(video) Victoria lui Verstappen în SUA a dus la cucerirea Cupei Constructorilor de către Red Bull Racing

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen, care şi-a asigurat recent al doilea său titlu de campion mondial, a câştigat şi Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, care s-a desfășurat la Austin (Texas) şi s-a încheiat către miezul nopţii zilei de duminică (ora Moldovei).

Iar echipa sa, Red Bull Racing, îndoliată de decesul fondatorului său Dietrich Mateschitz, şi-a adjudecat al cincilea titlu mondial la constructori, primul din ultimii nouă ani.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen, care se impusese şi anul trecut pe Circuitul Americilor din Austin, i-a devansat pe marele său rival, britanicul Lewis Hamilton şi pe monegascul Charles Leclerc .

Max Verstappen a egalat astfel recordul de victorii într-un sezon – 13 – pe care îl împarte cu germanii Michael Schumacher şi Sebastian Vettel.

Spaniolul Carlos Sainz jr, care a plecat din pole position la Austin, a fost nevoit să abandoneze în urma unei coliziuni cu britanicul George Russell, incident care a avut loc chiar în prima curbă. Un alt accident serios i-a avut implicaţi pe Fernando Alonso şi Lance Stroll.

Amintim că până la finalul sezonului actual de Formula 1 au rămas doar trei curse, cea mai apropiată fiind programată pentru weekendul care vine, în Mexic.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata