(video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW M2 Coupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul BMW M2 oferă performanță M într-o formă extrem de concentrată. Cu motorul său cu șase cilindri în linie de 460 CP, tracțiune spate şi o cutie de viteze manuală cu șase trepte și disponibilă opțional, a doua generație a mașinii sport compacte de înaltă performanță promite o plăcere nealterată de a conduce.

Debutul noului BMW M2 marchează un alt eveniment marcant în ofensiva modelelor care sărbătorește aniversarea a 50 de ani a BMW M GmbH, făcând în același timp primul pas în lumea mașinilor sale de înaltă performanță unul și mai atrăgător.

Datorită acestor numeroase atribute, noul BMW M2 continuă tradiția mărcii de modele ultra-sportive cu dimensiuni compacte, care a început în 1973 odată cu sosirea lui BMW 2002 turbo. De asemenea, se bazează pe succesul predecesorului său, care a înregistrat aproape 60.000 de vânzări la nivel mondial.

Caracteristici cheie:

  • Măsoară cu 214 mm mai puțin în lungime exterioară decât modelele BMW M4 Coupé și are un ampatament mai scurt cu 110 mm. În același timp, lățimea vehiculului și ecartamentul depășesc cifrele pentru noul BMW Seria 2 Coupé cu o marjă considerabilă.
  • Producătorul spune că designul, pe alocuri caraghios, a fost realizat pe baza cerințelor tehnice în ceea ce privește alimentarea cu aer de răcire și echilibrul aerodinamic.
    • Grila BMW mare, fără cadru, cu barele sale orizontale, se combină cu o priză de aer inferioară din trei secțiuni, cu contururi aproape dreptunghiulare, pentru a conferi părții din față a mașinii un aspect M familiar. 
    • Suprafețele proiectate clar, praguri laterale proeminente și pasajele roților musculoase dau tonul pentru vederea laterală. 
    • Capătul din spate al noului BMW M2 are, de asemenea, o senzație compactă, puternică și adaugă o serie de atingeri individuale sub forma buzei spoilerului atrăgătoare de pe capacul portbagajului, reflectoarele dispuse vertical, inserția difuzorului cu design purist și cele perechi de terminaţii de eşapament centrate.
  • Alegerea celor cinci finisaje de vopsea exterioare disponibile pentru noul BMW M2 include nuanțele metalizate Zandvoort Blue și Toronto Red, exclusive pentru acest model. Opțional este oferit un acoperiș M Carbon care reduce greutatea vehiculului cu aproximativ 6 kilograme.
  • Noul BMW M2 are un cockpit cu un design centrat pe șofer, cu citiri, comenzi și opțiuni de configurare specifice M, precum și cu afișajul curbat BMW avansat. 
    • Informațiile legate de conducere, inclusiv luminile care arată momentul oportun de schimbare a treptelor (Shift Lights), apar într-un nou aspect grafic pe afișajul de 12.3 inchi din spatele volanului
    • Widgeturile specifice M pentru configurarea vehiculului și starea anvelopelor sunt doar două dintre elementele care pot fi apelate pe monitorul central de 14.9 inchi
    • Opționalul BMW Head-Up Display include, de asemenea, informaţii specifice M.
    • Atât BMW Curved Display, cât și BMW Intelligent Personal Assistant fac parte din ultima generație BMW iDrive. Bazat pe sistemul de operare BMW 8, acesta a fost proiectat pentru interacțiunea intuitivă între șofer și vehicul folosind controlul tactil și limbajul natural. 
    • Noul sistem BMW iDrive permite personalizarea cu BMW ID și My BMW App, precum și permite utilizarea unui eSIM personal în vehicul
    • Integrarea smartphone-ului pentru Apple CarPlay și Android Auto este de asemenea inclusă standard pe noul BMW M2 și există, de asemenea, un sistem de antenă 5G pentru conectivitate optimizată.
  • Șoferul și pasagerul din față sunt întâmpinați standard de scaunele sport cu un design specific modelului cu suprafețe din Sensatec/Alcantara. 
    • Scaunele M Sport cu tetiere integrate și suprafețe perforate din piele Vernasca/Sensatec sunt disponibile ca alternativă
    • Scaunele M Carbon, care pot fi găsite și în lista de opțiuni, folosesc plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în elementele structurale ale pernei scaunului și ale spătarului și prezintă, de asemenea, decupaje în suporturile laterale și sub tetiere, astfel reducând cu aproximativ 10.8 kilograme greutatea vehiculului.
  • Dotările standard în noul BMW M2 includ climatizarea automată în trei zone, BMW Live Cockpit Plus complet cu sistemul de navigație BMW Maps, iluminarea ambientală și sistemul audio Hi-Fi.
  • Când vine vorba de sistemele automatizate de conducere și de parcare, funcțiile de avertizare de coliziune frontală, afișajul limită de viteză cu indicator de interzicere a depășirii, funcțiile de avertizare de părăsire a benzii și controlul distanței de parcare sunt toate standard. Asistentul de conducere, Controlul de croazieră activ cu funcție Stop & Go și Asistentul de parcare, inclusiv Asistentul de marșarier sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile.
  • Butonul Setup de pe consola centrală oferă acces direct la opțiunile de setări pentru motor, șasiu, direcție, sistemul de frânare și M Traction Control, precum și la Gear Shift Assistant, dacă este prevăzut. Două configurații generale ale vehiculului pot fi stocate și apoi recuperate folosind butoanele M de pe volan.
  • Pe lângă M Traction Control, echipamentul standard M Drive Professional include și M Drift Analyzer și M Laptimer. În plus, butonul M Mode de pe consola centrală poate fi folosit pentru a regla atât nivelul activității sistemului de asistență pentru șofer, cât și conținutul afișat pe monitorul de informații și pe Head-Up Display, cu opțiuni de setări ROAD, SPORT și TRACK.
  • De asemenea, pe lista de opțiuni se află și pachetul M Race Track, care cuprinde M Driver’s Package împreună cu plafonul M Carbon, scaune M Carbon, benzi decorative interioare cu finisaj din fibră de carbon și anvelope de circuit.
  • Sub capotă se foloseşte o unitate cu șase cilindri în linie, dezvoltată pentru modelul compact de înaltă performanță, cu tehnologie M TwinPower Turbo și design cu turații mari, care diferă doar printr-un număr mic de detalii de motorul folosit pe noile BMW M3 și BMW M4.
    • Dezvoltând o putere maximă de 460 CP, motorul aflat sub capota noului BMW M2 depășește cu 90 CP unitatea de bază folosită de predecesorul său. Cuplul maxim de 550 Nm este produs între 2.650 și 5.870 rpm, iar puterea maximă e disponibilă la 6.250 rpm. Noul motor se poate tura până la maximum 7.200 rpm.
    • Acumularea pulsatorie a puterii este însoțită de o coloană sonoră bogată emoțional, generată de sistemul de evacuare specific M cu supape controlate electric
    • Iar sistemul de alimentare cu ulei este conceput pentru a face față situațiilor de condus extrem de dinamice, la fel ca și sistemul de răcire.
  • Puterea motorului este transmisă roților din spate printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic, care este montată standard. Se poate utiliza fie prin levierul cu cel mai recent design M, precum și cu padele din spatele volanului. Funcția Drivelogic oferă o alegere dintre trei setări de schimbare.
  • Pentru purişti, o cutie de viteze manuală cu șase trepte este disponibilă ca opțiune. Acestea se adaptează la un stil sportiv de condus datorită nu numai acțiunii de schimbare a vitezelor definite cu precizie, ci și Gear Shift Assistant, care folosește controlul vitezei de cuplare pentru a asigura o funcționare fără alunecare atunci când se trece în treaptă inferioară la frânare în viraje. Dacă este necesar, Gear Shift Assistant poate fi dezactivat în meniul M Setup.
  • Noul BMW M2 face 0-100 km/h în 4.1 secunde cu transmisia M Steptronic cu opt trepte și în 4.3 secunde când este echipat cu cutia de viteze manuală cu șase trepte. Este capabil să accelereze de la 0 la 200 km/h în 13.5 secunde (automat) sau 14.3 secunde (manual). Viteza maximă limitată a noului BMW M2 poate fi mărită de la 250 la 285 km/h cu opţionalul M Driver’s Package.
  • Indiferent de alegerea transmisiei, forma tradițională de performanță dinamică a noului BMW M2 este întruchipată și de tracțiunea sa pe roțile din spate. Acumularea liniară a forțelor de accelerație laterală caracteristică modelelor M ajută șoferul să ghideze mașina prin viraje cu derive controlate, de exemplu. Funcția standard M Traction Control este, de asemenea, concepută pentru a permite șoferului să analizeze cu atenție limitele de performanță ale vehiculului prin stabilirea pragurilor individuale de intervenție pentru limitarea alunecării roților, cu o alegere din zece etape.
  • Un alt contribuitor la dinamica sublimă a BMW M2 este diferenţialul Active M de pe puntea din spate. De asemenea, inclus standard, este capabil să genereze fără probleme un efect de blocare de până la 100% ori de câte ori este necesar. Acest lucru optimizează tracțiunea pe suprafețele drumului, oferind diferite niveluri de aderență pentru roata spate stângă sau dreaptă, de exemplu, precum și îmbunătățirea transferului de putere atunci când se accelerează puternic în curbă.
  • Dimensiunile compacte ale noului BMW M2, ampatamentul scurt, distribuția greutății aproape perfect echilibrată 50:50 și tehnologia sofisticată a șasiului se combină pentru a oferi manevrabilitate controlabilă cu precizie, cu vârful degetelor. Agilitatea, dinamismul și precizia mașinii câștigă, de asemenea, din rigiditatea excelentă la torsiune a structurii caroseriei și a montărilor pe șasiu, ajutate de bretele personalizate.
  • Atât puntea din față cu arc cu articulație dublă, cât și puntea spate cu cinci brațe au o cinematică specifică M. Lista de echipamente standard pentru noul BMW M2 include suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, direcție M Servotronic cu raport variabil, DSC (Dynamic Stability Control) inclusiv M Dynamic Mode și frâne puternice M Compound cu șase pistoane cu etriere fixe pe faţă şi etriere flotante cu un singur piston în spate. Sistemul de frânare integrat oferă șoferului şi două setări de simţ al pedalei.
  • Noul BMW M2 vine cu jante din aliaj ușor de 19 inchi în față și unele de 20 inchi în spate, fiecare reprezentând o creștere cu un inchi față de diametrul roților montate standard pe modelele BMW M3 și BMW M4. Există și opțiunea de a le echipa cu anvelope de circuit.

Lansarea globală a noului BMW M2 va începe abia în aprilie 2023. Acesta va fi construit alături de noul BMW Seria 2 Coupé la uzina BMW Group din San Luis Potosí din Mexic.

Preţul de start în Germania îi este de 72.800 euro, iar pentru cutia manuală trebuie de plătit în plus doar 500 de euro.

Specificații tehnice:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/10/The_all-new_BMW_M2_-_Specifications..pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise