Date statistice: Câte contravenții în domeniul transporturilor şi circulaţiei rutiere a documentat INP în 2019

În cadrul activităţilor de aplicare a legii pe parcursul a 9 luni ale anului 2019 (până pe 30 septembrie inclusiv), de către efectivul INP, au fost constatate tocmai 132.993 contravenții în domeniul transporturilor şi circulaţiei rutiere!

Dintre acestea: 77.744 cazuri de depăşire a vitezei stabilite, 2.470 cazuri de trecere a intersecţiei la semnalul de interzicere al semaforului sau a gestului de interzicere al agentului de circulaţie, 3.746 cazuri de neutilizare a centurii de siguranţă şi a scaunului auto pentru copii, precum şi 851 contravenţii comise de pietoni şi alte categorii de participanţi la trafic.

Dar asta nu este tot! Un raport al INP ne prezintă şi alte date care ar trebui să pună societatea în gardă.

În perioada de 9 luni ale anului 2019, conform bazei centrale de date gestionată de către Serviciul Tehnologii Informaţionale al MAI, din vina conducătorilor auto în stare de ebrietate au fost comise 212 accidente în traficul rutier, care s-au soldat cu decesul a 29 persoane şi traumatizarea a 133 persoane!

Din numărul total de accidente rutiere înregistrate în perioada vizată, 113 au fost calificate ca fiind grave şi uşoare.

Totodată pe parcursul perioadei de referinţă, la nivel naţional, s-a intervenit în 3.751 situaţii (-3.86%, anul precedent 3.902 cazuri) în care conducătorii de vehicule au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Din ele, 2.837 (-8.16%, a.p. 3.089) cazuri au fost calificate ca infracțiuni şi 914 (+12.42% a.p. 813) – documentate ca contravenţii.

Vezi şi: (video) Cât numărul de locuitori ai unui oraş! INP anunţă numărul şoferilor prinşi băuţi de la început de an

Vezi şi: (video) În Republica Moldova, maşinile şoferilor prinşi beţi la volan ar putea fi confiscate! Ce alte idei au autorităţile

Vezi şi: Propuneri de modificare a legii: acordarea în etape a permisului de conducere şi interdicţia de a conduce maşini cu peste 200 CP

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/