Un alt an, un nou caz. Doi parlamentari români au venit în Moldova cu o mașină furată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Incident la vama Sculeni în weekend, mai exact în seara zilei de 16 decembrie, unde doi parlamentari români au fost surprinși venind (atenție) din Republica Moldova într-o mașină furată. Este vorba despre fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, și deputatul PSD Dan Constantin Șlincu.

Mașina, un Audi A6, era înmatriculată în România pe numele celui din urmă și era semnalată ca furată de autoritățile belgiene încă din ianuarie 2016!

Cum de nu a fost depistată semnalarea la ieșirea din RO (respectiv UE), intrarea în MD și ulterior la ieșirea din MD, rămâne un mister…

Deputatul PSD, care se afla în maşină alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune că autoturismul său a fost cumpărat în 2015 de la un bărbat din judeţul Galaţi şi se află la a doua înmatriculare în România.

În plus, parlamentarul de Botoşani menţionează că a ieşit cu maşina respectivă în fiecare an din România, însă niciodată nu a avut probleme la frontieră, precizând că este prima deplasare cu aceasta în Republica Moldova, notează Digi24.

„La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă”, a precizat pentru Agerpres Dan Şlincu.

VIDEO: Digi24

Deputatul se va îndrepta împotriva persoanei care i-a vândut maşina, pe care o suspectează de rea-credinţă. Autoturismul a fost reținut, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Iată ce s-a întâmplat în decembrie 2022:

Cmentariile sunt închise