(video) “Maşinile se repară, oamenii nu!” Clipul menit să ne facă pe toţi mai responsabili

Poliția Română a lansat o campanie numită “TRAUME IREPARABILE”, care urmărește reducerea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor de către conducătorii de vehicule.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor. Imaginile nu au cum să nu ne pună pe gânduri, indiferent din ce ţară am fi.

Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.

Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite. Primele două le poţi urmări mai jos.

Potrivit datelor statistice, în primele 9 luni ale anului 2019, în România, s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, în urma cărora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost rănite grav. Pentru comparaţie, în aceeaşi perioadă pe teritoriul ţării noastre au avut loc 297 accidente, în urma căror şi-au pierdut viaţa 7 persoane şi au fost traumatizate alte 307 persoane.

În context nu uitați!

  • Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;
  • Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;
  • Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;
  • Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;
  • Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;
  • Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!

Mașinile se repară, oamenii nu!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/