(video) Premieră: VW arată conceptul maşinii care va costa sub 25.000 de euro şi confirmă pregătirea uneia mai ieftine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu un an și jumătate, Volkswagen a prezentat deja un prototip al unei mașini electrice ieftine. Volkswagen ID. LIFE avea un design neobișnuit pentru marcă, iar el a fost cel care a devenit principala problemă. Conform zvonurilor, aspectul unghiular al conceptului nu a plăcut conducerii companiei, iar proiectul a fost trimis la prelucrare. Rezultatul este Volkswagen ID. 2all, adică “pentru toată lumea”.

Nu mai există, din câte puteţi observa, nicio referinţă la experimentul anterior. Dar în noul hatchback puteți recunoaște cu adevărat inconfundabil un Volkswagen: designul frontal şi forma montanţilor caroseriei, mai ales a celor posteriori (o nouă interpretare a celor folosiţi de Golf Mk1), îl fac să arate ca un Golf compact.

Conducerea companiei a văzut (și a aprobat!) acest proiect în avans, deoarece la prezentare șeful mărcii Thomas Schaefer a spus că ID. 2all va prezenta un design, mai bine spus un limbaj de design pentru viitoarele modele ale mărcii.

Caracteristici cheie:

  • Noul ID. 2all promite spaţiu de Golf în mărimi de Polo.
    • Măsoară 4.050 x 1.812 mm x 1.530 mm în lungime, lăţime şi înălțime.
    • Ampatamentul îi este de 2.600 mm (2.548 mm are actualul Polo european și 2.627 mm are Golf).
    • Conceptul stă pe roţi cu jante de 20 inchi (225/40), însă modelul de producţie va purta cu siguranţă o “încălțăminte” mai modestă.
  • Interiorul prezintă un cockpit digital format dintr-un monitor tactil central de 12.9 inchi, unul de 10.9 inchi în spatele volanului şi un head-up display. Sistemul de infotainment are o nouă structură de meniu.
    • Mai jos este un panou de control nou dezvoltat, separat, pentru climatizare. În mijlocul panoului de control se află la îndemână un element de reglare a volumului audio.
    • Situate la un nivel mai jos sunt două suprafeţe mari de încărcare inductivă pentru smartphone-uri, care sunt blocate magnetic în poziție.
    • Alte funcții ale vehiculului sunt operate prin intermediul unui control de meniu în consola centrală, care poate fi, de asemenea, utilizat pentru a schimba aspectul instrumentelor digitale.
    • Noul volan multifuncțional este conceput pentru a fi clar și explicit.
    • Smartphone-urile mai pot fi alimentate prin porturi USB-C (45W) în diverse locații din interior, dar şi prin alte suporturi magnetice cu funcție de încărcare inductivă care sunt integrate în spătarele scaunelor frontale.
    • Iar dispozitivele care necesită mai mult putere pot fi alimentate de la o priză de 230V.
  • Este făcut pe baza platformei MEB Entry, cea introdusă pe ID. LIFE.
    • Dacă toate mașinile care folosesc arhitectura MEB au un aspect cu tracțiune spate şi suspensie spate independentă, pentru vehicule electrice ieftine este dedicat un motor electric pe puntea frontală și o simplă bară de torsiune în spate.
    • Folosirea unui astfel de setup pentru puntea posterioară a făcut posibilă realizarea unui portbagaj foarte adânc și spațios: 490 de litri sub raft și 1.330 de litri cu al doilea rând rabatat, ceea ce mai face posibilă încărcarea unor articole de 2.2 metri lungime.
  • Conceptul este echipat cu un motor electric ce oferă 226 CP, iar autonomia declarată se ridică la 450 km (WLTP).
    • Are un încărcător de bord de 11 kW.
    • Timpul de reîncărcare de la 10 la 80% de la un terminal DC este de aproximativ 20 de minute.
    • Este capabil de 0-100 km/h în mai puţin de 7.0 secunde, iar viteza maximă e limitată la 160 km/h.
  • Printre opțiunile declarate se numără un cruise control adaptiv Travel Assist, faruri IQ.LIGHT LED matrix, stopuri 3D LED cu o bandă luminoasă între ele, Park Assist Plus cu funcţie de memorie, navigaţie capabilă să construiască trasee ținând cont de sosirea la stații de încărcare când energia este pe epuizate, sistem ID.Light pentru interior, scaune reglabile electric cu funcţie de masaj, acoperiş panoramic, etc.

Modelul de serie în configurația de bază, care va fi mult mai simplistă decât vedem pe acest concept, va avea un preţ de start de sub 25.000 de euro. Vine pe piaţa europeană în 2025 și este posibil ca să primească denumirea ID. Golf, ID. Polo sau ID.2 la urma urmei. Va fi unul din 10 modele electrice noi pe care compania le va lansa până în 2026.

Între timp, s-a confirmat startul dezvoltării unui electromobil mai accesibil (numit neoficial ID.1), care va costa sub 20.000 de euro, dar nu există încă informații oficiale despre acesta. Ar urma să apară în 2027 şi să folosească o nouă platformă care va fi dezvoltată de Grupul Volkswagen, într-un proiect condus de Skoda.

Conform planului, în 2030, 80% dintre Volkswagen-urile vândute în Europa vor fi electrice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/