Şeful VW este convins că automobilele electrice de 20.000 de euro ar putea apărea la mijlocul deceniului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul auto german Volkswagen nu a luat încă o decizie cu privire la producţia unui automobil electric cu un preţ de cost de 20.000 de euro, însă directorul general al concernului, Oliver Blume, este convins că firma pe care o conduce poate ajunge acolo în a doua jumătate a acestui deceniu, transmite Reuters.

Principalul factor pentru reducerea preţului automobilelor electrice este reducerea costurilor cu bateriile, a subliniat Oliver Blume la o conferinţă organizată recent de Sueddeutsche Zeitung Wirtschaftsgipfel. Blume a indicat în acest sens planurile Volkswagen de a produce un unic tip de celule de baterii, ceea ce ar permite reducerea în jumătate a costurilor cu bateriile electrice.

În luna martie a acestui an, Volkswagen a dezvăluit detaliile unui automobil electric cu un cost de 25.000 de euro, aflat în faza de dezvoltare, care ar urma să fie lansat până în 2025 şi care ar urma să aibă o autonomie de 450 de kilometri şi să poată fi încărcat de la 10 până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informaţii.

„Avem responsabilitatea de a aduce pe piaţă produsele adecvate la preţul adecvat. După ce automobilele electrice au ajuns la cei care au adoptat primii, acum avem nevoie de consumatori care să fie convinşi de această tehnologie şi care nu au oportunitatea de a-şi instala acasă o staţie de încărcare.”

Presiunile venite din partea inflaţiei, a lipsei de infrastructură de încărcare precum şi eliminarea subvenţiilor afectează şi ele cererea pentru automobilele electrice, a mai spus directorul Volkswagen.

Iar în paralel cu această conferință, constructorul auto francez Renault a anunţat pregătirea pentru lansare a unui rival, un model compact botezat Legend, alias Twingo, un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro înaintea de aplicarea subvenţiilor!

Destinat a fi un vehicul urban prin excelenţă, compact şi fabricat în Europa, noul model Legend ar urma să apară pe piaţă din 2025. Vezi cum va arăta aproximativ:

Cmentariile sunt închise