(video) În Germania, un Ferrari retro de două milioane de euro a fost furat şi găsit în mai puţin de 24 de ore

Un “colecționar” pasionat de mașini a plecat “acasă” cu un Ferrari fără să-l plătească. Așa s-a prezentat la un dealer din Germania un bărbat care a reușit să fure o rară maşină în valoare de două milioane de euro, sub pretextul că o ia la un test drive.

Bărbatul s-a prefăcut a fi interesat de cumpărarea unui Ferrari 288 GTO din 1985, a declarat poliția din Düsseldorf, Germania, acolo unde a avut loc furtul. Suspectul a sosit într-un taxi la reprezentanța Ferrari și a cerut mașina pentru un test drive. Alături de el, în mașină, se afla și un reprezentant al centrului auto.

După o plimbare de două ore cu automobilul sport clasic, când a venit timpul să îl lase la volan pe reprezentantul companiei, șoferul a așteptat ca acesta să coboare din mașină, apoi a apăsat acceleratorul și s-a făcut nevăzut.

Ulterior, în mai puţin de 24 de ore, mașina a fost găsită într-un garaj din orașul Grevenbroich, în apropiere de Düsseldorf, după ce poliția a mers pe urmele oferite de mai mulți martori, cel mai probabil care au fost atraşi de culoarea sa Rosso Corsa.

Bărbatul care a reușit să fure mașina nu a fost încă găsit, însă oamenii legii au publicat o imagine cu suspectul, surprinsă de camerele de supraveghere, în speranța că vor primi informaţii care să ajute la prinderea sa.

Vezi şi: Cel mai neghiob hoţ de maşini? Iată cum s-a dat de gol după ce a furat un Ferrari

Autoturismul istoric are 43.000 de km la bord, are un motor V8 de 2.9 litri care produce 400 de CP şi 496 Nm de cuplu. Cu o cutie de viteze manuală în cinci trepte, tracţiune spate şi o greutate de doar 1.160 de kg, poate atinge 100 de km în 4.9 secunde şi o viteză maximă de 305 km/h.

Succesorul său este considerat celebrul F40, iar predecesorul – 250 GTO. În total au fost produse doar 272 de maşini între anii 1984-1987.

Interesant mai este că acest Ferrari furat şi găsit i-a aparținut cândva pilotului de Formula 1 nord-irlandez Eddie Irvine, care a concurat pentru Ferrari între anii 1996 și 1999.

Vezi şi: Test drive comparativ cu 5 cele mai populare supercaruri din istoria Ferrari (video)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/