia, companiei Magna.

Ca urmare, numărul total de facilităţi Ford în Europa va fi redus de la 24 la 18 până la sfârșitul anului 2020. În Marea Britanie, sediile Ford of Britain și Ford Credit Europe din Warley de asemenea se vor închide mai târziu în acest an, operațiunile lor fiind consolidate în Dunton.

În plus, Ford implementează reducerile de schimburi la uzinele sale de asamblare din Saarlouis, Germania și Valencia, Spania, precum și o structură de gestionare mai raționalizată și operațiuni de marketing și vânzări. Drept urmare, aproximativ 12.000 de locuri de muncă vor fi afectate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/