Motorina se scumpește niţel, iar benzina 95 se ieftinește. Preţurile plafon valabile pentru miercuri, 17 august

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nişte fluctuații ale preţului petrolului şi a cotaţiilor Platts au făcut ca ieftinirea în lanţ a motorinei standard în Republica Moldova să se oprească. Pentru ziua de mâine, 17 august, se prevede o scumpire a acestui tip de carburant, însă nesemnificativă. Creşterea va fi cu doar patru bani şi să sperăm că aceasta nu va fi urmată de majorări consecutive!

În acelaşi timp, benzina 95 continuă să se ieftinească şi iată-iată că se apropie de preţul unui litru de motorină standard.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata