AURUS ar fi trecut sub controlul KAMAZ din cauza unui start eşuat al producţiei. Câte maşini s-au făcut până în prezent

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile, în presa rusă au apărut informaţii că societatea cu răspundere limitată AURUS îşi schimbă fondatorii. Sollers și NAMI părăsesc structura partenerilor de proiect şi acțiunile acestora sunt transferate la una dintre subdiviziunile corporaţiei de stat Rostec, al cărei fondator nu este nimeni altcineva decât Vladimir Putin. Potrivit datelor preliminare este vorba despre KAMAZ.

Toate mişcările ar avea loc din cauza unui start eşuat de producţie a modelului Senat.

Actualul director general al AURUS Adil Shirinov şi-a părăsit deja postul, cedând unei anumite persoane noi, deocamdată necunoscute, desemnate de directorul KAMAZ Serghei Kogoghin.

În iulie 2021, acesta din urmă s-a alăturat Consiliului de Administrație al AURUS și ar fi organizat un audit dur, deoarece fabrica nu a putut face față producției și au existat o mulțime de blocaje. De facto, mașinile Senat nu au atins niciodată nivelul de “calitate de serie”, fiind înghețate în faza de pre-producție.

Conform ultimelor informații, în 2021 au fost înregistrate doar 20 de exemplare Senat, iar în 2020 s-au vândut doar șapte limuzine. În decembrie 2021 s-au predat clienților doar patru maşini. În total s-au primit 60 de comenzi preplătite pentru Senat de la persoane fizice.

Amintim că maşinile AURUS au fost dezvoltate în cadrul proiectului de stat “Platforma modulară unificată”. Dezvoltatorul este Institutul NAMI din subordinea Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă.

Producătorul este AURUS SRL, care, potrivit unui extras din Registrul unificat de stat al entităților juridice, a fost din start deţinut în proporţie de 63.5% de NAMI, 36% de fondul Tawazun din Emiratele Arabe Unite și 0.5% de Sollers.

Actuala capacitate de producţie a liniei de asamblare din Elabuga este de cel puţin 600 de automobile pe an.

Cmentariile sunt închise