(foto) Un moldovean din Chicago îşi vinde al său Lucid Air cu 820 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un moldovean din Chicago şi-a propus să trimită acasă un Lucid Air dacă se va găsi cineva interesat de o astfel de maşină. Într-un anunţ, acesta precizează că sedanul electric este nou şi poate fi importat oricând în Republica Moldova, la dorință sau comandă. Deocamdată stă în garajul său.

Electromobilul are aproape 150 de km parcurși. Întrebat fiind despre garanţie, acesta ne-a comunicat că este internațională, însă un eventual service va putea fi asigurat doar la cel mai apropiat dealer din Europa.

De ce costă atât de mult poate vă întrebaţi? Este vorba despre un Lucid Air în versiune Grand Touring, deocamdată singura versiune disponibilă la acest moment de cumpărat şi livrat de proaspătul producător auto. În SUA, preţul de start al unei astfel de maşini este de 154.000 de dolari, însă fără taxe şi opţiuni.

Un Lucid Air Grand Touring este pus în mişcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, formând un sistem de tracţiune integrală. Agregatele produc 820 CP şi 1.200 Nm de cuplu! Poate face 0-97 km/h în 3.0 secunde şi rula cu maximum 270 km/h.

Bateria de la bord este una cu o capacitate de 112 kWh, care poate fi încărcată rapid cu până la 350 kW! În funcţie de mărimea jantelor/anvelopelor, autonomia certificată oficial de EPA se poate ridica până la 830 de km!

Apropo, staţi aproape pentru că, peste câteva zile, Lucid va organiza premiera tuturor versiunilor anunţate din start, inclusiv a celei mai accesibile Air Pure, cu 480 CP şi peste 650 de km autonomie.

Cmentariile sunt închise