(video) Noul Lotus Evija a debutat dinamic la Goodwood SpeedWeek. Ascultă ce sunete produce în mers

Noul hipercar electric Lotus Evija şi-a făcut debutul său dinamic şi public în cadrul Goodwood SpeedWeek în acest weekend. Evija a fost în acțiune pe circuitul istoric și a luat parte la o varietate de activități cu cifră octanică ridicată, inclusiv Supercar Run.

Trei exemplare pre-producție au fost aduse la SpeedWeek, unul complet finisat în Solaris Yellow, iar altele două într-un negru combinat cu inserţii aurii, amintind astfel de livreaua istorică pe care o purtase Lotus pe unele maşini din trecut.  

Prototipurile prezintă, de asemenea, o imagine stilizată a celebrului circuit West Sussex, însoțită de cuvintele „Lotus x Goodwood: Creând istorie din 1948” – recunoscând anul apariţiei primei mașini Lotus și cel când a avut loc primul eveniment motorsport de la Goodwood.

Printre primii din afara echipei de ingineri ai companiei, care au experimentat noul Evija, a fost Lordul March (Charlie, 25 de ani, fiul gazdei evenimentului Ducele de Richmond), care a comentat:

„Evija este de necrezut – puterea, viteza, nu am mai experimentat așa ceva – a fost excepțional. Acest nou răsărit de hipercaruri electrice dă viață motorului suprem pentru o nouă generație și un public mai tânăr. Progresul în mașinile electrice din ultimii 10 ani este uimitor. Există o cantitate imensă de potențial de creștere pentru ca aceste mașinării să continue să ne permită să ne bucurăm și să conducem automobile de înaltă performanță. Lotus continuă să facă apel atât la șoferul interior, cât și la copilul interior din noi toți – atât de distractiv și, în cele din urmă, pentru ca șoferul să îl controleze și să se bucure.”

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise