(foto) Noul Defender OCTA va fi cel mai dur, mai capabil și mai luxos Defender din toate timpurile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Coincidență sau nu? În aceeași zi cu debutul noului G 63 AMG facelift, adică astăzi, Land Rover a făcut un anunț interesant. Brandul britanic va introduce un nou erou de teren de înaltă performanță în 2024!

Noul Defender OCTA va fi cel mai puternic Defender din toate timpurile! Și se confirmă astfel informația care datează din 2021 că actualul Defender V8 nu este plafonul familiei!

Defender OCTA va fi pus în mișcare de un V8 twin-turbo mild-hybrid pe benzină și de suspensia hidropneumatică 6D Dynamics, lideră în clasă, permițând performanțe extreme pe toate tipurile de teren.

Disponibilă pentru prima dată pe Defender, 6D Dynamics va oferi modelului o gamă largă de capacități. Tehnologia hidraulică interconectată a suspensiei 6D Dynamics dispune de un sistem inovator de control al ruliului și înclinărilor față/spate. Asta îi va permite lui Defender OCTA să mențină o poziție aproape orizontală în timpul accelerațiilor, frânării și virajelor pe șosea. Va maximiza în același timp cursa independentă a roților și articulația pe cel mai solicitant teren off-road.

Reflectând acreditările de lux ale vehiculului, forma octaedrului unui diamant inspiră denumirea OCTA. Și o nouă grafică cu diamante încercuite va fi prezentă pe o serie de componente interioare și exterioare, inclusiv ca un diamant negru lucios într-un disc de titan prelucrat și sablat pe fiecare panou grafic de semnătură.

Defender OCTA trece în prezent prin cel mai exhaustiv regim de dezvoltare din istoria Defender! Mașina se testează pe zăpada și gheața Suediei, în deșertul din Dubai, pe asfaltul de pe Nürburgring și pe stâncile din Moab.

Înainte de premiera completă din acest an, potențialii clienți vor fi invitați să participe la avanpremiere exclusive, ca parte a unei noi serii globale de evenimente Defender Elements.

De notat că noul Range Rover SV poate fi ales cu motorizarea exclusivă P615, cu un V8 MHEV twin-turbo (615 CP/750 Nm). Nu se exclude că anume această unitate de propulsie a fost preluată de noul Defender OCTA.

Vezi și: (video) Test drive sub pământ cu Land Rover Defender

Cmentariile sunt închise