(video) Michelin şi General Motors au dezvoltat nişte anvelope pe care cuiele nu le pot sparge

Michelin și General Motors au anunțat despre un efort comun, concertat pe îmbunătățirea tehnologiei anvelopelor fără aer, prin prezentarea unei anvelope (prototip, nu concept!) de nouă generaţie numită UPTIS. Eficacitatea sa a fost testată pe poligonul de teste a concernului american din Milford, Michigan.

Acronimul din denumirea anvelopei airless este descifrat ca Unique Puncture-proof Tire System (un sistem unic de anvelope rezistente la străpungeri). Designul pneului constă dintr-o bandă de rulare externă și o margine interioară, între care stau conectate o serie de spiţe moi dintr-un amestec de cauciuc compozit și polimer de fibră de sticlă.

Din câte puteţi vedea, exploatarea acestora poate avea loc la viteze destul de mari, nu au cum să se spargă pentru că nu au un interior închis care să menţină o cantitate de aer şi în plus contribuie la o mai bună amortizare a maşinii atunci când trece peste gropi.

Vezi şi: (video) Goodyear a prezentat o anvelopă care produce oxigen şi una dedicată maşinilor electrice

Companiile vor continua testele folosind exemplare Chevrolet Bolt electrice, pentru că UPTIS sunt proiectate cu prioritate de exploatare anume pe electromobile.

Dacă totul va decurge conform planurilor şi rezultatele vor fi pozitive, către anul 2024 General Motors şi brandurile sale vor oferi aceste anvelope pentru unele modele de maşini în calitate de opţiune. Avantajul acestora va fi reducerea greutăţii nesuspendate şi mărirea autonomiei modelelor electrificate.

Vezi şi: (galerie foto) Anvelopele viitorului: Cum vor arăta şi ce caracteristici vor avea

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise