Alfa Romeo Milano nu mai există! Trăiască Alfa Romeo Junior!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Alfa Romeo Milano își schimbă denumirea la nicio săptămână după lansare! Se întâmplă după un scandal în care s-au pomenit italienii după ce s-a aflat unde va fi produs modelul. Anunțul a fost făcut chiar în această seară.

Schimbul denumirii primei mașini electrice a mărcii vine pentru a calma spiritele. Da, Alfa Romeo va fi nevoită acum să modifice toate materialele promoționale, website-urile și alte lucruri legate de marketing, inscripții și afișări electronice, cel puțin. Dar asta s-a considerat mai puțin costisitor decât schimbul locației producției deja amenajate a mașinii.

Așadar, noul Alfa Romeo Milano nu mai există. În schimb, noul Alfa Romeo Junior va fi produs în loc, în Polonia! Într-un comunicat de presă întitulat „Numele Milano nu este în regulă? Alfa Romeo Junior atunci!”, producătorul ține să explice de ce Junior a fost noua alegere.

Botez după botez

În timpul uneia dintre cele mai importante săptămâni pentru viitorul Alfa Romeo, un oficial al guvernului italian a declarat că utilizarea numelui Milano – ales de marcă pentru noua sa mașină sport compactă recent prezentată – este interzisă prin lege.

„Numele Milano, unul dintre preferatele publicului, a fost ales pentru a aduce un omagiu orașului în care a început toată istoria noastră în 1910. Aceasta nu a fost prima dată când Alfa Romeo a cerut părerea publicului atunci când a ales numele unei mașini. Acest lucru a fost făcut anterior în 1966 cu Spider 1600, când numele ales de public a fost Duetto.

În ciuda faptului că Alfa Romeo consideră că numele a îndeplinit toate cerințele legale și că există probleme mult mai importante decât numele unei mașini noi, Alfa Romeo a decis să îl schimbe din Milano în Junior în spiritul promovării înțelegerii reciproce.

Echipa Alfa Romeo dorește să mulțumească publicului pentru reacțiile pozitive, rețelei de dealeri italieni pentru sprijinul acordat, jurnaliștilor pentru atenția uriașă acordată de mass-media noului automobil și guvernului pentru publicitatea gratuită adusă de această dezbatere.

Cu o poveste unică și o listă nesfârșită de nume din care să alegem, schimbarea numelui nu a fost o problemă. Într-adevăr, a fost o plăcere să trecem în revistă lista de nume selectate ca favorite din sugestiile publicului, dintre care unul a fost Junior.”

„Suntem perfect conștienți că acest moment va rămâne gravat în istoria mărcii. Este o mare responsabilitate, dar în același timp este un moment emoționant. Alegerea numelui Alfa Romeo Junior este complet firească, deoarece este puternic legat de istoria mărcii și a fost printre preferatele noastre și ale publicului încă de la început. Ca echipă, alegem încă o dată să împărtășim pasiunea noastră pentru marcă și să dăm prioritate produsului și clienților noștri. Am decis să schimbăm numele, chiar dacă știm că nu suntem obligați să facem acest lucru, deoarece dorim să păstrăm emoția pozitivă pe care produsele noastre au generat-o întotdeauna și să evităm orice tip de controversă. Atenția pe care am primit-o în ultimele zile față de noua noastră compactă sport este foarte interesantă, deoarece am avut un număr fără precedent de vizite la configuratorul online, ceea ce a făcut ca site-ul să se blocheze pentru câteva ore.”

Jean-Philippe Imparato – CEO Alfa Romeo

„Alfa Romeo este o marcă incluzivă, care salută și generează pasiune și emoții pozitive. Se vede clar când privesc în ochii clienților noștri atunci când vin să vadă, să testeze, să cumpere și să colecteze automobile Alfa Romeo în reprezentanțele noastre. Din acest motiv, salutăm decizia luată de companie de a schimba numele mașinii din Milano în Junior în lumina ultimelor știri, care ar putea afecta entuziasmul și atenția enormă pe care noua mașină o primește în ultima vreme din partea clienților noștri. Alfa Romeo Junior, ca și Milano, sunt ambele nume frumoase care își au rădăcinile în istoria mărcii. Nu este o coincidență faptul că s-au numărat imediat printre preferatele publicului.”

Stefano Odorici – Președintele Asociației Distribuitorilor Alfa Romeo din Italia

Originea numelui Alfa Romeo Junior

În urma succesului înregistrat de Giulia și de versiunea Giulia Sprint GT coupé, desenată de Giugiaro pentru Bertone, obiectivul Alfa Romeo a fost de a atrage un public mai tânăr, mai nou, dornic de o mașină strălucitoare și exclusivistă, fără costuri excesive de achiziție și funcționare.

La 26 septembrie 1966, GT 1300 Junior a fost prezentat la Balocco. Și în ciuda lipsei numelui Giulia a fost liderul unei noi generații Alfa Romeo. Într-adevăr, versiunile similare din gama Spider vor fi identificate și ele cu Junior.

Principala modificare mecanică a fost adoptarea motorului cu două came de 1290 cm3. Datorită alimentației unice și a noii distribuții furnizea 89 CP. Viteza maximă îi este de peste 170 km/h, doar puțin mai mică decât cea a modelului 1600. Caroseria a fost, de asemenea, actualizată cu un ornament dedicat și mai tineresc.

Cu vânzări de peste 92.000 de unități, GT 1300 Junior a devenit în scurt timp cel mai bine vândut model din gamă și un adevărat simbol al statutului său.

Cmentariile sunt închise