Scurgerile de informaţii au pus capac planului? Grupul Hyundai confirmă întreruperea discuțiilor cu Apple

Gigantul tehnologic Apple și producătorul auto coreean Hyundai Motor Group nu au reușit să ajungă la un acord pentru a produce împreună un vehicul electric în Statele Unite! Despre acest lucru scrie Wall Street Journal.

Acţiunile Hyundai au scăzut în valoare pe urma anunţului cu 6.2%, iar ale KIA cu 15%.

Publicația notează că Hyundai Motor Co. şi KIA Corporation au notificat autoritățile de reglementare că în prezent nu se consultă cu Apple în această privință. Discuțiile purtate s-au încheiat fără niciun rezultat. Cu câteva zile mai devreme chiar Bloomberg a scris despre încetarea negocierilor, dar cu referire la sursele proprii de informaţii.

Anterior, agenția coreeană DongA a scris că KIA, la fabrica sa din Statele Unite, va produce o mașină electrică sub numele său de marcă pentru Apple. În total 3.6 miliarde de dolari vor fi investiți în proiect. 

În orice caz, deşi nu se exclude că acest anunţ de ultimă oră ar fi o manevră de distragere a atenţiei în urma scurgerilor masive de informaţii şi ar însemna o pauză în relaţiile Apple-Hyundai, gigantul tehnologic are în vedere parteneriate şi cu alți producători de automobile, astfel încât maşina va apărea oricum, indiferent cine o va face într-un final.

Amintim că săptămâna trecută ediția germană a Business Insider a scris că Apple l-a ademenit pe unul dintre inginerii cheie ai Porsche pentru proiectul său.

În ciuda unui număr mare de materiale jurnalistice publicate la sfârșitul anului 2020 şi până în prezent, Apple nu a comentat niciodată nicio speculație cu privire la presupusele planuri pentru mașină. Cu toate acestea, în cursul unei investigații a FBI împotriva unui angajat Apple în 2018, s-a dezvăluit că aproximativ 1.800 de persoane erau implicate pe atunci în proiectul secret.

Cmentariile sunt închise