(foto/video) Noul BMW iX este în drum spre Moldova. Cât costă şi când ajunge

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noile modele BMW iX şi BMW i4 sunt disponibile oficial şi pentru piaţa din Republica Moldova. SUV-ul electric poate fi deja comandat, iar preţurile pentru fastback vor fi anunţate mai târziu.

BMW iX vine ca o alternativă electrică într-un segment de piaţă unde BMW este cel mai puternic reprezentat – SUV-urile din segmentul superior care reprezintă cea mai mare cotă din vânzările mărcii în Republica Moldova.

Debutul local este planificat pentru jumătatea lunii noiembrie a acestui an. Cel puţin două automobile vor putea fi văzute în showroom.

Atât BMW iX, cât şi BMW i4 folosesc tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie care asigură performanţe dinamice, dar şi eficienţă pentru o autonomie mare. Randamentul noilor motoare este 93%, una din cele mai bune valori din industrie.

În acelaşi timp au fost proiectate să fie mai sustenabile, utilizând mai puţine resurse precum cobalt (redus la o treime în conţinutul de baterii) sau pământuri rare (pentru motorul asincron deosebit de avansat), dar şi urmărind angajamentul furnizorilor pentru o funcţionare mai curată, aşa cum este cel al producătorilor de celule de baterii care folosesc doar energie din surse regenerabile în procesul de fabricare.

BMW iX se bazează pe un nou set de instrumente care acoperă diverse domenii de dezvoltare – arhitectura reţelei de la bord, software, servicii digitale, conectivitate şi funcţii de condus autonom. Transformări semnificative pot fi observate în ultima generaţie a sistemului iDrive de control/operare, a gestionării extrem de eficiente a energiei şi a numeroaselor sisteme inovatoare de asistare a condusului, dar şi în ceea ce priveşte materiale noi, cu accent pe dezvoltare durabilă.

Variantele de model disponibile de la lansare vor fi alimentate de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte:

  • BMW iX xDrive40 are să ofere 326 CP şi 630 Nm. Poate face 0-100 km/h în 6.1 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h. Autonomia electrică se ridică până la 425 km în ciclul WLTP.
  • BMW iX xDrive50 propune 523 CP şi 765 Nm pentru a putea face 0-100 km/h în 4.6 secunde. Viteza maximă este la fel limitată la 200 km/h. În schimb autonomia-i este semnificativ mai mare – până la 631 de kilometri (WLTP)!

Costul noului iX în Republica Moldova este comparabil cu al modelelor X5 care oferă acelaşi număr de cai putere. Versiunea iX xDrive40 costă minim 62.500 de euro, iar iX xDrive50 minim 75.500 de euro. Pentru comparaţie, un X5 xDrive 40i cu 340 CP costă 63.300 de euro, iar un X5 xDrive M50i cu 530 CP costă cel puţin 86.800 euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/