Sondaj: Mașina Apple este populară chiar înainte de a exista

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacă problemele generate de criza de semiconductori, riscurile de recesiune economică globală și schimbarea radicală a tipului de propulsie pentru prima dată într-un secol, sunt nişte lucruri insuficiente pentru a-i ţine treji nopţile pe administratorii marilor companii auto, iată încă un perturbator al somnului pe care şi-l doresc cu siguranţă. Există deja un număr generos de oameni, dornici să cumpere o mașină Apple, chiar dacă aceasta încă nu a dat până acum niciun semn de viaţă!

FOTO: theusbport.com

Agenţia de consultanță Strategic Vision tocmai a dat publicității rezultatele unui studiu anual numit New Vehicle Experience, care, în 2022, a implicat şi un sondaj printre peste 200.000 de proprietari de vehicule noi din SUA. Pentru prima dată a fost inclusă şi Apple în lista cu peste 45 de mărci auto despre care s-au intervievat consumatorii, în ce privește luarea în considerare pentru achiziție a unui produs al lor și cum apreciază în general calitatea produselor acestora. Şi surpriză!

Concluziile: 26 la sută din respondenţi au declarat că ar “lua în considerare cu siguranță” cumpărarea unui vehicul cu roţi de la producătorul de iPhone-uri, dacă ar fi disponibil. Rezultatele sondajului au urcat “marca auto” Apple instant pe al treilea loc, mai populare fiind doar Toyota (38%) și Honda (32%). Inferioare în popularitate s-au clasat Ford (21%) şi Tesla (20%).

Iar 24% au bifat căsuţa “Îmi place” când au fost puşi să-şi spună impresia lor despre calitatea brandului şi produsului, bătându-i pe toți ceilalți cu o marjă largă. Astfel spus, nivelul de încredere al americanilor într-o mașină care încă nu există este fără precedent de ridicat. Mai mult, dintre actualii proprietari ai Tesla, mai mult de 50% sunt gata să se uite cu interes spre mașina electrică Apple.

Totodată, organizatorii sondajului ţin să “liniștească” toate mărcile auto cu faptul că proporția celor care se îndoiesc este încă destul de mare. Mai mult de o treime (34%) dintre cei chestionați au declarat sincer că încă nu știu suficient despre viitoarea mașină Apple și, prin urmare, nu sunt pregătiți să se pronunțe în favoarea acesteia.

Totuşi, rezultatele acestui sondaj arată puterea serioasă a brandului american Apple și sugerează că ar exista un apetit semnificativ pentru eventualele sale automobile, alături de toate dispozitivele electronice pe care le produce. Dar când se va da o undă verde clară pentru un produs pentru toți acești potențiali cumpărători este încă neclar.

„Vom vedea ce face Apple. Investigăm atât de multe lucruri pe plan intern, însă multe dintre ele nu văd niciodată lumina zilei”, a declarat anul trecut Tim Cook pentru New York Times.

Analistul Mark Gurman de la Bloomberg, care monitorizează activitatea companiei, a relatat că Apple se orientează spre a dezvolta o mașină electrică complet autonomă și își propune să o aibă gata în jurul anului 2025. Până în prezent, multe alte companii auto care lucrează la tehnologia de conducere automată nu au reușit să implementeze robotaxi-uri în termenele pe care le-au vizat și doar oferă servicii de ridesharing în anumite orașe.

Deocamdată, cel puțin, Apple îi lipsește un partener industrial. Dar o companie pe care o cunoaște cel mai bine, Foxconn, cea care asamblează iPhone-uri, a achiziționat recent o fostă fabrică de asamblare General Motors din Ohio de la startup-ul aflat în dificultate Lordstown Motors. Fabrica este suficient de mare pentru a construi cu ușurință 400.000 de vehicule pe an.

Urmărim cum vor evolua lucrurile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata