(video) New York 2024: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz G 63 AMG facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În articolul precedent am promis că detaliile despre noul Mercedes-AMG G 63 vor veni într-un articol separat, căci sunt mai multe de anunțat despre el.

Versiunea a debutat alături de cea non-AMG și împreună vor putea fi văzute de publicul larg pentru prima dată în cadrul Salonului Auto Internațional de la New York.

Caracteristici cheie:

  • Noul Mercedes-AMG G 63 este propulsat de același V8 biturbo de 4.0 litri (585 CP/850 Nm). Doar că acum este un SUV mild hybrid datorită unui sistem electric de 48 V și unui demaror-generator integrat (ISG). Acesta din urmă, de exemplu într-un demaraj intens, oferă pentru o perioadă scurtă de timp alți 20 de CP și 200 Nm.
    • Din loc, noul Mercedes-AMG G 63 facelift accelerează până la 100 km/h în doar 4.4 secunde (-0.1 secunde). Viteza maximă este limitată la 220 km/h. 
    • Un AMG Performance Package permite o viteză maximă de 240 km/h și un demaraj până la 100 km/h în 4.3 secunde.
    • Datorită sistemului MHEV, consumul a devenit mai redus: 14.7-15.7 litri la sută, mixt.
  • Cutia de viteze este una AMG SPEEDSHIFT TCT 9G cu nouă trepte, resetată în unele aspecte. Caracteristicile generale ale transmisiei pot fi influențate prin AMG DYNAMIC SELECT – o gamă de programe de conducere diferite cu setări specifice de conducere (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual, Sand, Trail și Rock).

Suspensie nouă!

  • Suspensia AMG RIDE CONTROL cu amortizare reglabilă adaptivă vine standard. Acest sistem complet automat, controlat electronic, ajustează continuu amortizarea la fiecare roată la cerințele actuale. 
    • Amortizarea este reglată individual pentru fiecare roată prin două supape (separate pentru recul și compresie) și depinde de stilul de condus, de condițiile de drum și de modul de suspensie selectat (Confort, Sport sau Sport+).
  • Poate avea la bord suspensia AMG ACTIVE RIDE CONTROL cu stabilizare activă hidraulică a ruliului și amortizare reglabilă adaptivă. Este disponibilă fie ca opțiune individuală, fie parte a pachetului AMG Offroad Package PRO și AMG Performance Package. 
  • Elementele hidraulice active înlocuiesc stabilizatorii transversali mecanici tradiționali cu bară de torsiune. Amortizoarele adaptive sunt echipate cu două conexiuni hidraulice – câte una pe treptele de compresie și de recul ale amortizorului. Camerele amortizoarelor de pe toate cele patru roți sunt conectate prin conducte hidraulice și blocuri de supape.
  • Conexiunea celor patru bare de suspensie și reglarea presiunii prin pompă și supape de comutare permite o cursă mare a suspensiei și în același timp un ruliu redus. În timpul virajului dinamic, sistemul hidraulic reduce unghiul ruliului și, prin urmare, pierderea camber-ului. Datorită rigidității ridicate a camberului rezultat și mișcării reduse a corpului, noul Mercedes-AMG G 63 virează foarte precis.
  • În același timp, sistemul crește confortul de rulare atunci când se trece peste denivelări. Compensează orice denivelare care altfel ar duce la ruliul corpului. Acest lucru are un efect la fel de pozitiv asupra confortului și manevrabilității. În plus, suspensia AMG ACTIVE RIDE CONTROL permite caracteristici optime de întoarcere și schimbare a sarcinii și modelează astfel caracteristicile tipice de conducere AMG în ceea ce privește dinamica, precizia și feedback-ul.
  • Legat de programele de conducere și de starea de conducere, suspensia AMG ACTIVE RIDE CONTROL îmbunătățește și articulația punților. Aceasta înseamnă că roțile mențin contactul cu solul chiar și atunci când vehiculul este puternic articulat. Acest lucru duce la o creștere semnificativă a tracțiunii, a capacității de urcare în rampă și a confortului off-road, precum și la o solicitare redusă atât pentru vehicul, cât și pentru șofer.

Două moduri suplimentare de conducere în off-road sunt disponibile pe mașinile cu pachetul AMG Offroad PRO

  • AMG Traction PRO generează tracțiune maximă în programele de conducere Rock și Sand prin intermediul controlului selectiv al cuplului de frânare a roților, în funcție de suprafața drumului. În plus, gradul de blocare a diferențialului controlat electronic poate fi reglat în etape în funcție de situație.
  • AMG Active Balance Control completează funcțiile suspensiei AMG ACTIVE RIDE CONTROL în toate cele trei programe de conducere off-road. Acest lucru permite reglarea rigidității ruliului în funcție de suprafața drumului și de situația de conducere. Șoferii pot alege dintre trei setări diferite: LOW, MID și HIGH.

Modificări în aspect exterior

  • Culoarea exterioară MANUFAKTUR hyper blue magno este disponibilă exclusiv pentru modelul de top
  • Partea frontală este caracterizată de o nouă bară de protecție specifică AMG, cu trei jaluzele verticale în fața prizelor de aer. Există și inserții din oțel inoxidabil în bara de protecție. 
  • Farurile LED adaptive MULTIBEAM (cu 84 de LED-uri controlate individual) sunt standard. Stopurile sunt la fel full LED.
  • Alte caracteristici ale mărcii includ emblema AMG pe capotă și în proiecția oglinzii exterioare pentru prima dată, precum și un bușon AMG din crom argintiu pentru rezervorul de benzină. 
  • Etrierele de frână sunt vopsite în argintiu. Discurile de frână sunt perforate.
  • Noi jante din aliaj AMG de 50.8 centimetri (20 inchi) în design cu cinci spițe duble vin standard
  • În total există șase modele diferite de jante cu dimensiuni de 20-22 inchi. În funcție de jantă pot exista până la trei finisaje de culoare.
  • Pachetul opțional AMG Exterior Carbon Fiber pune fibră de carbon pe mai multe suprafețe, inclusiv husa roții de rezervă, dar și înnegrește o serie de elemente cromate. Pachetul mai întunecă semnalizatoarele de direcție, carcasele farurilor și stopurilor.

Interior

  • Standard are volanul AMG Performance cu trei spițe duble, îmbrăcat în piele Nappa și cu suprafețe de control tactil. Comenzile rotunde de pe volan servesc la controlul funcțiilor de conducere specifice AMG și a tuturor programelor de conducere. 
  • Siglele AMG în spițele volanului, pe afișajul central, în panourile pragurilor, pe covorașe și spătarele scaunelor frontale sunt incluse standard
  • Elementele ornamentale sunt finisate cu lac negru lucios. Alternative, precum fibra de carbon, sunt opționale.
  • Opțional, poate fi transformat într-un lounge luxos cu SUPERIOR Line Interior. Printre altele, include ornamente suplimentare din piele Nappa, elemente într-un diamond design și scaune active multi conturate, inclusiv pachetul ENERGIZING Plus cu funcție de masaj și control al climatizării scaunelor.
  • Un stil de afișare suplimentar este disponibil clienților pe monitorul din spatele volanului: modul Supersport cu un turometru central rotund.

Ar mai fi de remarcat un pachet AMG Trail opțional. Pachetul adaugă setări mai moi pentru amortizoarele adaptive pentru a îmbunătăți conducerea în off-road și manevrabilitatea. Jante de 20 de inci și anvelope pentru toate terenurile, apărătoare de noroi, o protecție neagră sub motor se numără printre altele, pe lângă o scară posterioară, un portbagaj de acoperiș, dar și un suport diferit pentru roata de rezervă.

Prețul de start al modelului va fi în continuare apropiat de 200.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise