(video) TOP 5: Cele mai scumpe mașini importate în Moldova în anul 2019

Anul 2019 este pe cale să se încheie iar odată cu trecerea lui putem face totalurile în materie de automobile exclusive ce au fost importate în Republica Moldova de la începutul anului și până la ziua de astăzi.

De la bun început vă putem spune că valoarea totală a automobilelor din acest top ajunge la peste 1.6 milioane de euro, sumă cu care s-ar fi putut cumpăra în jur de 230 de exemplare Dacia Logan de ultimă generaţie.

  • Locul 5: Porsche 911 GT3 RS – 200.000 de euro

Acesta este și singurul model din acest top importat în acest an în Republica Moldova în două exemplare, fiecare dintre ele având un preț de listă de 200.000 de euro.

Porsche 911 GT3 RS este unul dintre cele mai dorite și căutate modele Porsche ale momentului, asta pentru că este un automobil veritabil de curse, dar care a fost adaptat și pentru a circula pe drumurile publice. Motorul lui GT3 RS stă în spatele mașinii, are o capacitate cilindrică de 4.0 litri și dezvoltă 520 de cai putere capabili să accelereze coupeul în doar 3.2 secunde având doar tracțiune spate!

AutoBlog.MD a avut norocul să testeze în acest an unul din cele două exemplare Porsche 911 GT3 RS importate în acest an în țara noastră.

  • Locul 4: Range Rover SVAutobiography – 210.000 de euro

La momentul când am reușit să facem un reportaj cu acest exemplar, acesta era cel mai scump SUV din Moldova importat în anul 2019, însă mai târziu a fost surclasat de un alt model prezent în acest top.

Range Rover SVAutobiography este cel mai luxos și exclusiv SUV din gama britanicilor. Pe lângă motorul V8 twin-turbo de 4.4 litri, mașina asta te copleșește cu confortul din interior. Scaune individuale spate, frigider, monitoare individuale spate, masaj, piele de cea mai bună calitate, caroserie vopsită în două culori, podea din lemn în portbagaj, sistem audio cu 29 de boxe și în jur de 1.5 kW putere și multe, multe altele.

Până și pe linia de asamblare aceste modele sunt realizate aparte de celelalte exemplare Range Rover deoarece de versiunea SVAutobiography se ocupă divizia Special Vehicle Operations, cunoscută pentru proiectele sale speciale.

AutoBlog.MD a efectuat un reportaj cu acest model cu puțin timp înainte ca să fie transmis proprietarului.

  • Locul 3: Porsche 911 GT2 RS – 295.000 de euro

Porsche reușește să intre cu încă un model în topul nostru. Cel mai exclusiv și în același timp scump model vândut de Porsche în Republica Moldova în anul 2019 este un GT2 RS.

Dacă GT3 RS este un automobil de curse extrem de rapid, atunci GT2 RS este modelul cu care poți doborî recorduri de viteză. Anume cu un asemenea exemplar Porsche a doborât recordul pentru cel mai rapid tur de pe Nurburgring cu ceva timp în urmă. În spatele șoferului stă un motor de 3.8 litri biturbo ce dezvoltă 700 de cai putere și care poate accelera mașina în doar 2.8 secunde până la 100 km/h sau până la o viteză maximă de 340 km/h. Toată puterea este transmisă pe puntea din spate.

Porsche a avut mare grijă să mențină cât mai jos greutatea acestui model, astfel până și logoul Porsche de pe capotă este un sticker obișnuit. Foarte multe elemente sunt din carbon, jantele pot fi din magneziu, în timp ce barele din interior ce asigură o rigiditate cât mai bună a caroseriei, dar și un nivel mai înalt de siguranță, pot fi din titan.

Noi avem un reportaj cu primul exemplar Porsche 911 GT2 RS importat în Moldova încă în anul 2018.

  • Locul 2: Ferrari 812 Superfast – 300.000 de euro

Pe statistica vânzărilor din acest an a intrat și un Ferrari 812 Superfast, el fiind și singurul Ferrari importat în Moldova în anul 2019.

Modelul a fost anunțat în 2017 la Salonul Auto de la Geneva ca fiind cel mai puternic automobil de serie din lume ce este pus în mișcare de un motor aspirat natural. Vorbim despre un V12 de 6.5 litri ce produce 800 de cai putere, capabili să accelereze coupeul în 2.9 secunde și să-l ducă până la o viteză maximă de 340 km/h.

Motorul este cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj cu șapte rapoarte de origine Getrag, în timp ce multe tehnologii, cât și aerodinamica, a fost gândită inclusiv având în spate și experiența specialiștilor ce fac parte din echipa de Formula 1 a Ferrari.

AutoBlog.MD are și un video cu acest exemplar unic în cadrul căruia vă povestim totul despre model. P.S. – a fost așteptat aproape doi ani de către proprietarul său!

  • Locul 1: Rolls-Royce Cullinan – 365.000 de euro

Iată că am ajuns și la cea mai scumpă mașină din topul nostru, acesta fiind un Rolls-Royce Cullinan. Multe discuții au fost în jurul acestui automobil ce aparține unui politician din țara noastră, mașina fiind pe aproape toate site-urile de știri din Republica Moldova în luna septembrie din acest an.

Rolls-Royce Cullinan este primul SUV din istoria constructorului britanic. Sub capotă stă un V12 biturbo cu o capacitate de 6.75 de litri care produce 571 de cai putere! Cea mai aşteptată maşină a anului 2018 şi probabil cel mai aşteptat Rolls-Royce din toate timpurile este numit în cinstea lui Sir Thomas Cullinan, magnatul care deţinea în proprietate mina din Africa de Sud în care a fost găsit un diamant de 3.106,75 de carate (621.35 grame) în anul 1905.

Rolls-Royce numeşte Cullinan ca fiind un tot-teren cu o caroserie înălțată, care face ca ideea călătoriilor cu lux în off-road să fie o realitate pentru prima dată. Nu știm cine ar vrea să facă off-road cu o mașină de 365.000 de euro, dar cert este că acest exemplar este și singurul înmatriculat oficial în Republica Moldova.

AutoBlog.MD a făcut cunoștință cu Rolls-Royce Cullinan la Salonul Auto de la Geneva din anul 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/