(video) New York 2024: Premieră – Noul KIA K4 oferă 10 ani garanție pentru unitatea de propulsie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA are o premieră importantă la Salonul Auto de la New York. Familia de modele cunoscută prin denumiri diferite în funcție de piață – Cerato/Forte/K3 – a primit un succesor sub forma noului KIA K4. Sedanul a fost prezentat inițial, însă urmează și un alt tip de caroserie.

Caracteristici cheie:

  • Primele imagini cu noul KIA K4 le-am arătat acum o săptămână abonaților canalului nostru de Telegram. Și putem spune că în ceea ce privește designul s-a făcut un pas mare în față. Sedanul are niște forme musculoase și unghiulare, atipice pentru această clasă, care sunt combinate cu un acoperiș înclinat și o siluetă destul de simpatică în general. Mânere portierelor posterioare sunt ”ascunse”.
  • La capitolul dimensiuni aproape că este similar cu modelul Magentis produs între 2005-2010. Are 4709 mm lungime și 1829 pe lățime. Față de un K3, distanța dintre rândurile de scaune a fost mărită, iar în spate au apărut încă 76 mm pentru capul pasagerilor. Are un hayon separat de lunetă, iar volumul portbagajului este de 413 litri.
  • Planșa de bord are o arhitectură standard în industrie, dar mai ales pentru KIA. Un singur panou orizontal adăpostește la un loc monitoare cu o diagonală totală de 30 de inchi (două de 12.3 inchi și unul de 5.0 inchi).
    • Între panoul de bord și ecranul sistemului multimedia Connected Car Navigation Cockpit (cu suport OTA) mai există un monitor mic pentru controlul climatizării.
    • Dar există și o mulțime de butoane fizice la dispoziția șoferului, precum și un levier tradițional al cutiei de viteze.
    • Standard este Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Printre opțiunile interesante se numără posibilitatea de a debloca automobilul și porni motorul prin protocolul NFC cu Digital Key 2.0 cu Ultra Wideband (de exemplu dacă un smartphone îl are).

  • Kia se mai mândrește că și-a echipat noul model cu numărul maxim de asistenți electronici pentru această clasă – 29 – dintre care 11 sunt standard!
    • Printre aceștia se numără un sistem automat de evitare a coliziunilor și un asistent care se poate implica în direcție pentru a ocoli obstacolele dacă șoferul nu reacționează.
    • Standard sunt și opt airbaguri.
  • Două motoare sunt la alegere pentru clienții din SUA:
    • Benzinar turbo 1.6 T-GDI cu patru cilindri (193 CP/265 Nm). Este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte (cu padele în spatele volanului).
    • Benzinar natural aspirat de 2.0 litri cu patru cilindri (149 CP/179 Nm) + intelligently variable transmission (IVT).
    • Tracțiunea – pe puntea din spate.
  • Mașina în echipare GT-Line are bare de protecție, decor și jante de 18 inchi specifice, un volan diferit și altele. De asemenea, are suspensie multi-link pe puntea din spate, în locul unei bare de torsiune. Echiparea se poate combina cu ambele motoare.
  • Printre alte dotări disponibile se numără: camere la 360 de grade, sistem audio premium Harman Kardon, scaune frontale încălzite, ventilate și cu memorie, o trapă, faruri și stopuri full LED, parbriz laminat, anvelope fonoabsorbante de 18 inchi, etc.

Vânzările noului KIA K4 vor începe din a doua jumătate a anului curent. Prețurile nu sunt disponibile la moment. În prezent, predecesorul KIA Forte mai costă minimum 19.990 USD. Modelul K4 va fi disponibil și pe alte piețe mai târziu.

În SUA, noul K4 are parte de o garanție de 10 ani/160.000 de mile pentru grupul motopropulsor, una de bază de 5 ani/60.000 de mile, garanție anti perforare de 5 ani/160.000 mile pentru caroserie și asistență rutieră pe 5 ani/60.000 de mile.

Un apropo. KIA EV9 și-a afișat deja, în același stand cu noul K4, trofeele câștigate de curând, iar în timpul prezentării (de la minutul 10) s-a anunțat și arătat că modelul K4 va exista și în format hatchback.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise