(foto) O Skoda Favorit a stat 30 de ani în garaj pentru că proprietara s-a răzgândit să şofeze după achiziţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Atena, capitala Greciei, a fost găsită o Skoda Favorit care a stat într-un garaj subteran timp de 30 de ani și, de fapt, este în starea unei mașini noi. Parcursul îi este de numai 34 de kilometri, aceasta fiind distanţa parcursă de fosta proprietară de la showroom la garaj.

Din motive necunoscute, în timpul deplasării şi-a dat seama că şofatul nu este pentru ea. Prin urmare, în următoarele trei decenii nu a mai încercat să conducă.

La sfârșitul anului 2022, hatchback-ul a ajuns în alte mâini, după care a fost scos la licitaţie. Pentru suma de 24.000 de euro a fost cumpărat pilotul profesionist ceh Jiří Mičánek Junior. El a spus că acest Favorit a avut doar câteva zgârieturi (generate de manevrele altor şoferi prin parcarea subterană), dar până și husele de protecție din polietilenă de pe scaune au fost păstrate din fabrică.

Suma pentru care a fost cumpărat este de aproximativ șase ori mai mare decât costase în 1993 când a fost făcut. Dar dacă luăm în considerare inflația, prețul este aproape echivalentul exact al valorii curente.

Mașina este în echipare de bază LX şi are printre altele imitaţii din lemn în cabină, dar și autocolante pe caroserie. Proprietarii acestui model au fost nevoiți să se descurce fără un turometru, locul său fiind ocupat de un impunător ceas de bord.

Sub capotă se află un motor pe benzină de 1.3 litri cu injecție electronică Bosch. Cei 54 CP o pot accelera până la maximum 137 km/h. Cutia de viteze e una mecanică în cinci trepte, iar tracţiunea pe puntea din faţă.

Skoda Favorit a fost construită între anii 1988-1995. A fost ultimul produs al „socialistei” companii, căci din 1994 producătorul auto ceh a devenit parte a concernului german Volkswagen.

Scurta istorie a exemplarului a fost relatată chiar de Skoda, care ţine să creadă că este probabil cel mai bine conservat Favorit din lume.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/